• جمعه 7 دی 1403
  • الْجُمْعَة 25 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 27
سه شنبه 8 بهمن 1398
کد مطلب : 93988
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gJZ9Z
+
-

طرح‌هایی که معطل اعتبار مانده‌اند

اشکان جهان‌آرای-  خبرنگار

با نزدیک شدن دهه فجر انقلاب اسلامی کم‌کم فهرست پروژه‌هایی که قرار است در این دهه افتتاح یا کلنگ‌شان به زمین زده شود در رسانه‌ها و از زبان مسئولان منتشر می‌شود، اما برخی از طرح‌هایی که اولویت مردم مازندران است و سال‌هاست بلاتکلیف مانده، همچنان در این فهرست‌ها وجود ندارد. مانند پروژه‌هایی که به مدیریت پسماند و دفع زباله، بهسازی راه‌های ارتباطی و بعضی مسائل زیرساختی استان مربوط است.
«روح‌الله شجاعی کیاسری» شهروند ساکن ساری، مهم‌ترین معضل این شهرستان را مشکل زباله می‌داند. او به همشهری می‌گوید: زباله‌های ساری قرار بود به منطقه پشتکوه منتقل شود، اما اکنون 14 سال است که این منطقه بکر محل دپو زباله‌هاست. هر سال منتظریم که در دهه فجر یا هفته دولت خبری از افتتاح این نیروگاه بشنویم، اما خبری نیست.
 ساخت نیروگاه‌های زباله‌سوز در مازندران از حدود 10 سال پیش آغاز شد و، به گفته مسئولان، قرار است یکی از این نیروگاه‌ها هفته پایانی بهمن امسال در نوشهر به بهره‌برداری برسد. اما معطل ماندن ساخت نیروگاه زباله‌سوز ساری پس از سال‌ها انتظار، معضلی است که طی سال‌های اخیر موجب گلایه شهروندان شده است. این نیروگاه که قرار بود سال 1391 به پایان برسد، هنوز در پیشرفت فیزیکی حدود 50 درصد باقی مانده است.
این مطالبه جدی مردم مازندران در سایر شهرها نیز دیده می‌شود. زباله‌های قائمشهر سال‌هاست در حاشیه رودخانه تلار و ورودی شهر دپو می‌شود و زباله‌های نکا، زیرآب و شیرگاه، محمودآباد، بابلسر، نور، عباس‌آباد، تنکابن و برخی شهرهای دیگر نیز در دل جنگل‌ها روی هم تلنبار شده است. اما اوج بحران در آمل است که ظرفیت منطقه دپو زباله این شهر پر شده و چند سال است هشدارهایی نیز درباره احتمال نفوذ شیرابه‌های این محل به رود هراز مطرح می‌شود. «علی میانرودی» شهروند ساکن آمل، در این باره به همشهری می‌گوید: با این‌که با ورود دادستان شهرستان چند بار حمل زباله به این منطقه ممنوع اعلام شد و سال‌هاست عنوان می‌شود که ظرفیت منطقه عمارت برای دپو زباله تکمیل شده، اما در عمل کاری برای حل این مشکل انجام نشده است.
در غرب مازندران‌ اما شهروندان علاوه بر مدیریت پسماند، خواهان حل وضعیت ترافیکی در این منطقه نیز هستند. بلاتکلیف ماندن چند طرح کنارگذر شهری از جمله در فریدونکنار و نبود کمربندی در شهرهای غربی مانند سلمانشهر و کلارآباد سبب شده که ساکنان این شهرها هر سال در روزهای تعطیل ترافیک سنگینی را متحمل شوند. «عبدالرضا سالاریان» شهروند ساکن رویان، می‌گوید: این منطقه در تعطیلات بار ترافیکی سنگینی دارد که ناشی از ضعف زیرساخت‌های ارتباطی در غرب مازندران است. علاوه بر این بسیاری از مسیرهای ارتباطی نیز ایمنی لازم مانند دوربرگردان‌های استاندارد یا سیستم روشنایی را ندارند و گویا رفع این معضلات هم در برنامه مسئولان نیست. برخی ساکنان مازندران هم ضعف در زیرساخت‌های درمانی را مطرح می‌کنند. مازندران پروژه‌های نیمه‌کاره درمانی متعددی دارد. بیمارستان تنکابن، بیمارستان جایگزین رازی قائمشهر و 2 بیمارستان خصوصی دیگری که به دلیل مسائل مالی چند سال است در مرحله تجهیز متوقف شده‌اند، کاستی‌های بیمارستانی در غرب مازندران و ضعف‌های موجود در بیمارستان شهید بهشتی نوشهر و انتظار 30 ساله نکایی‌ها برای تکمیل بیمارستان250 تختخوابی این شهرستان برخی از چشم‌انتظاری‌های مردم مازندران در حوزه بهداشت و درمان است که هنوز در فهرست پروژه‌های افتتاحی قرار نگرفته‌اند. برخی نیز بسته به دغدغه و صنف خود طرح‌های زیرساختی دیگر مانند مجتمع‌های فرهنگی و هنری و استادیوم‌های ورزشی نیمه‌کاره را مطرح می‌کنند. مانند مجتمع فرهنگی هنری رامسر که 15 سال است در مرحله اسکلت بنا باقی مانده و تالار مرکزی ساری که با گذشت 14 سال از زمان ساخت، چندین سال است در پیشرفت فیزیکی حدود 90 درصدی متوقف شده است. دلیلی که مسئولان برای روی زمین ماندن عمده این پروژه‌ها مطرح می‌کنند نیز مشکلات مال و اعتباری است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید