• جمعه 7 دی 1403
  • الْجُمْعَة 25 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 27
سه شنبه 22 شهریور 1401
کد مطلب : 171420
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JZDxJ
+
-

خانم‌های باردار نخورند

جنین، مواد مغذی مورد نیاز خود را از هر آنچه مادر می‌خورد تامین می‌کند. بنابراین بعضی از غذاهایی که مادر می‌خورد می‌تواند بر فرایند رشد جنین اثر بگذارد. غذاهایی وجود دارند که خانم‌های باردار باید از آنها پرهیز کنند. بیشترین خطر در غذاهایی است که بیشتر احتمال دارد مخفیگاه میکروارگانیسم‌هایی باشند که می‌توانند از جفت عبور کنند و این اتفاق می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند عفونت سالمونلا یا عفونت لیستریوز شود.
همانطور که توصیه‌هایی در مورد اینکه مادر باردار چه چیزهایی بهتر است بخورد وجود دارد، پرهیزهای غذایی نیز برای مادر باردار وجود دارد.
بسیار مهم است که هر میوه و سبزی‌ای که مصرف می‌کنید به‌طور کامل و خوب شسته شده باشد، زیرا ممکن است آلوده به توکسوپلاسما باشد. جوانه‌ها نیز برای شما مناسب نیستند زیرا در خیلی از موارد حاوی باکتری‌هایی مانند ای‌کولای و سالمونلا هستند.
ماهی، منبع عالی پروتئین و امگا۳ است اما واقعیت این است که بعضی از ماهی‌ها دارای مقدار زیادی جیوه هستند و این می‌تواند هم برای مادر و هم برای جنین خطرناک باشد. ماهی‌ای که می‌خورید باید کاملا پخته شده باشد. ماهی خام خطر انتقال لیستریا را دارد. این باکتری می‌تواند اندام‌های مهمی مانند مغز و نخاع یا جریان خون را دچار عفونت کند.
گوشت‌هایی که به‌طور کامل پخته نشده‌اند می‌توانند منبعی از باکتری‌ها باشند. همچنین انواع گوشت‌ها دارای انگلی به نام توکسوپلاسما گوندی هستند که عامل عفونت توکسوپلاسموز است. گوشت مرغ هم باید به‌طور کامل پخته شود.
مصرف شیر خام و مشتقات آن نیز از ممنوعه‌های غذایی برای مادر باردار است. تمام فراورده‌های لبنی که مصرف می‌کنید باید پاستوریزه باشند، زیرا خطر انتقال میکروارگانیسم‌های مضر در این محصولات بسیار بالاست. همچنین شما مجاز به مصرف پنیر نرم و پنیر آبی نیستید، زیرا این نوع پنیرها نسبت به پنیرهای سفت، رطوبت و اسیدیته کمتری دارند؛ بنابراین باکتری‌ها خیلی راحت می‌توانند در آنها ساکن شوند.
تخم‌مرغ‌های خام یا عسلی خطر انتقال سالمونلا را دارد. تخم‌مرغ را به‌صورت کاملا پخته مصرف کنید، یعنی زرده آن باید کاملا سفت و بسته شده باشد.
هرچند شیرینی‌ها و کربوهیدرات‌ها و فست‌فودها به‌طور کامل برای مادر باردار ممنوع نیستند، اما بهتر است از آنها پرهیز کنید، چون معمولا دارای مقدار زیادی قند یا چربی‌اند و ضمنا موجب افزایش وزن می‌شوند.
دمنوش‌های گیاهی و مکمل‌های گیاهی نباید طی بارداری مصرف شوند. البته شواهدی مبنی بر مضر‌بودن محصولات گیاهی در بارداری وجود ندارد اما شواهدی هم وجود ندارد که نشان دهد برای مادر باردار مضر نیستند. بنابراین بهتر است جانب احتیاط را گرفته و از محصولات گیاهی استفاده نکنید.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید