• دو شنبه 17 اردیبهشت 1403
  • الإثْنَيْن 27 شوال 1445
  • 2024 May 06
یکشنبه 25 شهریور 1397
کد مطلب : 30802
+
-

انتظار بختگان برای دریافت حقابه دو‌ساله شد

انتظار بختگان برای دریافت حقابه دو‌ساله شد

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست فارس با اعلام اینکه از 2 سال پیش تاکنون هیچ حقابه‌ای به دریاچه بختگان اختصاص پیدا نکرده است، گفت: در اولویت‌بندی‌ها، آب شرب بر محیط‌زیست مقدم است و در قانون نیز ابتدا حقابه را برای آب‌شرب اعمال کرده‌اند؛ به همین دلیل و باتوجه به کمبود آب، در 2سال گذشته سهمیه‌ای برای بختگان اختصاص نیافته است.
 سعید محمودی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: محیط‌زیست استان امسال با جدیت موضوع تخصیص حقابه دریاچه‌های استان به‌ویژه بختگان را دنبال می‌کند تا از این طریق گامی برای احیای دریاچه‌ها برداشته شود.  به گزارش همشهری، برنامه مدیریت جامع بختگان که با مشارکت همه دستگاه‌های ذی‌ربط برای نجات این تالاب تدوین شده و از آن به‌عنوان راهکاری برای احیای بختگان نام برده می‌شود در انتظار تصویب روی میز شورای برنامه‌ریزی توسعه استان است؛ برنامه‌ای که با اجرای آن، می‌توان به خارج شدن این تالاب از شوربختی‌ای که دچارش شده امیدوار بود.
آن‌طور که مسئولان ذی‌ربط می‌گویند برنامه مدیریت جامع، از مهم‌ترین اقداماتی است که تاکنون برای بختگان درنظر گرفته شده و همه دستگاه‌های مربوط به این حوزه در تدوین آن نقش دارند. ابوالفضل آبشت، مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های کشور در گفت‌وگو با همشهری، با اشاره به اینکه برنامه مدیریت جامع بختگان، ‌در انتظار تصویب توسط شورای برنامه‌‌ریزی توسعه استان است، گفت: کشاورزی پایدار یکی از مهم‌ترین مواردی است که در برنامه مدیریت جامع بختگان به آن پرداخته شده و هدف از آن کاهش مصرف آب و نهاده‌های شیمیایی است. بهبود پوشش گیاهی، ‌خروج دام از مرتع، ایجاد معیشت‌های کم‌آب‌بر، فعالیت‌هایی که فشار را از روی منابع آب بردارد و مدیریت منابع آب از دیگر مواردی است که با همکاری بین‌بخشی در این برنامه دنبال می‌شود.

ضرورت تعیین معیشت جایگزین

 محمد درویش، دبیر سیاست محیط‌زیست مرکز مدیریت استراتژیک ریاست‌جمهوری هم با اشاره به نقش جوامع محلی در احیای تالاب‌ها ازجمله تالاب بختگان به همشهری گفت: مردم محلی می‌توانند جایی را احیا و یا خشک کنند. متأسفانه معیشت مردم اطراف بختگان با این تالاب گره خورده؛ هر قدر آب باشد کشاورزی بیشتر است. براین اساس، تا زمانی که نتوانیم معیشت جایگزین تعریف کنیم، ‌آبی که در منطقه جاری است نمی‌تواند به بختگان اختصاص یابد و کشاورزان منطقه آن را از آن خود خواهند کرد. 
با آنکه تالاب بختگان، روزگار ناخوشی را پشت سر می‌گذارد اما مسئولان محیط‌زیست در انتظار تصویب طرح دیگری برای کمک به احیای تالاب بختگان هستند. ابوالفضل آبشت، مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های کشور با اعلام اینکه پروپوزالی با همکاری سازمان‌های مربوط و همچنین کارشناسان بین‌المللی، ‌ملی و محلی به کنوانسیون بین‌المللی تغییرات آب و هوا ارسال شده است، گفت: درصورت تصویب این پروپوزال، 10میلیون دلار به ایران اختصاص خواهد یافت که از محل همین اعتبار، بختگان احیا می‌شود.
تالاب «بختگان» یکی از مهم‌ترین تالاب‌های استان فارس و در شرق این استان قرار دارد. مساحت این دریاچه ۳۵۰۰ کیلومترمربع است و رودخانه کوچک سیوند مهم‌ترین تأمین‌کننده آب این تالاب است. تالاب بختگان در زمان پرآبی یکی از ایستگاه‌های زمستان‌گذرانی پرندگان مهاجر است که از روسیه و دشت‌های سیبری به ایران مهاجرت می‌کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید