• سه شنبه 1 خرداد 1403
  • الثُّلاثَاء 13 ذی القعده 1445
  • 2024 May 21
سه شنبه 11 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 223882
+
-

جنگ «چیا» با بیماری‌ها و چاقی

فوت و فن
جنگ «چیا» با بیماری‌ها و چاقی

احتمالا شما هم جزو کسانی باشید که در اینستاگرام‌تان انواع پودینگ‌ و اسموتی‌ و گرانولا را با ظاهری خوشمزه و رنگارنگ دیده‌اید که با دانه‌های «چیا» درست شده‌اند و با عنوان «خواص دانه چیا برای لاغری» از پشت صفحه موبایل برای شما که رژیم غذایی گرفته‌اید، دلبری می‌کنند.
با اینکه زمان زیادی نیست که دانه چیا به‌ویژه در فضای مجازی حسابی معروف شده، اما بد نیست بدانید که دانه‌های چیا از دوران باستان از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار بوده و به سلامت پوست، کاهش وزن، کاهش کلسترول، سلامت قلب، درمان یبوست، پیشگیری از سرطان، دیابت، سلامت استخوان و دندان و درمان التهاب کمک می‌کنند. همچنین دانه‌های چیا حاوی انرژی زیاد و مواد مغذی فراوانی هستند و برای سلامت زنان باردار، گیاهخواران و ورزشکاران هم مفید هستند.
تا همین اواخر قرن ۱۹ این دانه‌ مغذی به‌دست فراموشی سپرده و سایر دانه‌ها و غلات جایگزین آن‌ شده تا اینکه در سال‌های اخیر دوباره مورد توجه عموم قرار گرفتند. با این حال اگر هنوز از دانه چیا استفاده نکرده‌اید و اصلا نمی‌دانید چیست، این مطلب را بخوانید.
     
دانه چیا یک شبه‌غلات مغذی است که می‌تواند بخشی از یک برنامه کاهش وزن سالم باشد. اما خوب است بدانید که مصرف این دانه راه‌حل سریعی برای لاغری نیست و حتی ممکن است خوردن زیاد آن اثر معکوس داشته باشد. دانه چیا سرشار از کربوهیدرات است و هنگامی که با مایعات ترکیب شود، منبسط می‌شود و حالتی شبیه ژل‌های غلیظ پیدا می‌کند. همچنین دانه چیا منبعی غنی از فیبر، پروتئین، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و آنتي‌اكسيدان بالایی دارد. همه این موارد باعث می‌شود که دانه چیا فواید زیادی برای سلامتی بدن ازجمله کاهش التهاب، بهبود هضم و سلامت قلب داشته باشد.
     
دانه چیا فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد و خواص آن برای لاغری نیز همیشه زبانزد خاص و عام بوده است. برخی از فواید مهم دانه چیا اینهاست:
 کاهش التهاب با آنتي‌اكسيدان‌ها: دانه چیا حاوی مقادیر قابل‌توجهی آنتی‌اکسیدان‌ است که می‌تواند در مقابله با آسیب‌های اکسیداتیو و کاهش التهاب بدن مؤثر باشد.
 عملکرد بهتر گوارشی: دانه چیا با مقدار زیادی فیبر محلول همراه است که به بهبود عملکرد روده‌ها و پیشگیری از مشکلات مربوط به گوارش مانند یبوست کمک می‌کند.
 کاهش خطر بیماری‌های قلبی: مصرف دانه چیا به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و تثبیت سطح کلسترول خوب (HDL) کمک می‌کند که این موضوع می‌تواند خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد.
 کنترل قند خون: به‌دلیل داشتن فیبر و پروتئین بسیار زیاد، دانه چیا می‌تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند و در کنترل دیابت نوع  2 تأثیر زیادی داشته باشد.
 کاهش وزن سالم: چربی‌های امگا 3موجود در دانه چیا به حفظ سیری طولانی مدت کمک می‌کند. درنتیجه مصرف دانه چیا، وزن شما را در محدوده مناسب نگه می‌دارد و حتی باعث کاهش وزن نیز می‌شود.
 تقویت سلامت استخوان: دانه چیا حاوی مقادیر قابل‌توجهی کلسیم، فسفر و منیزیم است که در سلامت استخوان‌ها تأثیر زیادی دارد.
     
یکی از خواص دانه چیا برای لاغری این است که مثل آووکادو تقریباً هیچ مزه‌ای ندارد، پس نمی‌توانید از طعم آن ایراد بگیرید و بهانه‌ای برای نخوردن این خوراکی پیدا کنید. این مورد باعث شده است که دانه چیا با بسیاری از دستورالعمل‌های غذایی به خوبی ترکیب شود. شما می‌توانید دانه چیا را با هر مایعی مانند آبمیوه یا آب ترکیب کنید؛ البته حتماً قبل از مصرف، مطمئن شوید که دانه‌های چیا غلظت مناسبی پیدا کرده‌اند. حواس‌تان باشد که هیچ‌وقت دانه چیا را خشک نخورید، به‌خصوص اگر در بلع مشکل دارید. از آنجایی که دانه‌های چیا چندین برابر وزن خود آب جذب می‌کنند، دانه‌های خشک ممکن است در مری منبسط و باعث انسداد مسیر مری شوند. برای پاسخ به این سؤال که دانه چیا را چگونه مصرف کنیم، باید گفت: شما می‌توانید این ماده را با هرنوع خوراکی مایعی ترکیب و نوش جان کنید.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید