یک استاد تاریخ ایرانی - هوشنگ شهابی - در جستارها و سلسلهسخنرانیهایش با محور خوراک ایرانیان تأکید میکند برای اینکه بدانیم چه چیز بر یک ملت گذشته باید از زندگی روزمره مردمانش هم اطلاع داشته باشیم و تاریخ یک ملت را فقط جنگها و پادشاهان و حکومتهای آن کشور رقم نمیزنند و زندگی عادی مردمان عادی هم مهم قلمداد میشود و در این میان، غذا و خوراک موضوع بسیار مهمی در تحلیل تاریخ یک سرزمین است.
139 سال پیش در چنین روزی، پروژه ساخت دروازه های عصر ناصرالدین شاه در تهران شروع شد و پایتخت، پشت دروازه ها جا گرفت
پس از انتخاب تهران بهعنوان پایتخت ایران، چگونگی شکلگیری ساختار شهری و سپس توسعه حصار و برج و باروهای آن ازجمله مهمترین دستاوردهای معماری در پایتخت نوپای ایران بود.