• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
چهار شنبه 23 مرداد 1398
کد مطلب : 72409
+
-

پرونده اورامان شهریور به یونسکو می رود

پرونده ثبت جهانی اورامان بعد از 4 سال تلاش در ۲ استان کردستان و کرمانشاه تکمیل و برای بررسی‌های اولیه در شهریور امسال به سازمان جهانی یونسکو ارسال می‌شود. به گزارش ایرنا، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کردستان گفت: کارهای پرونده ثبت جهانی اورامان در کردستان اتمام یافته و با اتمام کارهای این پرونده در کرمانشاه شهریور امسال به یونسکو ارسال می‌شود. 

«سید محسن علوی» با اشاره به این‌که ۸۰ کارشناس و متخصص در حوزه‌های مختلف در این استان کار جمع‌آوری این پرونده را انجام دادند اظهار کرد: این مطالعات در قالب مردم‌شناسی، باستان‌شناسی، علوم طبیعی، معماری، اسناد تاریخی و هوار نشینی انجام شده است. 
وی افزود: بیش از ۵۰۰ اثر باستانی مربوط به دوران پارینه‌سنگی تا اواخر دوران اسلامی در این منطقه تاریخی شناسایی شده است. علوی اضافه کرد: این منطقه تاریخی از جغرافیای فرهنگی و تاریخی وسیعی برخوردار بوده و به همین دلیل نیز پراکندگی آثار شناسایی شده آن در ۷۶ روستای منطقه اورامانات در شهرستان‌های سروآباد، کامیاران و سنندج است.  

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کردستان گفت: ثبت جهانی اورامان گامی بلند برای توسعه استان است و بدون تردید با ثبت جهانی این منطقه، اورامان از حمایت‌های سازمان جهانی یونسکو بهره‌‌مند می‌شود.  وی افزود: بیش از ۵۰۰ اثر باستانی مربوط به دوران پارینه سنگی تا اواخر دوران اسلامی در این منطقه تاریخی شناسایی شده است. 

علوی اضافه کرد: این منطقه تاریخی از جغرافیای فرهنگی و تاریخی وسیعی برخوردار بوده و به همین دلیل نیز پراکندگی آثار شناسایی شده آن در ۷۶ روستای منطقه اورامانات در شهرستان‌های سروآباد، کامیاران و سنندج است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کردستان گفت: ثبت جهانی اورامان گامی بلند برای توسعه استان است و بدون تردید با ثبت جهانی این منطقه، اورامان از حمایت‌های سازمان جهانی یونسکو بهره‌‌مند می‌شود.


۹۰ درصد راه جهانی شدن اورامانات را پیموده ایم

نماینده پاوه و اورامانات در مجلس شورای اسلامی هم با بیان این‌که ۹۰ درصد راه ثبت جهانی شدن اورامانات پیموده شده است، گفت: امیدوارم این مهم به‌زودی محقق و کل استان از منافع آن بهره‌‌مند شوند. «شهاب نادری» افزود: هر سال از سوی سازمان جهانی گردشگری (یونسکو) یک سهمیه به جمهوری اسلامی برای معرفی یک اثر جهت ثبت جهانی اختصاص می‌یابد که با تلاش‌های فراوان موفق شدیم این یک سهمیه را امسال برای منطقه اورامانات بگیریم. 

وی با بیان این‌که جهانی شدن اورامانات می‌تواند این منطقه را شکوفا کند، افزود: اگر این اتفاق مبارک رخ دهد که احتمال آن نیز بسیار زیاد است در اقتصاد مردم منطقه و حتی استان تاثیرات شگرفی خواهد داشت. نادری با اشاره به عضویت ۱۹۳ کشور در سازمان جهانی گردشگری گفت: قرار گرفتن منطقه اورامانات در فهرست یونسکو، به منزله حمایت همه کشورهای عضو از این اثر ثبت شده است.

 نماینده پاوه و اورامانات در مجلس همچنین از تلاش‌های استاندار کرمانشاه برای جهانی شدن منطقه اورامانات قدردانی کرد و گفت: وی از ابتدای این موضوع بسیار پیگیر ماجرا بوده و برای تحقق این مهم تلاش بسیاری کرده است.  وی گفت: منطقه اورامانات فعلا به ثبت موقت رسیده و کارشناسانی از یونسکو به‌زودی به این مناطق سفر می‌کنند و آخرین ارزیابی‌ها را برای ثبت دائم آن انجام خواهند داد.

نادری تصریح کرد: استان کرمانشاه رویداد گردشگری جهانی روستایی ۲۰۲۰ را نیز پیش رو دارد که این موضوع هم می‌تواند در معرفی جاذبه‌های گردشگری استان به دنیا بسیار اثربخش باشد.  اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران استان کردستان و شهرستان‌های پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود استان کرمانشاه را شامل می‌شود. 

این خبر را به اشتراک بگذارید