در باور مردم تهران، بهار سبز، تابستان قرمز، پاییز زرد و زمستان سیاه بود و زمانی که وسایل گرمایشی مناسب نبود، مردم تهران دل خوشی از سرما نداشتند و پاییز و زمستان برای آنها معنایی برابر با سرما، سختی و گاهی مرگ بود. اصطلاح «سر سیاه زمستان» هم همان زمان رواج پیدا کرد.
تهرانیها شب یلدا را بهشکلی ویژه گرامی میداشتند و این سرمای سوزان بلندترین شب سال را با دور کرسی نشستنها و میوه و آجیل خوردنها و حافظخواندنها، برای خودشان تبدیل به خاطرهای گرم میکردند.
طبق یک رسم قدیمی و زیبا در شب یلدا در شهرهای مختلف ایران غذاهای متنوعی تهیه میشود و مردم هر شهر با توجه به آداب و رسوم آنجا، انواع گوناگونی از خوراکیها و غذاهای رنگارنگ را تدارک میبینند.