در دوره 4ساله حضور دونالد ترامپ در قدرت، جهان شاهد تشدید سرکوب چین از سوی آمریکا بود؛ تا جایی که روابط میان دوطرف در این دوره بهعنوان بدترین دوره از زمان برقراری روابط دیپلماتیک دوجانبه در اول ژانویه1979 معرفی شد.
سیاست خارجی آمریکا در قبال روسیه طی دهههای گذشته بهویژه پس از فروپاشی شوروی اگرچه فراز و نشیبهایی را سپری کرده، اما از یک چارچوب و استراتژی معینی پیروی کرده است.
بدون شک سیاستهای اساسی آمریکا نسبت به سوریه در دوران بایدن تفاوت بنیادینی با سالهای ترامپ نخواهد داشت. میدانیم که بایدن «برت مکگورک» را بهعنوان دستیار و مشاور خود در امور خاورمیانه برگزیده است.
جو بایدن یکی از ارکان ساختار قدرت در آمریکاست. مدارج ترقی را پله پله از سطوح پایین طی کرده، بهعنوان یکی از کارگزاران کهنهکار در عرصه سیاست قلمداد میشود و به قول معروف بخشی از حاکمیت آمریکاست.
دوران پرآشوب و تاریک دونالد ترامپ، ظهر دیروز به وقت واشنگتن با ادای سوگند جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا به پایان رسید و دولت جدید، مسیر سخت برگرداندن آمریکا به مسیر عادی بودن را شروع کرد.
تاکید سیاست خارجی جو بایدن بر اقدامات هماهنگ جهانی برای حل بحرانهای اقتصادی و مسائل زیستمحیطی جهان و رویکردهای محیطزیستی بر کسی پوشیده نیست. تغییر در اقتصاد جهانی بدون حضور چین امکانپذیر نیست.
در سطح روابط شخصی، آقای بایدن خاطره خوبی از روابط با اردوغان ندارد. در زمانی که آقای بایدن معاون اول رئیسجمهور آمریکا بود و کودتای ناموفق در ترکیه رخ داد، سفری به ترکیه داشت که آن سفر بسیار جنجالی شد و به نوعی میشود گفت که هم باعث ناراحتی اردوغان و هم باعث ناراحتی خود بایدن شد.