• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 13 مهر 1402
کد مطلب : 204701
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j2B35
+
-

علاقه خارجی‌ها برای تولید داروی ایرانی

ایران نخستین سازنده داروی آپنه انسدادی خواب است و کشورهای مختلف برای عقد قرارداد تولید به ایران سفر کرده‌اند

گزارش
علاقه خارجی‌ها برای تولید داروی ایرانی

زهرا خلجی-روزنامه‌نگار

مخترع ایرانی نخستین داروی آپنه انسدادی خواب در دنیا برای تولید این محصول بی‌همتا با طرف‌های خارجی قرارداد بست. سیدمحمد موسوی میرزایی مخترع این دارو برای تولید نهایی و ارائه این دارو به بازار دارویی با شرکت‌های‌های آلمانی و ترکیه‌ای به توافق رسیده است. باتوجه به اهمیت بالای این اختراع که برای نخستین بار در دنیا ثبت شده است، کشورهای متعددی برای مشارکت در ساخت این دارو به ایران مراجعه کرده‌اند که این اتفاق برخلاف روال مشارکت‌های جهانی در ساخت دارو است. با این حال، درخواست و حضور شرکت‌های خارجی مختلف برای مذاکره و عقد قرارداد نشان از درجه اهمیت بالای این داروی حیاتی دارد.

مشارکت مشتاقانه ترکیه و آلمان
دکتر سیدمحمد موسوی میرزایی مخترع و اعضای تیم تحقیقاتی ساخت داروی آپنه انسدادی خواب با حضور معاون مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست‌جمهوری با شرکت آلمانی و ترکیه‌ای قراردادی جهت ادامه تولید نهایی و فروش این دارو بستند. موسوی میرزایی، متخصص مغز و اعصاب درباره این قرارداد گفت: «برای مذاکره و عقد قرارداد مشترک در سطح جهانی معمولا ما باید به کشورها برای مذاکره مراجعه کنیم، اما در این مورد چندین مرتبه مالک انحصاری شرکت شخصا به ایران سفر و مذاکرات را پیگیری کرد.» به‌گفته موسوی، در انعقاد چنین قراردادهایی راستی‌آزمایی بسیار اهمیت دارد: «صاحب شرکت‌های آلمانی و ترکیه، برای راستی‌آزمایی با توجه به بزرگی ادعای مطرح‌شده مبنی بر نخستین داروی آپنه انسدادی خواب و با توجه به اهمیت ویژه این بیماری، چند نوبت مراجعه و پس از مشاهده اثرات قابل توجه درمانی این اسپری در بین نزدیکان و بیماران استفاده‌کننده این محصول، باوجود اینکه تا قبل از امضای قرارداد هیچ‌گونه اطلاعی در مورد ماهیت آن نداشت بسیار مشتاق به انعقاد قرارداد بود». مخترع نخستین داروی آپنه انسدادی خواب همچنین تأکید کرد که ۹۸ درصد مفاد قرارداد توسط طرف ایرانی تنظیم شده است.

شروع تولید با نام ایران
سید محمد موسوی میرزایی که ریاست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند را نیز به‌عهده دارد، درباره تعهدات شرکت طرف قرارداد، گفت: «شرکت متعهد شده است با سرمایه‌گذاری در ایران، شروع تولید را برای نخستین بار به‌نام ایران و در داخل کشور آغاز کند و پس از آن در بقیه نقاط جهان ازجمله آلمان و ترکیه تولید را گسترش دهد. این موضوع نشان می‌دهد توانسته‌ایم باعث برافراشته شدن پرچم علمی کشور در دنیا شویم. او با تأکید بر همراهی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست‌جمهوری در این مسیر، گفت: اینکه این مرکز با ماموریت‌های خاص و ویژه پیرو سیاست دیپلماسی علمی کشور، پشت این پیمان است نشان می‌دهد این دانش را کاملا باور دارند و اعتبار علمی جمهوری اسلامی ایران را در پشت آن قرار داده است.متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با اشاره به اینکه، این قرارداد با شرایط منافع اقتصادی بسیار ایده‌آل تنظیم شده است، گفت: «مقامات سیاسی آلمان و ترکیه گفتند در زمان بسیار کوتاهی شرایط اقامت من و اعضای تیم را برای مهاجرت در این کشورها فراهم می‌کنند. این موضوع مورد موافقت ما قرار نگرفت چون ما فرزند این خاک‌ هستیم.»

درمان طی 2 هفته
فاز اول آزمایش بالینی این دارو از یک سال پیش در شرایط استاندارد انجام شد و فاز بعدی آن به‌صورت چند مرکزی در ایران، ترکیه و آلمان پیگیری می‌شود. موسوی میرزایی گفت: «اولین بار در تاریخ علوم پزشکی نوین کشور است که ما نخستین تولیدکننده یک مولکول و دارو برای یک بیماری بدون درمان هستیم و این یعنی ما با تلاش زیاد و اراده محکم می‌توانیم اتفاقات بزرگ رقم بزنیم.»

آپنه انسدادی خواب چیست؟
وقفه تنفسی در خواب یا آپنه خواب، یک اختلال خواب است که باعث توقف یا کاهش تنفس برای مدت کوتاه، اما با تعداد دفعات زیاد در خواب می‌شود. موسوی که پس از سال‌ها تحقیق و پژوهش توانسته به روش درمانی برای این اختلال دست پیدا کند، گفت: «اولین بار برای درمان آپنه انسدادی خواب یک اسپری داریم که وقتی استفاده می‌شود، بیمار طی ۲ هفته شروع روند بهبودی را مشاهده می‌کند و پس از یک‌ماه به طرز قابل توجهی حداقل ۷۰ تا ۸۰درصد علائم آن کنترل می‌شود.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید