![بانکداران و بیمهگران در خدمت زائران اربعین](/img/newspaper_pages/1401/06-shahrivar/17/rooyi/04-02.jpg)
بانکداران و بیمهگران در خدمت زائران اربعین
همشهری آخرین هماهنگیها برای تسهیل سفر زائران به عراق را بررسی کرد
![بانکداران و بیمهگران در خدمت زائران اربعین](/img/newspaper_pages/1401/06-shahrivar/17/rooyi/04-02.jpg)
بانکها، شرکتهای بیمه و حملونقل در آمادگی 100درصدی برای ارائه خدمات ارزی، بیمهای و انتقال زائران اربعین حسینی در سفر به عراق بهسرمیبرند. روسای کل بانک مرکزی و بیمه مرکزی در آخرین اظهارنظر از اضافه شدن بانکها به شبکه فروش ارز با نرخ توافقی به زائران و همچنین پوشش بیمهای آنها خبر دادند.
علی صالحآبادی، رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به اینکه انتظار میرود مردم برای تهیه ارز خود تنها به صرافیها مراجعه نکنند، اعلام کرد: تا پیش از این 5بانک خدمات ارزی ارائه میداد که از امروز تعداد آنها به 21بانک افزایش یافته است. او با بیان اینکه اسامی و شعب بانکهای مدنظر در سایت بانک مرکزی قرار گرفته، اعلام کرد: مردم برای تهیه ارز اربعین به بانکها مراجعه کنند نه به صرافیها، زیرا باعث تجمع و ازدحام میشود. او افزود: دریافت ارز تسهیل هم شده است، به این معنا سرپرست خانوار میتواند به تنهایی با مراجعه به بانک، برای افراد خانواده ارز تهیه کند و یک مراجعه کفایت میکند. علاوه بر این مقداری اسکناس دینار از عراق وارد شده که از امروز (پنجشنبه) توزیع خواهد شد. صالحآبادی یادآوری کرد: اگر افراد ارز هم نداشته باشند، دستگاه خودپرداز در استانهای ایلام، خوزستان و کرمانشاه وجود دارد که مبلغ برداشت روزانه از ۲۰۰هزار تومان به ۵۰۰هزار تومان افزایش داده شده و اگر افراد ریال هم دریافت کنند، در عراق قابلیت استفاده دارد.
این در حالی است که میثم رادپور، کارشناس بازار ارز با بیان اینکه اختلاف قیمت نرخ دینار در ایران با عراق در بازار آزاد بیش از ۳۰درصد است اعلام کرد: بازار ارز دلار بزرگتر و جاافتادهتر از دینار و راه نقد آسانتری دارد. مردم راحت میتوانند دلار خریداری کنند، اما دینار عراق این شرایط را ندارد. او تأکید کرد: خرید دینار در داخل ایران منطقی نیست زیرا اختلاف قیمت زیادی وجود دارد. هموطنان میتوانند در داخل کشور دلار تهیه و در عراق به دینار تبدیل کنند.
بدون بیمه سفر نروید
بیمه مرکزی هم اعلام کرد: قرارداد بیمه اربعین شامل 3نوع بیمه عمر، حوادث و درمان است که تعهدات این قرارداد شامل غرامت فوت تا ۵۰میلیون تومان، ناشی از حادثه ۳۰۰میلیون تومان، نقص عضو حداکثر تا ۳۰۰میلیون تومان، هزینه درمان سرپایی حداکثر تا ۵میلیون تومان است و هزینههای درمان بستری و جراحی حداکثر تا ۵۰میلیون تومان تحت پوشش قرار میگیرد.
عبدالرسول عطایی، رئیس ستاد بیمه یکی از شرکتهای بیمه گفت: تاکنون زائران حادثه دیده که دراین سامانه ثبت نام کردهاند و به خدمات درمانی سرپایی یا بستری نیاز داشتند بدون پرداخت هزینه، بهترین خدمات درمانی را دریافت کردهاند. او تأکید کرد: زائران اربعین حتما در سامانه سماح ثبت نام و کدرهگیری راهم دریافت کنند تا درصورت بروز حادثه، شرکت بیمه سامان بتواند به آنها خدمات مورد نیاز را ارائه کند. بهگفته عطایی، زائران میتوانند به شرکتهای بیمه مراجعه کنند و مازاد بر آن تعهداتی که در سامانه سماح ارائه میشود از شرکتهای بیمه، بیمه نامه دریافت کنند و سرمایه فوت را افزایش دهند حتی میتوانند از خود دیه ماه عادی و حرام هم بیشتر بیمه عمر دریافت کنند.
سفر اربعین عوارض ندارد
رستم قاسمی، وزیر راهوشهرسازی هم در دستوری اعلام کرد: خودروهای شخصی و اتوبوس مسافران اربعین حسینی در آزادراههای کشور از پرداخت عوارض جادهای تا روز ۳۰شهریور معاف شدند. خیراللهخادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور گفت: طبق این دستور تمام وسایل نقلیه حملونقل عمومی و خصوصی از پرداخت عوارض آزادراهی در تمام نقاط کشور معاف هستند و تنها گرفتن عوارضی از وسایل نقلیه حمل بار مجاز خواهد بود.
افزایش تعداد اتوبوسها
وزیر راهوشهرسازی هم از نیاز ناوگان حملونقل عمومی به 6هزار اتوبوس جدید برای حمل زائران اربعین حسینی خبر داد و گفت: معاون اول رئیسجمهور در این زمینه به دستگاههای اجرایی دستورات لازم را صادر کرده است که منتظر اجرای این دستور هستیم. رستم قاسمی تأکید کرد: 8هزار دستگاه اتوبوس برای حمل زائران به مرزهای غربی و بازگشت آنها تخصیص داده شده اما به ۱۴هزار اتوبوس نیاز داریم و برای تامین کسری 6هزار دستگاه اتوبوس ستاد مرکزی اربعین، معاون اول رئیسجمهور دستور مشارکت سایر دستگاههای اجرایی و اقتصادی را صادر کردهاند، ولی هنوز بخش زیادی از این اتوبوسها به ناوگان عمومی اضافه نشده است. این در شرایطی است که برخی شهروندان نسبت به دشواری تامین بلیت و سفر با اتوبوسهای بین شهری در داخل کشور گلایه دارند و میگویند در پایانههای مسافربری بهسختی میشود بلیت تهیه کرد که با توجه به تعطیلات تابستانی انتظار میرود مقامات وزارت راهوشهرسازی تدابیری جدی برای جلوگیری از سرگردان ماندن مسافران و سوءاستفادههای احتمالی بهکار گیرند.
برخورد با ایرانایر
مدیرکل بازرسی وزارت راهوشهرسازی هم با اشاره به عزل 2نفر از مدیران ارشد شرکت هواپیمایی ایرانایر بهدلیل توزیع نامناسب بلیت تأکید کرد: عزل چند تن دیگر از مدیران در هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران درصورت ادامه ناکارآمدیها ادامه دارد. او توزیع ناصحیح بلیت، سرگردانی زوار اربعین و فروش حضوری بلیت هواپیما را از مشکلات شرکت ایرانایر در ایام عرضه بلیت پروازهای اربعین اعلام کرد و گفت: قرار بود عرضه بلیت هواپیما بهصورت اینترنتی و بدون ایجاد ازدحام و سردرگمی زوار انجام شود، ما از همان اول هم مخالف فروش حضوری بلیت پروازهای اربعین بودیم اما این اتفاق در ایرانایر رخ داد و شاهد سرگردانی زوار بودیم. او تأکید کرد: از حق و حقوق مردم و حقوق بیتالمال نمیگذریم و این خط قرمز دولت است.