• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
پنج شنبه 7 مهر 1401
کد مطلب : 172564
+
-

آموزش چند خوراکی سالم و مقوی برای وعده غذایی صبح

وعده‌ها در سحرگاه

سعیده مرادی

صبحانه یکی از وعده‌های اصلی غذایی است که باید به آن توجه ویژه داشت. به همین دلیل انتخاب و خوردن یک صبحانه کامل و البته سالم از اهمیت بسیاری برخوردار است. خوردن یک صبحانه کامل باعث می‌شود تا روزمان را پرنشاط شروع کرده و به سلامت جسم‌مان کمک کنیم. البته یک صبحانه کامل زمانی برایمان دلچسب خواهد بود که از تکرار پرهیز کرده و به این وعده غذایی تنوع دهیم. در این گزارش مروری داریم بر آموزش چند صبحانه سالم، مقوی و البته متنوع که می‌تواند صبحانه خوبی برای همه ما باشد.

پنکیک
مواد لازم

   آرد: ۱.۵ پیمانه یا ۳۶۰ گرم    بیکینگ پودر: سه‌پنجم قاشق چایخوری    نمک: یک قاشق چایخوری    شکر: یک قاشق غذاخوری    شیر: ۱.۲۵ پیمانه یا ۳۰۰ سی‌سی    تخم‌مرغ: یک عدد    کره آب‌شده: ۳ قاشق غذا خوری    وانیل: 4 / 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه
برای تهیه پنکیک در ابتدا ظرفی مناسب انتخاب کرده و تخم‌مرغ‌ها را در آن شکسته و خوب هم می‌زنید. سپس وانیل، نمک، بیکینگ پودر و شکر را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کرده و با تخم‌مرغ‌ها ترکیب می‌کنید. در ادامه شیر و کره را به مایه اضافه کرده و هم می‌زنید. سپس آرد را به آرامی و کم‌کم به مواد اضافه کرده و کامل هم زده تا صاف و یکدست شود. بهتر است آرد یک یا 2بار الک شود. بعد از اینکه مایه پنکیک آماده شد، ماهیتابه‌ای را انتخاب کرده و داخل آن را چرب می‌کنید و مایه پنکیک را به شکل دلخواه یا با استفاده از قالب یا با استفاده از قاشق داخل تابه ریخته و سرخ می‌کنید. در نهایت پنکیک‌های آماده شده را در ظرف مورد نظر چیده و می‌توانید با استفاده از افزودنی‌های دلخواه مانند شکلات صبحانه، خامه، عسل، میپل سیروپ، انواع میوه‌ها و... میل کنید.

کرپ فرانسوی
مواد لازم

   تخم‌مرغ: یک عدد    آرد: یک لیوان    شیر: یک‌و‌نیم لیوان    شکر: ۲ قاشق غذاخوری    روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری    وانیل: یک‌چهارم قاشق چایخوری

طرز تهیه
در ابتدا تخم‌مرغ را به همراه شکر و وانیل با همزن به خوبی هم زده تا کاملا کف کند و به رنگ کرم درآید. سپس روغن مایع را به مواد اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید. در ادامه شیر را هم اضافه کرده و در حدی که با مواد مخلوط شود هم می‌زنید. بعد آرد را ۲ یا ۳ بار الک کنید و آرد الک شده را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. مخلوط‌کردن را باید تا جایی ادامه دهید که مواد کاملا یکدست شود و هیچ گلوله آردی در آن وجود نداشته باشد. سپس یک تابه را برداشته و داخل آن را با روغن مایع کمی چرب کنید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. مایه کرپ را داخل تابه ریخته و تابه را بچرخانید تا مواد کاملا پخش شود. ضخامت کرپ نباید زیاد باشد. وقتی کرپ خودش را گرفت و سطحش مات و کناره‌ها کمی طلایی شد، می‌توانید کرپ را برگردانید تا طرف دیگر آن هم بپزد. 

اوتمیل
مواد لازم

   جو دوسر پرک: ۶ تا ۸ قاشق غذاخوری    شیر: 2پیمانه    شکر یا عسل: ۳ تا 4قاشق غذاخوری    موز: یک عدد    پودر نارگیل: ۳ قاشق غذاخوری    پودر دارچین: 1.2قاشق چایخوری

طرز تهیه
در ابتدا قابلمه‌ای مناسب انتخاب کرده و جوی دوسر پرک را داخل آن بریزید. سپس شیر را اضافه کرده و ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا جوپرک کمی نرم شود. سپس عسل یا درصورت تمایل شکر را به همراه پودر نارگیل به شیر و جو دوسر اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مواد به خوبی مخلوط شوند. سپس یک عدد موز را پوره کرده و به مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا پوره موز با سایر مواد به‌طور کامل مخلوط و یکدست شود. در پایان نصف قاشق چایخوری پودر دارچین را هم اضافه کنید. وقتی جوی دوسر کمی نرم و لعاب‌دار شد، می‌توانید شعله را خاموش کنید و از روی حرارت بردارید. بعد از پخت اجازه دهید اوتمیل سرد شود. می‌توانید اوتمیل را در یخچال نگهداری کنید تا کاملا سرد شود یا می‌توانید همانطور گرم سرو کنید که در هر دو صورت خوشمزه و لذیذ است. اوتمیل را داخل ظروف سرو بریزید و قبل از سرو، با میوه‌های متنوع تزئین کنید.

فرنچ تست
مواد لازم

   نان تست: ۶ تا ۸ عدد     شیر: یک پیمانه     تخم‌مرغ: ۲ عدد     شکر قهوه‌ای یا سفید: ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری     کره: ۵۰ گرم     دارچین: 1.2قاشق غذاخوری     وانیل: 1.4قاشق چایخوری    عسل برای سرو فرنچ تست: به مقدار لازم

طرز تهیه
در ابتدا تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و هم بزنید. سپس وانیل را به آن اضافه کرده و به هم‌زدن ادامه دهید تا تخم‌مرغ‌ها از لختگی درآمده و صاف و یکدست شوند. سپس شیر را به تخم‌مرغ و وانیل افزوده و با هم ترکیب کنید. در ادامه شکر قهوه‌ای و بعد از آن دارچین و نمک را به مواد اضافه کرده و مواد را به خوبی هم زده تا کاملا با هم مخلوط شوند. حال کمی کره را در تابه‌ای ریخته و تابه را روی حرارت قرار دهید. نان‌های تست را ابتدا در مخلوط شیر و تخم‌مرغ بگذارید و به این مخلوط آغشته کنید و نان را برگردانید تا طرف دیگر نان هم آغشته به ترکیب تخم‌مرغ و شیر شود. سپس نان‌های تست را در تابه‌ای که کره را گرم کرده‌اید، قرار داده تا سرخ شوند. وقتی یک طرف نان تست سرخ شد آن را برگردانده و سمت دیگر نان را هم سرخ کنید. در نهایت فرنچ‌ها را در ظرف مورد نظر قرار داده و نوش‌جان کنید.

کیک صبحانه
مواد لازم

   کره :۱۰۰ گرم    پنیر خامه‌ای: ۱۰۰ گرم    تخم‌مرغ: ۳ عدد    شکر: 3.4پیمانه    شیر: ۱۵۰ میلی لیتر    آرد: ۲۰۰ گرم    بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری    وانیل: 1.2قاشق چایخوری    کنجد یا بادام: به مقدار لازم

طرز تهیه
قبل از شروع کار فر را روی دمای ۱۸۰درجه سانتی‌گراد قرار داده و اجازه دهید تا گرم شود. سپس کره را در ظرف مناسبی ریخته و پنیر خامه‌ای را به آن اضافه کنید و با همزن هم بزنید. بعد از اینکه ترکیب پنیر و کره نرم و یک‌دست شد، شکر را به آن اضافه کنید. بعد از آن، یکی از تخم‌مرغ‌ها را اضافه کرده و با همزن برقی 2دقیقه هم بزنید تا مواد با هم کاملا ترکیب شوند. سپس 2 عدد تخم‌مرغ باقیمانده را اضافه کنید. وانیل را هم در این مرحله بیفزایید و مجددا یک دقیقه هم بزنید. در مرحله بعدی شیر را اضافه کنید. آرد و بیکینگ پودر الک شده را در چند مرحله و کم‌کم به مواد اضافه کنید. در ادامه قالب را چرب کرده و مواد کیک را داخل قالب بریزید. حالا قالب را داخل فر گذاشته و اجازه دهید کیک به‌مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه بپزد. بعد از گذشت مدت مشخص شده یک خلال دندان یا سیخ چوبی را داخل کیک فرو کنید؛ اگر چیزی به سیخ یا خلال نچسبید به این معنی است که کیک کاملا پخته و آماده شده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید