• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
دو شنبه 7 مرداد 1398
کد مطلب : 69036
+
-

قیمت خانه در قم 2برابر شد

بر اساس سرشماری سال 95، در  استان قم 376 هزار  خانه وجود دارد

گزارش
قیمت خانه در قم 2برابر شد



فاطمه امامی| قم - خبرنگار:


 آشفتگی یک سال اخیر در بازار مسکن و بیان قیمت‌های خود خوانده برای املاک،  بسیاری از متقاضیان خرید خانه و مستأجران را به دردسر انداخته. تا جایی که خبرهای دردناک از ناتوانی اقشار کم‌درآمد برای تأمین اجاره و کارتن‌خواب شدن و حاشیه‌نشینی، این روزها نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی دارد.

بر اساس سرشماری سال 95 در قم 376 هزار واحد مسکن در استان وجود دارد که 46 درصد از این تعداد آپارتمانی است. در مقایسه سرشماری آمار مربوط به سال 90 و 95 اعداد گواهی می‌دهند که رشد 3 درصدی در آپارتمان نشینی در شهر قم اتفاق افتاده است. همچنین در طول این سال‌ها تمایل مردم به خانه‌سازی با سازه‌های مستحکم فلزی و بتونی نسبت به گذشته بیشتر شده است و سهم سایر سازه‌ها از 77 درصد به 37 درصد رسیده است. آمارهایی که از شهرداری می‌رسد هم بر این موضوع دلالت دارد که در 6 ماه دوم سال گذشته تمایل نسبت به اخذ پروانه رشد قابل توجهی داشته است.

در 6 ماه نخست سال گذشته 590 هزار متر‌ مربع پروانه ساختمانی در قم صادر شده اما در 6 ماه دوم این عدد به 813 هزار متر‌ مربع رسیده است. در مجموع، سال گذشته یک میلیون و 400 هزار متر‌ مربع پروانه ساختمانی در قم صادر شده که اگر منجر به ساخت خانه شود،  رشد قابل توجهی در تولید مسکن به همراه خواهد داشت.

این آمار را «داوود طلوعی» معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی در جلسه شورای تأمین مسکن استان بیان کرد و با اشاره به افزایش قیمت مسکن از خرداد 97 گفت: طبق بررسی‌ها این افزایش در منطقه یک 134 درصد و در منطقه هشت 163 درصد بوده است.

این اعداد نشان می‌دهد بیشترین افزایش قیمت مسکن در قم در منطقه پردیسان اتفاق افتاده است. همچنین متوسط افزایش قیمت مسکن در یک سال گذشته در قم 100 درصد بوده است، به طوری که یک متر‌ مربع آپارتمان در سال گذشته 2 میلیون و 250 هزار تومان بود، اما امسال به 5 میلیون و 250 هزار تومان رسیده است.


دلایل افزایش قیمت مسکن

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی رشد هزینه‌های صدور پروانه،  نظام مهندسی،  قیمت زمین و مصالح را از دلایل افزایش قیمت مسکن در یک سال اخیر در قم دانست.
«داوود طلوعی» با اشاره به نرخ رشد اجاره بها در قم گفت: در 3 ماه ابتدایی امسال نسبت به سال گذشته در منطقه سالاریه 56 درصد و بلوار کیوانفر 88 درصد افزایش نرخ اجاره بها داشتیم. در منطقه نیروگاه 9 درصد و یزدان‌شهر 6 درصد افزایش قیمت اجاره‌بها وجود داشته است.

به گفته وی، در سال 85 ضریب شهرنشینی در استان قم 93 درصد بوده. این ضریب در سال 1405 به بیش از 96 درصد خواهد رسید و آن زمان فقط 50 هزار نفر جمعیت روستایی خواهیم داشت.
طلوعی با اشاره به حجم سرمایه‌گذاری مورد نیاز تا افق 1405 در بخش مسکن اضافه کرد: تا این زمان حدود 5 هزار متر‌ مربع مسکن نیاز داریم که 6میلیون و 800 هزار  ریال اعتبار نیاز دارد.

معاون اداره کل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به 43 هزار واحد مسکن مهر که در تعهد استان قم بوده است ادامه داد: از این تعداد مسکن مهر، پیشگامان توسعه و مرواریدسازان مشکلات قضایی ندارند، اما هنوز واحدها تکمیل نشده است.
این پروژه‌های مسکن مهر گاهی تا 88 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، اما به دلیل مشکلاتی نتوانسته‌اند به اتمام برسند.

به گفته طلوعی، در میان تعاونی‌هایی که مشکل قضایی دارند فقط تعاونی طه اعضا را ساکن نکرده و اعضای بقیه تعاونی‌ها در خانه‌هایشان سکونت دارند.

وی اظهار کرد: برای مالکان مسکن مهر در قم 33 هزار دفترچه قسط از سوی بانک صادر شده و اسناد 18 هزار واحد هم به نام شده است. بخشی از صادر نشدن اسناد به این دلیل است که تعاونی‌ها برای گرفتن پایان کار به شهرداری مراجعه نمی‌کنند.
طلوعی معتقد است شهرداری باید برای این موضوع یک کارگروه ویژه بگذارد و زمان گرفتن پایان کار برای پروژه‌های مسکن مهر را کوتاه کند.

وی همچنین از مناقصه 5 طرح تجاری مسکونی در پردیسان خبر داد که منجر به تولید 500 واحد مسکن در 5 پلاک می‌شود. همچنین 3 پروژه آماده‌سازی در شهرک قدس و پردیسان در 2 سال آینده 162 هکتار اراضی آماده شده را به استان اضافه می‌کند.


مسکن مهر بدون متقاضی

مدیر کل کار و رفاه اجتماعی استان قم هم در این جلسه به مشکلات برخی از تعاونی‌های مسکن مهر اشاره کرد.
به گفته «مصطفی کاویانی»،  برای هفته تعاون 5 مورد از پروژه‌های مسکن مهر آماده برای افتتاح وجود دارد. به جز اینها یک پروژه 38 واحدی و یک پروژه 96 واحدی باقی می‌ماند که حتی ممکن است در مراسم اختتامیه مسکن مهر که در هفته تعاون اجرا می‌شود این 2 مورد افتتاح نشوند.

این پیشنهاد کاویانی البته مورد مخالفت قرار گرفت، چراکه تا پایان کامل پروژه‌های مسکن مهر نباید این جشن برگزار شود. همچنین به گفته وی، مسکن مهر سلفچگان 196 واحد بدون متقاضی دارد.

نماینده بانک مسکن هم در این جلسه از معرفی نشدن متقاضیان به بانک گلایه کرد و از این‌که هرچه این کار بیشتر طول بکشد این افراد باید سود بانکی بیشتری پرداخت کنند.
نماینده تعاونی مسکن مرواریدسازان در این جلسه با اشاره به این‌که افزایش قیمت‌ها مشکلات زیادی برای متقاضیان ایجاد کرده گفت: اعضای شرکت تعاونی ما از سال 90 دچار مشکلات شده‌اند.

وی با اشاره به مشکلات پیش‌آمده در مسیر ساخت خانه‌ها،  خواستار افزایش قیمت وام مسکن برای حل مشکلات اعضای تعاونی مرواریدسازان شد.
نماینده بانک مسکن با اشاره به این‌که افزایش وام تا 50 میلیون تومان مطرح شده گفت: اگر این اقدام ابلاغ شود آن را اجرا می‌کنیم.


تعلل در آماده‌سازی

موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد،  درخواست مالکان محله 9 پردیسان برای آماده‌سازی این محله و ایجاد تأسیسات زیربنایی بود.
معاون زیربنایی منطقه 8 شهرداری قم با اشاره به این‌که یکی از دغدغه‌های شهرداری راه‌اندازی محله 9 است اظهار کرد: جلسه‌های زیادی با نهادهای خدمات‌رسان برگزار کردیم. اواخر سال 96 قول‌هایی به ما دادند که به دلیل افزایش قیمت‌ها اتفاق نیفتاد. شرکت‌های گاز، برق و آبفا اعلام کردند که مشکلی برای ایجاد زیرساخت ندارند، اما افزایش قیمت‌ها مانع از انجام کار شد.

جوادی با بیان این‌که وظیفه شهرداری در این پروژه آماده‌سازی است گفت: همان سال 91 جدول‌گذاری انجام شده و زیرسازی هم بعد از ساخت‌و‌ساز انجام می‌شود.
معاون زیربنایی منطقه 8 شهرداری قم ادامه داد: مردم دنبال زیرساخت هستند و مشکل، تامین آب و برق است.


پرونده مسکن مهر تا شهریور بسته می‌شود

«حسن صبوری» مدیر کل راه و شهرسازی استان قم هم در این جلسه با اشاره به باقی ماندن 284 واحد مسکن مهر دیگر گفت: استان قم به وزارت راه و شهرسازی قول داده که پرونده مسکن مهر را تا شهریور امسال ببندد.


تمرکز بر اتمام واحدهای باقی‌مانده

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم در جلسه شورای تأمین مسکن استان گفت که طبق قراردادی که بین راه و شهرسازی و شهرداری نوشته شده،  شهرداری مکلف به ایجاد زیرساخت‌هاست. «محسن بهشتی» با بیان این‌که آماده‌سازی محله 9 تا امروز 7 سال است که به تعویق افتاده،  خواستار حل این مشکل با ایجاد یک کمیته مخصوص متشکل از همه دستگاه‌های متولی شد. معاون استاندار قم بخشی از مشکلات و گرانی‌ها در حوزه مسکن را ناشی از نوسانات اقتصادی دانست. 

بهشتی معتقد است، اگر پرونده مسکن مهر و مشکلاتش زودتر بسته شده بود،  شورای تأمین مسکن بهتر می‌توانست برای تولید خانه‌های جدید اقدام کند و شاید شیب افزایش قیمت‌ها کندتر می‌شد. وی با اشاره به این‌که اتفاق‌هایی که در حوزه مسکن مهر افتاده را نباید مدام تکرار کرد افزود: آن تعداد از واحدهایی را که افتتاح شده بارها اعلام کردیم. اکنون باید تمرکز ما بر اتمام واحدهای باقی‌مانده باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید