از دیندار متعصب تا روشنفکر مترقی به ابوحامد محمد غزالی حمله میکنند. بیآنکه منصفانه به او فرصتی برای دفاع از خود و نظراتش بدهند، او را یک طرفه به محاکمه میکشند و اغلب محکوم میکنند. اگر زندگانی پرتلاطمش را بدانیم، به او فرصتی دادهایم تا شاید از خطاهایش دفاع کند و جفایی که بر او رفته کم شود. غزالی در کتاب بازگشت از گمراهی خود صادقانه به بسیاری از خطاهایش اعتراف میکند.
او در اوج کشورگشاییهای جلال الدین ملکشاه، سیاستورزیهای مسموم خواجه نظام، هوسرانیهای ترکانخاتون همسر پادشاه، مجادلات فکری معلمش عمر خیام، ترس و ارعاب حسن صباح و زندگی آرام و بیآلایش صوفیانه برادرش شیخ احمد در اوج اشتهار و اعتبار و اقتدار تصمیمی در زندگی میگیرد که دانستن آن نظر رایج ما را درباره غزالی عوض میکند. این کتاب داستان تطور روحی و فکری غزالی در بستر تلاطمهای فاجعهآمیز و دهشتناک اطراف اوست؛ روایتی شیرین از ماجراهای تلخ و ترسناک که غزالی را در میان گرفت و بلعید.
«رویای یک صوفی» نوشته بهمن شکوهی را نشر نگاه در 439صفحه، با شمارگان 500نسخه، به بهای 130هزار تومان منتشر کرده است.
تارخ مختصر مرگ
کتاب «تاریخ مختصر مرگ» نوشته داگلاس جی.دیویس را نصرا روزبه راد به فارسی برگردانده است.
مرگ و بهخصوص نحوه مواجهه انسان با آن تاریخی دارد که کتاب تاریخ مختصر مرگ شرحی مختصر از این مواجهه را ارائه داده است. انسانها از پیشاتاریخ تا اکنون درگیر تعریف چیستی مرگ بودهاند و متناسب با پاسخی که به آن دادهاند، ترس از مرگ را تخفیف دادهاند. از اینرو، تاریخ مرگ در عین حال تاریخ انسان و آیینهای اوست؛ از طرز رفتار با جسد مردگان تا مراسم تشییع و سوگواری و فکر زندگی ابدی و سپس آینده خود مرگ. تاریخ مرگ در واقع همان تاریخ انسان و نحوه مواجهه با فقدان خودش و دیگران است. نشر نگاه این کتاب 248صفحهای را در 500نسخه به بهای 75هزار تومان منتشر کرده است.
تازههای نشر/ رویای یک صوفی
در همینه زمینه :