دیابت بهدلیل نوسانات هورمونی در دوران قاعدگی، بارداری و یائسگی زنان را بهطور منحصربه فردی تحتتأثیر قرار میدهد و تنظیم سطح قندخون را سختتر میکند. زنان مبتلا به دیابت نیز در معرض خطر بیماری قلبی، سندرم تخمدان و تغییرات متابولیکی هستند که میتواند بر سلامت آنها تأثیر بگذارد. زنان بهطور طبیعی قادرند چند وظیفه را همزمان انجام دهند یا میان انجام وظایف روزانه خود تعادل برقرار کنند. آنها هر روز بین مسئولیتهای شخصی و حرفهای تعادل برقرار میکنند؛ اما در این میان اغلب سلامت آنها نادیده گرفته میشود. بهنظر زمان آن فرا رسیده که زنان روی یک جنبه حیاتی از سلامتشان تمرکز کنند؛ مدیریت دیابت از طریق تغذیه هوشمند. مدیریت این چالشها نیازمند یک رویکرد کل نگر است و همهچیز با غذا شروع میشود.
هوشمندانه غذا خوردن؛ کلید قندخون متعادل
یک رژیم غذایی متعادل، پایه و اساس کنترل دیابت است. انتخاب غذاهای مناسب میتواند قندخون را تثبیت و متابولیسم را پشتیبانی کند و عوارض آن را کاهش دهد.
سبزیجات پر فیبر: کلم بروکلی، کدو، هویج و اسفناج به کاهش سرعت جذب گلوکز کمک میکنند.
پروتئینهای بدون چربی: عدس، لوبیا، تخم مرغ، مرغ و ماهی شما را سیر نگه میدارند و از افزایش قند جلوگیری میکنند.
غلات کامل: برنج قهوهای و جوی دوسر انرژی پایدار را بدون نوسانات ناگهانی قند تامین میکنند.
چربیهای سالم: آووکادو، آجیل و دانهها از عملکرد انسولین حمایت میکنند و التهاب را کاهش میدهند.
غذاهایی که باید از خوردن آنها اجتناب کنید
از خوردن بیش از حد غذاهای بسیار فرآوری شده، قندهای تصفیه شده و کربوهیدراتها، باید تا حد امکان پرهیز کرد؛ زیرا باعث افزایش سریع گلوکز خون میشوند.
هیدراتاسیون: برای مدیریت دیابت هیدراتاسیون (آبرسانی) نیز کلیدی است. برای حمایت از سلامت متابولیک و سم زدایی، روزانه حداقل 10تا 12لیوان آب مصرف کنید.
فراتر از غذا: رویکردی برای مدیریت دیابت
مدیریت دیابت فقط به آنچه میخورید نیست، بلکه به انتخاب سبک زندگی نیز مربوط میشود.
ذهن آگاهی و مدیریت استرس: مدیتیشن و یوگا به کاهش استرس کمک میکند که میتواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد.
خواب با کیفیت: 7تا 8ساعت خواب بدون وقفه باعث تعادل هورمونی و تنظیم قندخون میشود.
چند نکته برای زنان دیابتی
در همینه زمینه :