• سه شنبه 24 تیر 1404
  • الثُّلاثَاء 19 محرم 1447
  • 2025 Jul 15
سه شنبه 24 تیر 1404
کد مطلب : 259091
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/l5YqV
+
-

چلسی به خراب‌کردن پیش‌بینی‌ها عادت دارد

قاتل بهترین‌ها

قاتل بهترین‌ها

چلسی برایش فرقی ندارد با بهترین تیم سال بازی می‌کند یا بدترین؛ وقتی پای فینال در میان باشد، تیمی دیگر می‌شود. آنها سال2012 بایرن‌مونیخ شکوهمند را در فینال بردند و پیش از آن بارسلونای ترسناک گواردیولا را، سال2021 هم منچسترسیتی را که بهترین تیم فصل بود،‌ شکست دادند و این‌بار و در فینال جام‌جهانی باشگاه‌ها نوبت بردن پاریس بود که همه می‌گفتند مخوف‌ترین تیم فعلی جهان است؛ تیمی که همه تیم‌های انگلیسی و مادریدی و... را امسال رنده کرده بود.
پاری‌سن‌ژرمن نمی‌تواند شکایتی داشته باشد، چرا‌که شاگردان انزو مارسکا در تمام زمین حریف خود را شکست دادند. آنها در فینال لیگ کنفرانس هم همین بلا را سر بتیس (4بر یک) آورده بودند. پیروزی قاطع 3بر صفر آبی‌ها بر تیم فرانسوی می‌توانست به نتیجه‌ای بدتر ختم شود. یکشنبه‌شب اشرف حکیمی و نونو مندس بهترین مدافعان کناری جهان نبودند، ویتینیا بهترین هافبک فعلی فوتبال نبود، دمبله کوچک‌ترین شباهتی به مدعی توپ طلا نداشت و کواراتسخلیا، دوئه و دیگران هم یکی از دیگری ضعیف‌تر عمل کردند، چون پاریسی‌ها با تیم متفاوتی نسبت به رئال روبه‌رو بودند. در مرحله نیمه‌نهایی ژابی آلونسو 3مهاجم ایستا را در ترکیب جای داد و 3مدافع میانی‌اش را به 2نفر کاهش داد و نتیجه این شد که بازیکنان پاریس برای اینکه از دروازه خودشان به پشت هجده‌قدم رئال برسند، به چند ثانیه زمان نیاز داشتند و هیچ مانعی سر راه خود نمی‌دیدند. آن بازی و تجربه تماشای پرس بایرن‌مونیخ و فشار بی‌حد پاریسی‌ها روی آن تیم، برای انزو مارسکا کافی بود تا راهی برای مهار بهترین تیم جهان پیدا کند. بازیکنان چلسی از اتوبان‌های پشت سر مدافعان کناری و حتی از سوراخ وسط دفاع بارها صاحب موقعیت شدند. لوئیس انریکه که تا همین پریشب برایش حماسه‌ها ساخته بودند، راهی برای مقابله با همان یک پلن و استراتژی پیدا نکرد و تا پایان مسابقه تیمش را دست‌وپا بسته مقابل چلسی جوان و تشنه و زیبا نگه داشت.

پاریس
   چلسی کاری کرد که در 3سال‌و‌نیم گذشته هیچ تیمی مقابل پاری‌سن‌ژرمن انجام نداده بود. از فوریه2022 و از بازی مقابل نانت در لیگ ‌یک، هیچ حریفی نتوانسته بود در نیمه‌اول با اختلاف 3گل از این باشگاه فرانسوی پیشی بگیرد.
   لوئیس انریکه در دوران سرمربیگری‌اش هر ۱۱فینال تک‌بازی باشگاهی خود را با پیروزی پشت سر گذاشته بود؛ ۶فینال با بارسلونا و ۵فینال پاری‌سن‌ژرمن. این نخستین شکست او در فینال تک‌بازی بود. انریکه یک‌بار هم سال‌2015 با بارسلونا و در فینال‌ سوپرجام اسپانیا در مجموع رفت‌‌وبرگشت 5بر یک مغلوب بیلبائوی ارنستو والورده شده بود.
   انریکه پس از پایان مسابقه همراه بازیکنانش با حریف درگیر شد و به پدرو نتو ضربه زد و او را به زمین انداخت. او احتمالا سر همین حرکت 3جلسه محروم می‌شود.
   این دومین باری است که پاریس (به استثنای سوپرجام‌ها) فینالی را با اختلاف بیش از یک گل واگذار می‌کند؛ پس از شکست 2بر صفرمقابل اف‌سی گنگان در فینال جام‌حذفی فرانسه در سال ۲۰۰۰.

ژائو
 پدرو، خرید تازه چلسی که در نخستین بازی‌اش برای این تیم، 2گل به فلومیننزه در مرحله نیمه‌نهایی زده بود، در این بازی هم گل زد؛ ۲ ژوئیه امضای قرارداد با چلسی، ۸ ژوئیه دبل در نیمه‌نهایی جام‌جهانی باشگاه‌ها و ۱۳ ژوئیه گلزنی در فینال. او در کمتر از ۱۲روز، در باشگاه جدیدش جام گرفت.

   انزو مارسکا به دومین سرمربی ایتالیایی تبدیل شد که موفق می‌شود در این رقابت‌ها به قهرمانی برسد؛ بعد از کارلو آنچلوتی که 3بار عنوان قهرمانی جام‌جهانی باشگاه‌ها را به‌دست آورده. مارسکا در نخستین فصل حضورش در چلسی، سهمیه لیگ قهرمانان، قهرمانی در لیگ کنفرانس اروپا و جام‌جهانی باشگاه‌ها را به‌دست آورد.
   بدون درنظر‌گرفتن سوپرجام‌های اروپا، چلسی در 6فینال بین‌المللی آخر خود توانسته به مقام قهرمانی برسد. آبی‌ها آخرین‌بار در فینال جام‌جهانی باشگاه‌ها‌۲۰۱۲ مغلوب کورینتیانس شده بودند.
   چلسی با قهرمانی در جام‌جهانی باشگاه‌ها، نشان قهرمانی این رقابت‌ها را برای 4سال آینده روی پیراهن خود خواهد داشت.
   چلسی به نخستین تیم انگلیسی تبدیل شد که ۲بار فاتح جام‌جهانی باشگاه‌ها می‌شود (۲۰۲۱ و ۲۰۲۵).
   چلسی پیش از این هم تنها باشگاه تاریخ فوتبال بود که همه جام‌های ممکن را برده بود، اما اگر نخستین دوره جام‌جهانی باشگاه‌ها با فرمت جدید را در لیگی دیگر حساب کنیم، آبی‌ها آن را هم بردند. همه‌ جام‌های چلسی: لیگ برتر انگلیس، جام‌حذفی، جام اتحادیه، لیگ قهرمانان اروپا، لیگ اروپا، لیگ کنفرانس اروپا، جام‌جهانی باشگاه‌ها با فرمت قبلی و فرمت جدید.
   تعداد جام‌های اروپایی و بین‌قاره‌ای تیم‌های شهر لندن: چلسی 11جام، تاتنهام 4‌جام، وستهم یک‌ جام، آرسنال یک‌ جام.
   چلسی با 17گل صاحب بهترین خط حمله این دوره از مسابقات شد. پاری‌سن‌ژرمن در کنار منچسترسیتی و بایرن‌مونیخ با ۱۶گل زده در رده بعدی هستند.
   چلسی پنجمین تیم جهان و نخستین تیم از انگلیس است که چندین عنوان قهرمانی جام باشگاه‌های جهان (شامل فرمت‌های قبلی) را کسب می‌کند و به رئال‌مادرید‌(6)، بارسلونا‌(3)، بایرن‌مونیخ‌(2) و کورینتیانس‌(2) می‌پیوندد.
   چلسی برای چهارمین بار در فینال با اختلاف 3گل پیروز شده است، این اتفاق در جام خیریه ۱۹۵۵‌(۳ بر صفر مقابل نیوکاسل یونایتد)، لیگ اروپا ۲۰۱۹‌(۴ بریک مقابل آرسنال) و لیگ کنفرانس یوفا ۲۰۲۵ (۴ بر یک مقابل رئال بتیس) نیز رخ داده است.
   پاریس پیش از این مسابقه تنها یک گل از ایگور ژسوس (فلامینگو) خورده و در بقیه بازی‌ها دروازه خود را بسته نگه داشته بود. با‌ گل دقیقه۲۲ کول پالمر، دروازه پاری‌سن‌ژرمن و دوناروما پس از ۴۳۶دقیقه باز شد. دوناروما در ۵۴۰دقیقه ابتدایی این جام تنها یک گل خورده بود. با اینکه داوید سانچس در ۶بازی، ۵گل خورده بود ولی قهرمانی چلسی و ثبت کلین‌شیت در فینال، دستکش طلا را دست او کرد.

هر ۸تقابل قبلی ۲تیم در لیگ قهرمانان اروپا بود که در ۴بازی آخر ۲برد برای پاریسی‌ها و ۲تساوی حاصل شده بود. آخرین پیروزی چلسی مقابل PSG، به برد 2بر صفر در بازی برگشت مرحله‌ یک‌چهارم نهایی فصل ۱۴-۲۰۱۳ با مورینیو برمی‌گشت.

چلسی با میانگین سنی 22سال و 7ماه و پاریس با میانگین 23سال و یک‌ ماه دومین و سومین تیم‌های جوان جام باشگاه‌های جهان بودند؛ پس از سالزبورگ با میانگین سنی 21سال و 9ماه.

نکته عجیب اینکه هیچ‌یک از مسابقات این دوره به پنالتی کشیده نشد.

مرد 
یخی متخصص فینال‌هاست. کول پالمر در این بازی 2گل و یک پاس‌گل ثبت کرد و بهترین بازیکن زمین بود. عملکرد کول پالمر در فینال‌ها از شروع فصل ۲۴-۲۰۲۳: گل به آرسنال، سویا، تیم ملی اسپانیا، 2گل و یک پاس‌گل به پی‌اس‌جی، 2پاس‌گل مقابل رئال بتیس. او فقط مقابل لیورپول در فینال نتوانست کاری بکند؛ ۵گل و ۳پاس گل در ۶فینال برای منچسترسیتی، چلسی و تیم ملی انگلیس. پالمر سومین انگلیسی پس از رونی و فودن است که در فینال جام جهانی باشگاه‌ها گل زده.
پالمر دومین بازیکن چلسی است که در بیش از یک فینال روی گل‌ها تأثیر می‌گذارد (دیدیه دروگبا - کامیونیتی شیلد ۲۰۰۵ و جام اتحادیه ۲۰۰۷).

بدترین‌ها هم خوشبخت شدند
تحلیل درآمد باشگاه‌ها در جام‌جهانی باشگاه‌های ۲۰۲۵

نخستین دوره جام‌جهانی باشگاه‌ها نه‌تنها صحنه رقابت فوتبالی میان قاره‌ها بود، بلکه بستری برای خلق درآمدهای چشمگیر برای باشگاه‌ها را نیز فراهم آورد. براساس جدول منتشرشده، مجموع جایزه نقدی اختصاص‌یافته از سوی فیفا بالغ بر ۸۶۰میلیون دلار بوده‌ که میان ۳۲تیم حاضر و به نسبت عملکرد آنها تقسیم شده است.

نقش قاره‌ها در توزیع درآمد

قاره اروپا به لطف قدرت‌های سنتی فوتبال مانند انگلیس، اسپانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا بیشترین سهم از درآمد را به ‌خود اختصاص داد. در مقابل، باشگاه‌هایی چون اوکلند‌سیتی از نیوزیلند با درآمدی در حدود ۳.۱میلیون دلار در پایین‌ترین سطح جدول جای گرفتند.

صدرنشینان درآمدی
 چلسی با کسب مقام نخست در جدول مالی، توانست ۱۰۴.۷میلیون دلار درآمد کسب کند. این رقم نتیجه ترکیبی از عملکرد ورزشی قوی، حضور در مراحل پایانی، سهم مشارکت در تبلیغات و پخش جهانی رقابت‌ها بود. پاری‌سن‌ژرمن و رئال‌مادرید هم با درآمدهای ۹۷.۴میلیون و ۷۴.۶میلیون دلار در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند. این باشگاه‌ها با بهره‌گیری از برند جهانی خود، توانستند بازده مالی بالایی در کنار موفقیت ورزشی تجربه کنند.

بهترین‌ها
 آقای گل.......................................گونسالو گارسیا (رئال)
 بهترین بازیکن............................ جواندزیره دوئه (پاریس)
 بهترین دروازه‌بان.......................رابرت سانچس (چلسی)
 بهترین بازیکن تورنمنت...........کول پالمر (چلسی).



 

این خبر را به اشتراک بگذارید