پایان فجر با تجلی اراده ملی
با اهدای جوایز برگزیدگان بخش تجلی اراده ملی که در واقع قدردانی ارگانها و سازمانها از فیلمهای منتخب جشنواره فیلم فجر به شمار میرود پرونده جوایز دوره سی و هشتم این رویداد هنری رسما بسته شد.
در این مراسم که البته با غافلگیری حضور سعید ملکان که غایب اصلی مراسم اختتامیه جشنواره لقب گرفت همراه بود فیلم سینمایی «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی توانست رکورد دریافت جوایز تجلی اراده ملی را از آن خود کند.
در بخش اول اهدای جوایز، هیأت داوران قوه قضاییه جایزه خود را بهدلیل طرح دغدغهمندانه آسیبهای اجتماعی و ضرورت مشارکت در حل معضلات اجتماعی برای فیلم خورشید به مجید مجیدی اهدا کرد.
هیات داوران قوه قضاییه همچنین بهدلیل توجه به آسیبهای اجتماعی نوجوانان یک جایزه هم به فرزاد خوشدست، کارگردان مستند «خط باریک قرمز» اهدا کرد. هیأت داوران این قوه، از بازیگران نوجوان فیلم سینمایی خورشید هم قدردانی کرد و جوایزی به آنها اهدا شد. شمیلا شیرزاد، بازیگر کودک فیلم خورشید هم در این مراسم گفت: امیدوارم ویدئوهای من بر جامعه و کودکان کار تأثیر بگذارد. در بخشی دیگر، هیأت داوران بنیاد شهید و امور ایثارگران جایزه اول خود را بهدلیل نمایش موفق مشارکت اقوام مختلف در دفاعمقدس به مهرداد خوشبخت کارگردان «آبادان یازده۶۰» اهدا کرد. هیأت داوران بنیاد شهید و امور ایثارگران جایزه بعدی خود را بهدلیل پرداخت نفسگیر جانفشانیهای محافظان امنیتی کشور، به سعید ملکان برای «روز صفر» تقدیم کرد. سعید ملکان که در این مراسم حضور داشت برای دریافت جایزه خود روی سن رفت اما بدون هیچ صحبتی و پس از دریافت جایزه سن را ترک کرد. داوران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جایزه اول خود را بهدلیل روایت ایثار مادرانه و عشق پدرانه برای زندگیبخشی به کودکان و آیندهسازان سرزمین به حمیدرضا قربانی کارگردان «مغز استخوان» اهدا کرد. جایزه بعدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهدلیل تمرکز بر یک داستان در حوزه سلامت و دغدغهمندی تصویر درست خانواده سلامت ایرانی به بهرنگ دزفولیزاده کارگردان فیلم «بیصداحلزون» اهدا شد. این وزارتخانه بهدلیل تصویر از خودگذشتگی و ماندن سپیدجامگان بر سر سوگند خود، به محمدحسین مهدویان برای «درخت گردو» هم جایزه داد.
در ادامه مراسم، جایزه اول وزارت کار به غلامرضا موسوی تهیهکننده «قصیده گاوسفید» اهدا شد. جایزه دوم وزارت کار بهدلیل توجه به آسیبهای اجتماعی و مولفههای فرهنگ کار به شهرام مسلخی تهیهکننده «پدران» رسید.
جایزه سوم این بخش بهدلیل توجه به مولفههای فرهنگ کار و مسئولیتپذیری و اهمیت به سلامت جسم و روان به مجید برزگر برای «ابر بارانش گرفته» تعلق گرفت.
جایزه وزارت ورزش و جوانان بهدلیل توجه به نقد استفاده از داروهای روانگردان و رفتارهای هنجارشکن به سالم صلواتی برای فیلم «پدران» اهدا شد. جایزه بعدی وزارت ورزش و جوانان بهدلیل نگاه دغدغهمند به ازدواج و خانواده به هادی حجازیفر برای فیلمنامه «آتابای» اهدا شد. جایزه فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی، بهدلیل زنده نگهداشتن راه جوانان غیور آبادان و خرمشهر، به حسن کلامی تهیهکننده آبادان یازده۶۰ اهدا شد. همچنین جایزه این فراکسیون بهدلیل احترام و نگاه ویژه به فرهنگ و اقوام ایرانی به نیکی کریمی کارگردان فیلم آتابای اهدا شد.
جایزه سازمان بهزیستی کشور بهدلیل ترویج نگاه انسانی به کودکان کار و خیابان، به مجید مجیدی برای فیلم خورشید تعلق گرفت. داوران سازمان بهزیستی نیز جایزه خود را به گروه بازیگران کودک و نوجوان فیلم سینمایی خورشید اهدا کردند.
جایزه اول سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران بهدلیل توجه ویژه به بازیافت پسماند و کودکان کار به مجید مجیدی و امیر بنان تهیهکنندگان فیلم خورشید اهدا شد. جایزه دوم این سازمان برای توجه به استفاده از پسماندهای شیشهای و بازیافت، به بهتاش صناعیها برای قصیده گاو سفید اهدا شد.جایزه سوم سازمان مدیریت پسماند، بهدلیل توجه به کیسههای خرید پارچهای به مجید برزگر برای فیلم «دشمنان» اهدا شد.
جایزه بعدی این سازمان برای استفاده از پیامهای زیستمحیطی به ساسان سالور تهیهکننده «سه کام حبس» اهدا شد.
جایزه اول داوران شرکت بهرهبرداری راهآهن شهری تهران و حومه، بهدلیل توجه به کودکان کار و مهاجرین به مجید مجیدی برای خورشید اهدا شد. جایزه دوم این شرکت نیز به بازیگران کودکان و نوجوان فیلم خورشید اهد اشد.
جایزه اول شرکت سهامی بیمه ایران بهدلیل توجه به هوشیاری در مبارزه با فساد به بهروز شعیبی کارگردان فیلم «روز بلوا» رسید اما بهروز شعیبی پس از دریافت جایزه خود تندیس دریافتیاش را مجدد به دبیرخانه جشنواره برگرداند. هیأت داوران انجمن ویرایش و درستنویسی برای توجه به ویژگیهای زبانی شخصیتها، جایزه خود را به مجید مجیدی و نیما جاویدی برای فیلمنامه فیلم خورشید اهدا کرد.