• پنج شنبه 1 خرداد 1404
  • الْخَمِيس 24 ذی القعده 1446
  • 2025 May 22
یکشنبه 28 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255464
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JZGVD
+
-

پوست اندازی تهران

شهردار تهران در ابتدای جلسه مروری بر عملکرد مدیریت شهری ششم داشت

گزارش
پوست اندازی تهران

مریم باقرپور-روزنامه‌نگار

پیش از شروع پرسشگری اصحاب رسانه، علیرضا زاکانی، شهردار تهران دقایقی را به مرور آنچه در 44‌ماه و 16روز خدمت در مدیریت شهری ششم صورت گرفته، اختصاص داد و تأکید کرد که در ۴۴‌ماه گذشته رویکرد جدیدی دنبال شده است؛ به‌طوری که برای هر اقدامی در شهر یک روایت و دقت درنظر گرفته و ارائه می‌شود که در منظومه کلی تحول در شهر معنا پیدا می‌کند. همراهی شورای ششم و مدیریت شهری امکانی فراهم کرده تا در این مسیر گام‌های بلندی برداشته شود. اهم صحبت‌های او را می‌خوانید.

تحول‌های بنیادی در شهر
تحول نخست ناظر بر کالبد شهر است. تحول دوم ناظر بر سبک زندگی و ایجاد زمینه آرامش و آسایش و مشارکت در ساخت محیطی سرزنده و پویا توسط مردم است. سومین تحول در سطح مدیریت شهری است تا از نهادی خدماتی به نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل شود. سطح چهارم تحول هم در عرصه فناوری و تبدیل به یک شهر هوشمند است. البته افق شهرداری سال۱۴۱۰ است؛ اما ریل‌گذاری‌ها به‌تدریج ادامه دارد.

حرکت از مدیریت متزلزل تا ثبات
شهرداری، مدیریت شهری متزلزلی را تحویل گرفت؛ اما با مشارکت مردم از تزلزل به ثبات رسید و شرایط به‌گونه‌ای پیش رفته که با برنامه‌ریزی دقیق و گام‌های استوار، برای رفع مشکلات یکی پس از دیگری گام برمی‌دارد.

راه‌اندازی ۹ کارخانه فناوری
چشم‌انداز شهرداری تحول است. شهرداری برای اینکه در فناوری اطلاعات و کارکردهای آن در سازمان فاوا و سازمان فناوری‌های نوین بتواند گام اساسی بردارد، مسیری طی کرد که شامل مجوزها، توسعه سرمایه انسانی و زیرساخت‌هاست؛ درنتیجه در ماه‌های آینده با تحولی در فناوری‌های نوین، پارک علم و فناوری ۲۰۰هکتاری و ۹کارخانه نوآوری در اقصی نقاط شهر در وسعت‌های مختلف ایجاد می‌شود تا چهره شهر تغییر کند. این تغییر به‌عنوان خواب و خیال مطرح می‌شد.

جهش در حمل‌ونقل عمومی
در حمل‌ونقل مقدماتی فراهم شد؛ اما اکنون شهرداری در مسیری است که خطوط مترو، اتوبوس، تراموا، تاکسی و موتور برقی توسعه جهشی پیدا می‌کند.

نگاه جدید به بافت فرسوده
در بافت فرسوده نگاه جدیدی حاکم است. مسیری که سال‌ها بر آن اصرار می‌شد این است که اگر بناست مشکل مسکن و اجاره‌نشینی حل شود، باید سرمایه‌گذاری بر بافت فرسوده با نگاه جدیدی شکل بگیرد تا سرانه‌های هفت‌گانه و خانه‌های فراخ و قابل اعتنا و بهره‌برداری تأمین شود. نباید برج‌های آسمان‌خراش ساخته شود و ماحصل آن شرایطی ایجاد شود که باید تلاش زیادی کرد تا زیرساخت‌های آن فراهم شود. با افتخار این وظیفه انجام شد.

طرح‌های ویژه در سال سرمایه‌گذاری برای تولید
امسال سال سرمایه‌گذاری برای تولید است و طرح‌های بسیار گسترده‌ای پیش‌بینی شده است تا با سرمایه‌های خرد مردم و مشارکت آنها، طرح‌های جذابی در شهر اجرا شود؛ چون تهران جز با تحول، تغییر و بهبود نخواهد یافت. شهرداری در این مسیر از یک مرحله که عبور از یک تزلزل مدیریتی بود در همان سال اول عبور کرد و در ادامه توانست بسترهای لازم و اقدامات اساسی را برای یک جهش بزرگ فراهم کند و اکنون در آستانه آن جهش قرار دارد.

افزایش درآمد شهرداری در 4سال
شهرداری یک مسیر پرشتاب‌ را پیش می‌برد. سال۱۳۹۹ شهرداری تهران ۲۷همت درآمد داشت و در سال۱۴۰۰ به درآمدی حدود ۳۷.۴همت رسید. درآمدها در سال۱۴۰۱ تا حدود ۸۰همت افزایش یافت که ۶۹.۹همت آن ثبت و مابقی به سال بعد موکول شد. در سال۱۴۰۲ عدد ثبتی به ۱۰۸همت رسید و سال گذشته با اینکه پایه پولی اعتباری دوبرابر شد، با استفاده از متمم، بیش از ۲۰۰همت محقق شد. درحالی‌که حاصل کمیسیون ماده5 در 4سال تراکم ۳۵۰درصدی بود، از ۹۰ تا ۹۹ تراکم ۴۵۰درصد را اختصاص داده بودند. شهرداری نوع نگاه را با انضباط مالی، مولدسازی و مشارکت پیش می‌برد.

افزایش مشارکت شهروندان در من شهردارم
در طرح «من شهردارم» در سال۱۴۰۱ حدود ۳۴۶هزار نفر مشارکت ثبت شد. در سال بعد این عدد به یک‌میلیون‌و۳۵۶هزار نفر و در سال۱۴۰۳ به ۲میلیون‌ویک‌هزارو8 نفر رسید.

شرکت یک‌ونیم‌میلیون نفر در قهرمان شهر
در زمینه ورزشی، وقتی قهرمان شهر شروع شد، تهران سهم اندکی در حوزه قهرمانی داشت. سال اول در این مسابقات ۴۰۰هزار نفر، سال۱۴۰۲ یک‌میلیون نفر و سال۱۴۰۳ حدود ۱.۵میلیون نفر از مردم تهران با هم رقابت کردند.

این خبر را به اشتراک بگذارید