• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
چهار شنبه 22 خرداد 1398
کد مطلب : 58899
+
-

ایجاد واحد پژوهشی در 100 مرکز صنعتی

رئیس دانشگاه صنعتی قم: طرح سپری کردن فرصت مطالعاتی استادان دانشگاه در بخش‌های صنعتی در این استان اجرا می‌شود

گزارش
ایجاد واحد پژوهشی در 100 مرکز صنعتی

 اجرای طرح‌های متنوع از جمله اجرای طرح «تاپ» در مجموعه صنایع برای تقویت همکاری میان صنعت و دانشگاه در قم، این شهر را به میدان‌دار تحقق شعار وحدت میان این دو بخش تأثیرگذار تبدیل ساخته است. 
به گزارش ایرنا، در همین زمینه قم به عنوان استان پیشگام با داشتن ۳۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی و برخورداری از ظرفیت علمی ۷۰ هزار دانشجو در کنار وجود ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی و اشتغال بیش از ۵۳ هزار نفر در این بخش، آمادگی خود را برای برقراری تعامل گسترده میان دانشگاه و صنعت اعلام داشته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در این زمینه گفت: مرحله نخست طرح تاپ با هدف استفاده از توانمندی‌های نیروهای نخبه دانشگاهی، در حوزه صنعت استان اجرا می‌شود.
«محمود سیجانی» بیان کرد: در این طرح تلاش می‌شود سطح بهره‌وری صنایع استان با استفاده از ظرفیت نیروهای دانشگاهی و تحقیقات علمی افزایش یابد.

وی با اشاره به این‌که طرح تاپ در 3 بخش اجرا می‌شود افزود: افراد نخبه مشمول خدمت سربازی که تمایل دارند دوران خدمت سربازی خود را در بنگاه‌های اقتصادی بگذرانند، دانشجویانی که تمایل دارند پایان‌نامه‌های خود را به صورت مسأله‌محور انجام دهند و استادان دانشگاه‌ها که علاقه دارند در بنگاه‌های اقتصادی با انجام طرح‌های تحقیقاتی فعالیت کنند، از جمله بخش‌های مورد توجه در این طرح هستند.

سیجانی ادامه داد: بنگاه‌های اقتصادی که تقاضای نیروی انسانی کارشناس و نیازهای پژوهشی و فناورانه خود را در سامانه تاپ به نشانی اینترنتیwww.irnaetop.ir  وارد کرده‌اند می‌توانند از این طرح استفاده کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این طرح می‌توانند از طریق شمار تماس ۳۷۱۰۹۲۱۴ با اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صمت استان ارتباط برقرار کنند.

وی اضافه کرد: «تاپ» سامانه‌ای است که به منظور توانمند‌سازی بنگاه‌های اقتصادی کشور در معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شده و مخفف عبارت «تولید و توسعه اشتغال پایدار» است.
سیجانی گفت: وجود دانشگاه‌های متعدد و دانش‌آموختگان مستعد کار در این استان سبب شده است بیشتر واحدهای صنعتی استان با استفاده از دانش روز تجهیز شوند تا ظرفیت به‌کارگیری نیروی انسانی متخصص را داشته باشند.


ایجاد فرصت‌های شغلی جدید

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با اشاره به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید طی سال‌های گذشته در بخش صنعت استان قم افزود: بسیاری از واحدهای صنعتی به بهره‌برداری رسیده در قم، دانش‌بنیان و دارای بخش تحقیق و توسعه بودند و توانستند نیروهای دانش آموخته دانشگاهی را جذب کنند.
وی ادامه داد: شهرک‌های صنعتی استان قم به دلیل نزدیکی به بزرگ‌ترین بازار فروش کشور، دسترسی آسان به راه‌های ارتباطی سراسری، وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی و وجود زیرساخت‌های مناسب، بهترین امکان را برای استقرار صنایع مادر و پیشرفته همچون صنایع خودرو‌سازی دارند که می‌تواند تعداد بسیار زیادی از دانش‌آموختگان دانشگاهی را در حوزه مهندسی جذب کند.

سیجانی گفت: ۱۰۰ کارخانه صنعتی در استان دارای واحد تخصصی تحقیق و توسعه برای افزایش سطح کمی و کیفی محصولات تولیدی است.
وی بیان کرد: انجمن تحقیق و توسعه صنعتی در استان توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت راه‌اندازی شده است تا راهکارهای پیشرفت کمی و کیفی صنعت در قم با توجه به شرایط موجود تدوین شود.

به گفته سیجانی، به دنبال توسعه صنعتی قم از طریق فعال‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان هستیم و در این زمینه پژوهش‌های گسترده‌ای توسط کارشناسان برجسته حوزه صنعت با همکاری دانشگاهیان استان در حال انجام است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به این هدف، ایجاد مراکز تخصصی تحقیق و توسعه در سطح واحدهای صنعتی استان یک ضرورت است و سازمان صنعت، معدن و تجارت قم آن را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است.


اجرای طرح مطالعاتی استادان در صنعت 

در همین زمینه رئیس دانشگاه صنعتی قم گفت: طرح سپری کردن فرصت مطالعاتی استادان دانشگاه در بخش‌های صنعتی در این استان اجرا می‌شود.
«جلال رضایی نور» افزود: بر اساس دستورالعمل وزارت علوم، استادان برای ارتقا و تبدیل وضعیت باید ۶ ماه به صورت مستمر در یک بخش صنعتی حضور یابند و در آن با ایجاد ارزش افزوده، منشأ اثر باشند که برای اجرای هر چه سریع‌تر این دستورالعمل درقم، مشغول مذاکره با استانداری برای تسهیل آیین‌نامه‌های اجرایی آن هستیم.

وی بیان کرد: با اجرای این دستورالعمل، استادان دانشگاه برای حضور مؤثر در بخش‌های صنعتی و عملیاتی کردن آموخته‌های خود تشویق می‌شوند که این مسأله نقش مؤثری در بومی‌سازی صنایع و تحقق رونق تولید خواهد داشت.
وی با اشاره به تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه در اثر اجرای این طرح ادامه داد: استادان دانشگاه همچنین می‌توانند با ارائه راهکارهای جدید برای حفظ و تقویت روند تولید صنایع، فشار تحریم‌های ظالمانه دشمنان را کاهش دهند.

رضایی نور در ادامه با اشاره به اقدامات دانشگاه صنعتی قم برای تعامل گسترده با صنایع گفت: همه استادان و دانشجویان این دانشگاه تلاش می‌کنند با مسائل و مشکلات حوزه صنعت استان و کشور آشنا باشند و بتوانند برای رفع آن در قالب طرح‌های علمی و کار گروهی، راهکار قابل اجرا ارائه دهند.
وی بیان کرد: درهمین مورد طرح همیار صنعت، نخستین بار در کشور توسط استادان و دانشجویان دانشگاه صنعتی قم درقالب کار تیمی پژوهش محور اجرا شد که در آن طرح گروه‌های دانشجویی به واحدهای صنعتی استان مراجعه کرده و با آسیب‌شناسی مشکلات موجود، راهکارهای مناسبی برای برطرف شدن موانع تولید در قم ارائه می‌دهند.

رضایی نور با اشاره به سایر فعالیت‌های دانشگاه صنعتی قم در مسیر کاربردی کردن هرچه بیشتر تحقیقات دانشگاهی و استفاده از آنها در بخش صنعت افزود: همچنین مرکز نوآوری این دانشگاه به عنوان یک حامی قابل اعتماد از طرح‌های علمی و اختراعات دانشجویی حمایت مادی و معنوی می‌کند تا این ایده‌ها بتوانند به محصولات صنعتی تبدیل و در بازار عرضه شوند.

همان طور که بیان شد دانشگاه‌ها و مراکز علمی فعال در قم ظرفیت‌های فراوانی برای حل مسائل بخش‌های اقتصادی دارند و باید از این توانمندی‌ها برای افزایش سطح تولید و اشتغال استان و کشور استفاده شود.
به همین منظور ‌اکنون کمیته ارتباط صنعت و دانشگاه با بهره‌گیری از کارگروه‌های تخصصی به منظور شناسایی دقیق توانمندی‌های مراکز علمی و همچنین نیاز صنعتگران و معرفی آنان به یکدیگر در قم تشکیل شده است.


آمادگی شرکت‌های دانش‌بنیان 

یکی از پژوهشگران قمی نمونه کشور گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان برآمده از دل دانشگاه با بهره مندی از توانمندی‌های علمی و فناوری برای رفع نیازهای کشور در بخش‌های مختلف صنعتی آمادگی کامل دارند و می‌توانند نمونه داخلی کالاهای مورد نیاز صنایع را تولید کنند.
«علیرضا باباخان» بیان کرد: حضور دانشگاهیان و شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های اقتصادی عاملی برای شکست فشار تحریم‌هاست و بیان دستاوردهای کشور در این زمینه علاوه بر مقابله با جنگ روانی دشمن، موجب افزایش اعتماد مردم به کارایی صنعت کشور، اقتصاد ملی و کنترل هیجانات رفتاری در بازار می‌شود.

وی افزود: جوانان تحصیلکرده در قالب شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان نه فقط می‌توانند نیازهای صنعتی را برآورده کنند، بلکه درحال ایجاد تغییر در فرآیندهای اقتصاد ملی هستند که روند کسب و کارها را متحول خواهد کرد.
وی ادامه داد: استادان، کارشناسان و دانش‌پژوهان فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از روش‌های نوین علمی و فناوری، وضع موجود حاکم بر بازار را به چالش می‌کشند و فرصت‌های جدیدی برای کسب و کار و افزایش سطح درآمد عمومی ایجاد می‌کنند.

مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری کریمه گفت: پژوهشگران فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان با رصد نیازهای صنعتی کشور، راهکارهای رفع این نیازها را بررسی می‌کنند و بهترین راهکار را بر مبنای جدیدترین تحقیقات علمی و دانشگاهی ارائه می‌دهند.

این خبر را به اشتراک بگذارید