در میان اهالی فوتبال به آنها، یاغی گفته میشود. شاید خواستهاند نفرت فوتبالیها را نسبت به ایشان ابراز کنند. این اصطلاح بیشتر به بازیکنانی اختصاص مییابد که از استقلال به پرسپولیس یا بالعکس منتقل شده باشند.
ماجراهای پیرامون بیرانوند، باعث شده تا بخواهیم و قصد کنیم که درباره دوقطبیسازیهای مسموم رایج شده و رایج بوده در کشورمان صحبت کنیم، اما وقتی که درباره دوقطبیهای مسموم صحبت میکنیم، دقیقا از چه چیزی حرف میزنیم و دقیقا قرار است از چه چیزی صحبت نکنیم؟
«دوقطبیسازیهای غیرمنطقی شاید در کوتاهمدت آسیب چندانی نداشته باشند، اما تخریب آنها در درازمدت بروز خواهد داشت؛ وضعیتی که نهتنها در جامعه ایرانی که در جوامع دیگر هم وجود دارد، اما میزان توجه به آن متفاوت است.»
آسیبشناسی دوقطبی مسموم که اینبار در ماجرای هواداران و علیرضا بیرانوند خودش را نشان داد
گزارش
یکی از اصطلاحاتی که در سالهای اخیر بسیار به گوش رسیده، دوقطبیشدن جامعه است؛ اتفاقی که البته نه در ایران که در بسیاری از جوامع خارجی هم دیده میشود و گاهی شکافهای عمیقی در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و البته ورزشی را رقم میزند.
یکی از معروفترین دوقطبیهای اخیر را باید در بازیهای جامجهانی قطر سراغ گرفت؛ اینکه عدهای دوست داشتند تیم ملی ایران بازی نکند یا حرکتهایی که مدنظرشان بود را در بازیها انجام بدهد.
داوود طالقانی، پژوهشگر علوم اجتماعی در گفتوگو با همشهری، پیرامون غائله بیرانوند و واکنشهایی که در جامعه از سوی رسانهها و مردم شکل گرفته میگوید: «دوقطبی واقعی در بحث بیرانوند دوقطبی استقلال و پرسپولیس نیست، بلکه دوقطبی قهرمان و سلبریتی است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .