• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 5 بهمن 1400
کد مطلب : 151879
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2kVAK
+
-

جهاد تبیین و سبک زندگی هیئتی

مهدی سعیدی- کارشناس مسائل سیاسی

انقلاب اسلامی، انقلابی هویتی بود که مبتنی بر خوانشی حقیقی از اسلام ناب‌محمدی(ص) شکل گرفت. رکن و اساس انقلاب اسلامی را باید در تمسک به اسلام انقلابی و تمدن‌سازی دانست که حرف‌های بسیاری برای تحول جوامع اجتماعی بشری دارد. این اسلام توان خود را در مبارزه و انقلاب و براندازی نشان داد و توانست رژیمی سلطنتی را سرنگون کند که مستظهر به حمایت قدرت‌های بزرگ جهانی بود، اما این همه آنچه در توان اسلام انقلابی است، نبود! اسلام تمدن‌ساز اهل‌بیت(ع) درون خود ظرفیت‌های ارزشمندی دارد که شکوفایی آن می‌تواند به عاملی برای احیای جامعه بدل شود.
یکی از ظرفیت‌های منحصربه‌فردی که نیازمند مطالعات گسترده فرهنگی – اجتماعی است، شکل دادن به واحدی اجتماعی با عنوان هیئت‌های مذهبی است. محور شکل‌گیری هیئت‌های مذهبی را باید درون مکتب اهل‌بیت(ع) جست‌وجو کرد. هیئت آن اجتماع مردمی است که با محوریت توجه به مکتب اهل‌بیت(ع) و محبت و مودت ایشان شکل گرفته است. این مجموعه مردم‌نهاد در مراحل مختلف تاریخ تشیع ظهور و بروز مختلفی داشته است؛ روزگاری پرچمدار احیای نام اهل‌بیت(ع) بوده، روزگاری به سنگری برای مقابله با تهاجم اجنبی بدل شده‌ و زمانه‌ای دیگر پایگاه مبارزه با طاغوت و مجاهدت برای تشکیل حکومت اسلامی قرار گرفته است.
امروز در زمانه‌ای که مجاهدت هیئتی‌ها نتیجه داده و حکومت اسلامی مبتنی بر مکتب اهل‌بیت(ع) شکل گرفته‌است، هیئت‌های مذهبی باز هم در تکاپوی فعال خود به مأموریتی خطیر برگزیده شده‌اند. هیئات مذهبی، پایگاه‌های بسط اندیشه حکمرانی اسلامی و مقابله با دشمنی هستند که خط تحریف ارزش‌های انقلاب اسلامی را نشانه رفته است. به‌واقع این سنگر مهم انقلاب اسلامی در محله‌های مختلف شهر، باید بسان سنگر جهادگران عرصه تبیینی عمل کند و به‌خوبی سناریوهای دشمن را شناخته و به جنگ با آنان برود!
باید توجه داشت که این رسالت جدید، قرار نیست ماهیت هیئات مذهبی را تغییر دهد، بلکه بر آن است تا جهت‌گیری صحیح هیئات را مشخص کرده و آنان را همچنان در خط مقدم جهاد فی‌سبیل‌الله قرار دهد و این همان شاخصی است که می‌تواند معیار شکل دادن به هیئت تراز اسلام ناب‌محمدی(ص) قرار گیرد. درواقع می‌توان گفت که هیئت انقلابی، هیئتی است که صاحبان آن صاحبان بصیرت بوده و به‌درستی شرایط زمانه را بشناسند و وظیفه خود را در قبال آن ادا کنند. وظیفه هیئات انقلابی حضور فعال در جنگ تبیینی و تبیین جهادگران این عرصه است وگرنه هیئتی که از درون آن انسان‌های مومن در خدمت انقلاب و جبهه حق بیرون نیاید، با هیئت مطلوب اهل‌بیت(ع) فرسنگ‌ها فاصله دارد. از چنین مجالسی بوی خاندان عصمت و طهارت به مشام نمی‌رسد! اسلام چنین هیئاتی اسلام آمریکایی است که حضرت امام(ره) سال‌ها پیش مرزهای آن را با اسلام ناب محمدی(ص) مشخص کرده بود.
در سال‌های اخیر جریان‌هایی انحرافی تلاش کرده‌اند تا هیئات مذهبی را از روح و جوهره انقلابی خود جدا سازند. این جریان که توسط حکیم فرزانه انقلاب اسلامی به جریان «تشیع انگلیسی» شهرت یافته است، الگویی از هیئت‌داری را ارائه می‌کند که می‌توان آن را «هیئت سکولار» نامید. در هیئت سکولار، قرائتی از مکتب اهل‌بیت(ع) ارائه می‌شود که در آن نسبتی بین اسلام و سیاست وجود ندارد؛ خوانشی انحرافی که به جدایی از اردوگاه اسلام ناب ختم خواهد شد! در این رویکرد، هیئت در خدمت انقلاب اسلامی نیست و تلاش دارد تا مرزهایی برای فعالیت خود و ارزش‌های انقلابی ملت تعریف کند. تربیت‌یافتگان این مکتب هرچند به ظاهر برای اهل‌بیت(ع) گریه می‌کنند، اما نسبتی با مکتب، مرام و سیره اهل‌بیت(ع) ندارند.
هیئت انقلابی امروز تریبون دفاع از اسلام فاطمی و علوی است و اعضای آن میدانداران جهاد تبیین و روشنگری هستند. اهل بصیرتی که دشمن را می‌شناسانند، شگردهای جنگ تحریف را شناسایی می‌کنند، راهکارهای مقابله با آن را تدبیر و اتخاذ می‌کنند و هنرمندانه تلاش می‌کنند همه شگردهای دشمن را یکی پس‌از دیگری خنثی کنند و اجازه ندهند جنگ ادراکی دشمن در وارونه جلوه دادن حقایق در ذهن مردم اثرگذار باشد.
هیئات انقلابی در کنار تبیین، به آموزش و ترویج سبک زندگی مومنانه‌ای نیز مشغول‌ هستند که از آن می‌توان به «سبک زندگی هیئتی» یاد کرد. سبک زندگی هیئتی آن نوع از زندگی است که در آن «علم»، «تقوا» و «بصیرت» در کنار هم جمع آمده‌اند. مثلث سعادت، خوشبختی و نجات که جمع سه‌گانه آن در افراد می‌تواند راه خوب زیستن را ترسیم کند. حاصل این سبک زندگی ترویج همه فضایل اخلاقی همچون محبت، ایثار، تعاون، عدالت، انصاف، صداقت، راستگویی و... در جامعه خواهد بود. مفاهیم و شاخص‌های سبک زندگی هیئتی چون عطر گل‌های بهاری است که رواج آن نشاط و تازگی را به روح جامعه تزریق خواهد کرد. سبک زندگی هیئتی تنها راه نجات بشریت بحران‌زده و تهی‌شده از معنا در عصر حاکمیت جاهلیت مدرن است! سبکی از زندگی که انسان تک‌ساحتی را با حقایق گوناگون زندگی آشنا می‌سازد و او را در قامت انسان تراز اسلام ناب هویت می‌بخشد!

این خبر را به اشتراک بگذارید