• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
شنبه 26 آبان 1403
کد مطلب : 240519
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/GZpwK
+
-

نكته بازی

جوان‌های دکوری!
یکی از تکراری‌ترین بحث‌ها پیرامون تیم ملی در سال‌های اخیر به میانگین سنی بالای این تیم مربوط می‌شده است. این داستان در دوران کارلوس کی‌روش وجود داشت و امیر قلعه‌نویی هم با وجود اینکه از منتقدان آن روند بود، خودش هم بی‌کم‌و‌کاست در همین مسیر حرکت کرد. با این حال، اتفاقی که این اواخر رخ داده آن است که قلعه‌نویی در هر فهرست نام تعدادی از بازیکنان جوان را می‌گنجاند تا میانگین سنی کلی تیم پایین بیاید و دوستان رسانه‌ای‌اش هم برای او به‌به و چه‌چه بزنند، اما در عمل از خیلی از این نفرات استفاده نمی‌شود. در همین دیدار با کره‌شمالی، میانگین سنی ترکیب اصلی تیم ملی نزدیک به 30سال بود؛ یعنی 5سال پیرتر از تیم حریف. در این شرایط عجیب نیست که شکل بازی در نیمه‌دوم آنطور باشد. این در حالی است که جوانانی مثل سعید سحرخیزان و محمد مهدی زارع اصلا در فهرست مسابقه قرار نگرفتند و امثال حزباوی، حسین‌نژاد و حسین‌زاده هم 90دقیقه روی نیمکت نشستند. کاملا به‌نظر می‌رسد دعوت از جوانان به تیم ملی، صرفا جنبه نمایشی دارد و آنها دکور کار هستند!

می‌توانست سومین کارت قرمز باشد
شجاع خلیل‌زاده با اخراجش در ابتدای نیمه‌دوم بازی با کره‌شمالی نه‌تنها در معادلات آن بازی گره انداخت، بلکه خودش هم صاحب یک رکورد منفی عجیب شد. به این ترتیب او به تنها بازیکن تاریخ تیم ملی تبدیل شد که 2بار کارت قرمز دریافت می‌کند. اخراج قبلی شجاع، مربوط به دقایق پایانی بازی با قطر در نیمه‌نهایی جام‌ملت‌ها بود؛ او اکرم عفیف را زد، ابتدا کارت زرد گرفت و سپس بر اثر بازبینی تصاویر، کارت زردش تبدیل به قرمز شد. این در حالی است که کارت قرمز بازی با کره‌شمالی می‌توانست سومین اخراج شجاع در تیم ملی باشد. او در مرحله انتخابی جام‌جهانی2022 مقابل امارات هم به‌طور مشابهی کارت قرمز گرفته بود، اما داور آن صحنه را بازبینی کرد و به شکلی معجزه‌آسا، آغاز حرکت اماراتی‌ها را آفساید تشخیص داد. بنابراین اخراج شجاع هم وتو شد.

چند سال دیگر باید گزارش کنی؟
نوشتن از کیفیت گزارش‌های جواد خیابانی هم به اندازه میانگین سنی بالای تیم ملی، تکراری و بی‌اثر شده است. بالاخره اینها رنج‌هایی است که ما می‌کشیم و گویا زیاد به متولیان آن حوزه مربوط نمی‌شود. شاید شاهکار بزرگ آقا جواد در این بازی، مربوط به صحنه اخراج شجاع خلیل‌زاده می‌شد. درست است که در جریان پخش عادی بازی، کارگردان تلویزیونی از نمایش کارت قرمز‌گرفتن شجاع جا ماند، اما برای هر هوادار آماتور فوتبال در سراسر جهان بدیهی بود که مدافع در آن صحنه کارت قرمز می‌گیرد و هیچ گزینه‌ای غیر از این وجود ندارد. خیابانی اما چیزی حدود یک دقیقه سردرگم بود و تازه می‌گفت: «نه، انگار خبری از کارت زرد نیست.» بعد هم که شجاع زمین را ترک کرد، او تازه فهمید چه شده: «انگار خلیل‌زاده اخراج شده است.» استاد گرانقدر؛ تخمین می‌زنید چند سال دیگر باید گزارش کنید تا بفهمید داوران در چنین صحنه‌هایی بازیکن را به‌طور مستقیم اخراج می‌کنند؟ از الان، 30سال دیگر خوب است؟

 

این خبر را به اشتراک بگذارید