• دو شنبه 23 تیر 1404
  • الإثْنَيْن 18 محرم 1447
  • 2025 Jul 14
دو شنبه 23 تیر 1404
کد مطلب : 259014
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zKpZO
+
-

شيرخوارگاه زير آتش جنگ

ناگفته‌هايي از حمله چندباره رژیم‌صهیونیستی به اطراف شيرخوارگاه آمنه و بيش از 60 نوزادي كه 30 دقيقه قبل از بمباران جا به‌جا شدند

گفت‌وگو
شيرخوارگاه زير آتش جنگ

فهیمه طباطبایی-روزنامه‌نگار

حمله 12روزه رژیم‌صهیونیستی به خاک کشورمان، به‌واسطه حجم حملات و ترورهای متعدد دشمن، ابعاد کمتر دیده‌شده اجتماعی دارد که بعد از آتش‌بس خود را نشان داد. حمله به نزدیکی مراکز نگهداری از افراد آسیب‌دیده و بی‌سرپرست مانند شیرخوارگاه آمنه یا کهریزک یکی از ده‌ها جنایت جنگی اسرائیل است؛ شیرخوارگاهی که نیم‌ساعت قبل از حمله اولیه به فراجا، تخلیه شد تا جان نوزادان به خطر نیفتد. با حسن موسوی چلک، معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی درباره روزهای سخت مددجویان و مددکاران در 12روز جنگ گفت‌وگو کردیم که خلاصه آن را می‌خوانید. مشروح این گفت‌وگو در همشهری آنلاین منتشر شده است.

جابه‌جایی 60نوزاد نیم‌ساعت قبل از حمله رژیم صهیونیستی
از روز اول جنگ تحمیلی، نگرانی‌هایی نسبت به مراکزمان به‌خصوص مراکز نگهداری‌ مددجویان داشتیم. 500هزار نفر در مراکز وابسته به بهزیستی نگهداری می‌شوند، یعنی در شیرخوارگاه، خانه نونهالان، مراکز شبه‌خانواده، سالمندان، توانبخشی و حتی مراکز نگهداری از معتادان. نگرانی اصلی ما مراکز نگهداری کودکانمان بود که شیرخوارگاه آمنه یکی از آنهاست. روز اول تصمیم گرفتیم که آنها را از آنجا خارج کنیم؛ یعنی قبل از آنکه ساختمان حساس اطراف آن یعنی فراجا مورد حمله واقع شود. تخلیه بیش از 60نوزاد شیرخوار بسیار سخت است ولی با مهارت مربیان‌مان در کوتاه‌ترین زمان، شیرخوارگاه آمنه را تخلیه کردیم و به یک شیرخوارگاه امن دیگر بردیم. نیم‌ساعت بعد از این جا به جایی بود که ساختمان نزدیک به شیرخوارگاه هدف دشمن قرار‌گرفت وگرنه معلوم نبود چه فاجعه انسانی رخ می‌داد.

حمله به بهزیستی قصرشیرین و شهادت یک مددکار
در حمله به محدوده سازمان هلال‌احمر، بهزیستی شمیرانات ما که در خیابان شهید یاسمی است، دچار آسیب شد. همچنین در روز اول جنگ در قصرشیرین، ساختمان نوساز بهزیستی کامل تخریب شد و یکی از همکاران ما به شهادت رسید و دیگری مجروح شد. همچنین ساختمان بهزیستی شهر تهران در پیچ شمیران به‌علت حمله به خیابان مجاور، آسیب جدی دید و اینها بخشی از خسارت‌های دشمن به مراکز خدماتی بهزیستی بود.

تماس زنان با صدای مشاور
در دوره جنگ، 2‌سامانه مشاوره 123و 1480فعال بودند که عمده تماس‌گیرندگان زنان بودند و مشکلشان استرس و اضطراب ناشی از جنگ بود. مددکارهای ما در روزهای جنگ با خانواده‌ای مواجه شدند که حاضر نبود خانه تخریب شده را پس از حمله موشک ترک کند، همکار اورژانس اجتماعی ما با استفاده از نردبان‌های آتش‌نشانی خود را به این خانه رساند و آنها را برای تخلیه مجاب کرد. این اتفاق در روز اول رخ داد.

اهمیت خودمراقبتی در جنگ
نکته مهم در جنگ خودمراقبتی است. باید بدانیم که رصدکردن خارج از کنترل اخبار منفی موجب می‌شود که هراس افراد بیشتر شود. در این زمینه جالب است که بگویم در زمان جنگ، یکی از افراد تحت پوشش مرکز شبانه‌روزی بهزیستی در یکی از استان‌ها ازدواج کرد. گزینش با من تماس گرفت که در این شرایط چه کنیم؟ من گفتم که مراسم را برگزار کنید. حتی استاندار هم به این مراسم رفت.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :