تغذیه مناسب در آلودگی هوا
هوای آلوده بهخودی خود حاوی ترکیباتی اکسیدکننده و سمی است و از طرفی بدن همواره به ذراتی که در هوای آلوده وجود دارد واکنش التهابی نشان میدهد. اما ترکیبات آنتیاکسیدانی از این فعالیتها پیشگیری میکند. مهمترین آنتی اکسیدانها ویتامینهای C و E، بتاکاروتن، سلنیوم و روی هستند. این مواد مغذی بهدلیل خواص آنتیاکسیدانی که دارند بهطور مؤثری از بروز التهابات جلوگیری میکنند و موجب غیرفعالشدن رادیکالهای آزاد موجود در هوای آلوده میشوند. منابع غذایی حاوی ویتامین E را میتوان جزو بهترینهای تغذیه مناسب هنگام آلودگی هوا دانست؛ برای مثال گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیهای دارای برگ سبز بهدلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی قوی، در روزهای آلوده باید بیشتر مصرف شوند. همچنین خوردن شیر و مصرف لبنیات تازه مانع از تأثیرات مخرب آلودگی بر بدن میشود. در روزهایی که هوا آلوده است از خوردن غذای چرب پرهیز کنید.