• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
سه شنبه 25 بهمن 1401
کد مطلب : 185499
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjrJX
+
-

چه کسانی نق نمی‌زنند؟

افرادی که نق نمی‌زنند و مدام گلایه و شکایت نمی‌کنند، ویژگی‌های شخصیتی و روانی خاصی دارند که آنها را از سایر اشخاص متفاوت می‌کند. اعتماد به نفس قوی و خودباوری از مهم‌ترین ویژگی‌های این افراد است. آنها به شخصیت و توانایی‌های خود اعتماد و باور دارند و این مسئله سبب می‌شود برای همراه کردن دیگران به غرولند و نق زدن متوسل نشوند. خوش‌بینی، هوش هیجانی بالا و مثبت‌اندیشی شاخصه‌های بارز شخصیت افرادی است که اهل نق زدن نیستند. این افراد به زندگی نگاه و نگرشی زیرکانه دارند و حتی در اتفاقات نامطلوب و بد زندگی خود هم با دید مثبت، جوانب موضوع را بررسی می‌کنند.

تیزهوش و توانمند هستند
اشخاصی که نق زن و غرغرو نیستند، با تیزهوشی و درک اجتماعی خاصی که دارند راه‌حل مشکلات‌شان را پیدا می‌کنند و در مقایسه با سایر افراد از شادی و آرامش بیشتری برخوردارند. آنها با شکایت کردن و غرزدن به احساس مطلوب‌تری نمی‌رسند و از اینکه با درایت بتوانند مشکلی را از دوش خود و دیگران بردارند، احساس رضایت می‌کنند. افراد مثبت‌اندیش اطمینان دارند که توانمندی‌ها و مهارت‌های شخصیتی‌شان برای حل مشکلات زندگی آنها کافی است، آنها ترجیح می‌دهند به جای شکوه و شکایت کردن و کمک خواستن از دیگران، با تکیه بر توانایی‌های درونی و شخصیتی خود امور زندگی‌شان را رسیدگی کنند و مشکل و کاستی را جزئی از مسیر و طبیعت زندگی می‌دانند. این افراد در مواجهه با مسائلی که در جامعه پیش می‌آید، با دیدی واقع‌گرایانه برخورد و تلاش می‌کنند در حل مشکلات سهمی داشته باشند. آنها وقتی در جمع و گروهی قرار می‌گیرند، به جای نق‌زدن و افزودن بار روانی دیگران، با گفتار و رفتار صحیح و منطقی خود باعث آرامش و بردباری سایرین می‌شوند.

ادبیاتی برای جلب همکاری دیگران
 افرادی که نق زن و غرغرو نیستند، برای گفت‌وگو از ادبیات مناسبی استفاده می‌کنند و این توانایی را دارند که با کلام خود همکاری و احساس مثبت دیگران را نسبت به‌خود جلب کنند. آنها با لحن مناسب و در مکان مناسب حرف‌ها و خواسته‌های‌شان را بازگو می‌کنند و با به‌کار بردن عباراتی مانند «تو فکر نمی‌کنی اینطور بهتر است؟ صلاح می‌دانی فلان کار را انجام دهیم؟...» دیگران را به همکاری با خود متقاعد و مجاب می‌کنند. داشتن مهارت‌های ارتباطی بالا سبب می‌شود این اشخاص برای انتقال پیام‌های خود از فیدبک‌های کلامی خاصی استفاده کنند که مخاطب‌شان را به همراهی، واکنش و بازخورد مناسب وامی‌دارد و آنها را از غرزدن، نق زدن و تکرار صحبت‌های‌شان بی‌نیاز می‌کند. هم‌صحبتی با اشخاصی که اهل غرزدن نیستند، به اطرافیانشان احساس خوشایندی می‌دهد و معمولا این افراد اجتماعی و خوش‌صحبت هستند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید