آغاز پانزدهمین جشنواره فیلم عمار
نمایش فیلمهای جشنواره عمار از روز گذشته ۸دی در سینما بهمن تهران آغاز شد و تا ۱۳دی بهصورت رایگان ادامه دارد. آثار بخش مسابقه جشنواره در سینما بهمن تهران از تاریخ۸ تا ۱۳دی۱۴۰۳ از ساعت۰۹:۰۰ تا ۲۲:۱۵ روی پرده میرود.
همچنین همانند دورههای پیشین، فرصتی فراهم شده است تا علاقهمندان بتوانند منتخب فیلمهای این جشنواره را بهصورت رایگان و با اینترنت نیمبها در سامانه عماریار تماشا کنند.
اکران برخط در سکوی عماریار ۲۴ساعت پس از اکران در سینما بهمن انجام خواهد شد.
افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار ۷دیماه در سینما بهمن تهران برگزار شد. طی این مراسم، چفیه شهیدان خالقیپور به غلامرضا صنعتگر و دستکش ننهعصمت به فاطمه خطیب اهدا شد. همچنین فانوسهای بخش نماهنگ، تولیدات تلویزیونی، پویانمایی و فیلم به صاحبان آن رسید.
دبیر پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با اشاره به مرحوم نادر طالبزاده گفت: نادر طالبزاده یک قدم برداشت و یک فضا برای بچههای انقلاب و مقاومت درست کرد. جشنواره عمار روزبهروز پربارتر شده و حالا وارد بخش بینالمللی شدهایم.
مرضیه هاشمی افزود: ما وظیفه داریم در دوره کنونی که دنیا به هم ریخته است، راه درست را جستوجو کنیم. ما هنرمندان و جوانان باید با جوانان دنیا صحبت کنیم و حقیقت را به گوش آنها برسانیم. ۴۶هزار نفر را به شهادت رساندهاند، اما این موضوع در صدر اخبار رسانههای دنیا نیست. ما باید این خبر را به دنیا برسانیم. باید اعتمادبهنفس داشته باشیم. حرف زیادی برای گفتن داریم که حالا وقت گفتن آن است. مقام معظم رهبری بارها از تبیین سخن گفتهاند. خب، چه کسی باید این کار را انجام بدهد؟
دبیر پانزدهمین جشنواره فیلم عمار گفت: ما یک خط داریم که خط امام خمینی(ره) و امام خامنهای است. شاهد بودیم که در غزه 5خبرنگار دیگر نیز شهید شدند و خبرگزاریهایی به آن اشاره کردند. این خبرنگارها فقط میخواستند واقعیت این نسلکشی را منتشر کنند و کار خود را انجام بدهند، اما کشته شدند و صدای کسی درنیامد. ما واقعیت این ادای حقوق بشر را در غزه دیدهایم. پس از صحبتهای مرضیه هاشمی، برگزیدگان بخش مسابقه «فیلم ما» و «نماهنگ» معرفی شدند. هیأت داوران بخش نماهنگ، متشکل از محمد گلریز، مهدیار عقابی و زینالعابدین تقیپور ضمن تقدیر از «فرزند خورشید» به کارگردانی وحید امینی، لوح افتخار این بخش را بهدلیل «پرداخت تصویری بیتکلف و امیدآفرینی در جامعه روستایی» به «مردمان روستا» به کارگردانی ابوالفضل گل و «منجیالعالم» به کارگردانی وحید امینی بهدلیل «خلاقیت تصویری و پرداخت جذاب» اهدا کرد.
هیأت داوران در بخش فیلم ما ضمن تقدیر از «باباعلی» به کارگردانی امیرحسین ملکزاده و «نوکآویز» به کارگردانی حمید عالی و مسعود معماری لوح افتخار این بخش را بهدلیل «پرداخت هنرمندانه و نوجوانانه به موضوع و ارائه راهکار جمعی با بهرهگیری از ظرفیتهای بومی منطقه» به
«الف ب نون» به کارگردانی علی استودان اهدا کرد. در این بخش از خانواده شهید مدافع حرم، حسین اماناللهی و خانواده شهید محمدهادی حاج رحیمی درخواست شد برای اهدای جوایز به برگزیدگان روی صحنه بیایند. همچنین فانوس بخش «نماهنگ» بهدلیل «انتخاب و پرداخت درست به موضوع و بیان شایسته احساسات» به «قبله افلاک» به کارگردانی سامان درویشی اهدا شد.
صاحب بعدی دستکش ننهعصمت، بانویی از جنس مقاومت
در ادامه از نرگس ساداتمظلومی نویسنده کتاب «تبسم کلارا» بهمنظور معرفی برنده جایزه ویژه دستکش ننه عصمت دعوت به عمل آمد. این کتاب روایتگر سالها فعالیت خیریه بینالمللی انفاق و فاطمه خطیب، یکی از مؤسسان آن است.
او گفت: به امید اینکه این دست تلاشهای خالصانه دیده شود، این کتاب را تقدیم به پدرم میکنم که سالها فعالیت بینالمللی داشت و از سرکار خانم خطیب به پاس فعالیتهایشان تقدیر میکنم.
در آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره عمار، دستکش ننهعصمت، یکی از جوایز ویژه جشنواره مردمی فیلم عمار توسط خانواده شهید خدادادی به فاطمه خطیب، فعال جهادی در عرصه داخلی و بینالمللی اهدا شد. هیأت داوران، متشکل از حمید شاهآبادی، فرزاد جمشیدی، علی نادری، حجتالاسلام محمدحسین جمالزاده و فریده فرخینژاد در بخش «برنامه تلویزیونی» ضمن تقدیر از «برو پی کارت» به تهیهکنندگی وحید ولی، لوح افتخار این بخش را به «بوم استاد لطفی» به تهیهکنندگی احمدرضا بلیغ و احمدرضا زارعی اهدا کردند. ضمنا جایزه فانوس این بخش به «خونهمونه» به تهیهکنندگی محمدداوود صالحی تعلق گرفت.
همچنین هیأت داوران در بخش گزارش خبری ضمن تقدیر از «به یاد مادر رزمندگان» به کارگردانی «نوید سالمزاده»، لوح افتخار این بخش را به «زمینخواری(رضاخان)» به کارگردانی مریم محمدی اهدا کردند. ضمنا فانوس این بخش به «صدای زندگی» به کارگردانی کاظم دهقانی اشکذری اهدا شد.