ضایعات مادرزادی ستون فقرات را جدی بگیرید
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نسبت به عوارض ضایعات مادرزادی ستون فقرات اطفال هشدار داد و گفت: با معاینه دقیق پزشک اطفال، میتوان نسبت به تشخیص زودهنگام این ضایعات اقدام کرد.
فرزانه شریفی اقدس با عنوان این مطلب که خیلی از ضایعات باعث اختلال در عملکرد مثانه و کلیهها میشوند، افزود: رشته نورویورلوژی، اختلالات عصبی مثانه، ناحیه کف لگن و رودهها را تشخیص داده و درمان میکند. نورویورلوژی تشخیص میدهد کدام بیماریها میتوانند روی اعصاب مثانه اثر منفی داشته باشند و آنها را تشخیص داده و درمان میکند. همچنین بیماریهایی همچون ضایعات ستون فقرات، بیماریهای مادرزادی، متابولیک و... که شایعترین آنها دیابت است و بیماریهای نورولوژیک مثل اماس ممکن است آرام آرام اعصاب کنترلکننده ناحیه کف لگن و مثانه و رودهها را تحتتأثیر قرار دهد و باعث اختلال در سیستم عصبی فرد شود.
شریفی اقدس در ادامه به ضایعات ستون فقرات در اطفال اشاره کرد و گفت: بچههایی که با ضایعات مادرزادی ستون فقرات به دنیا میآیند، بعضا عارضه آنها علائم تظاهر نداشته و همین موضوع باعث میشود پزشکان اطفال با دقت بیشتری معاینات لازم انجام دهند.
این متخصص اورولوژی با اشاره به علائم پوستی خفیف در ضایعات مادرزادی ستون فقرات، افزود: اگر این کودکان از بدو تولد شناسایی شده و تحت درمان قرار گیرند، عارضه این ضایعه قابل کنترل است بهطوریکه با درمانهای موجود ۵۰ تا ۶۰ درصد کنترل ادرار صورت میگیرد.وی گفت: متأسفانه عدمتشخیص این ضایعه در کودکان، باعث میشود وقتی سراغ اورولوژیست میروند دیگر خیلی دیر شده و مثانه و کلیهها آسیب دیده باشند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 2 عامل دیابت بارداری و کمبود اسیدفولیک را در بروز ضایعات ستون فقرات اطفال مورد تأکید قرار داد و گفت: شبادراری اطفال، یکی دیگر از بیماریهایی است که اگر بهدرستی مورد توجه قرار نگیرد، عوارض خطرناکی بهدنبال خواهد داشت.(همشهری)