• پنج شنبه 1 خرداد 1404
  • الْخَمِيس 24 ذی القعده 1446
  • 2025 May 22
چهار شنبه 31 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255701
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/jqQqB
+
-

عظیمیه‌کرج منطقه مورد علاقه بارزانی‌ها

عظیمیه‌کرج منطقه مورد علاقه بارزانی‌ها

محله عظیمیه کرج این بار نه به‌دلیل همسایگی با رودخانه کرج و جاده چالوس، بلکه به‌دلیل نام بردن نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق در مصاحبه اخیر خود به‌عنوان محله‌ای که دلتنگش می‌شود بر سر زبان‌ها افتاده ‌است. به گزارش همشهری آنلاین، خاندان بارزانی یکی از نام‌های برجسته در تاریخ مبارزه‌های کردهای عراق، پیوندی عمیق و تاریخی با ایران دارند. این پیوند نه‌تنها در عرصه سیاسی و مبارزاتی، بلکه در خاطرات شخصی و زندگی روزمره اعضای این خانواده ریشه دوانده است. نیچروان بارزانی، رئیس کنونی اقلیم کردستان عراق بارها از علاقه‌اش به ایران و به‌ویژه منطقه عظیمیه کرج سخن گفته است. او در سخنرانی اخیر خود که به زبان فارسی انجام داده، گفت: «هرگاه به ایران سفر می‌کنم، دلم می‌خواهد بار دیگر به عظیمیه کرج، جایی که دوران کودکی و نوجوانی‌ام را در آن گذرانده‌ام، سر بزنم.» بارزانی دوران مدرسه خود را در کرج گذراند و برای مدت حدود 2دهه همراه با خانواده مهمان مردم کرج بود. بارزانی پس از قبولی در کنکور سراسری وارد رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران شد.

مهاجرت تاریخی
ماجرای مهاجرت خانواده بارزانی به ایران به مبارزات کردهای عراق در دهه 1350برمی‌گردد‌ که در این‌ دهه، پس از توافق الجزایر میان ایران و عراق در سال ۱۹۷۵ (۱۳۵۴ هجری شمسی)، شرایط برای ادامه مبارزه کردها در عراق دشوارتر شد. این توافق که میان پهلوی دوم و صدام حسین به امضا رسید، زندگی امن برای کردها را متزلزل کرد؛ به همین دلیل، ملا مصطفی بارزانی، رهبر تاریخی کردهای عراق و بنیانگذار حزب دمکرات کردستان عراق به همراه خانواده و بسیاری از رهبران کرد عراقی و صدها هزار نفر از مردم کردستان عراق مجبور به ترک عراق شدند و به ایران پناه آوردند. دولت ایران با آغوش باز از آنها استقبال کرد و مکان‌هایی را برای اسکانشان درنظر گرفت. ملا مصطفی و خانواده‌اش، ازجمله فرزندانش ادریس و مسعود بارزانی و همچنین نوه‌اش نیچروان بارزانی در عظیمیه، منطقه‌ شهری کوهستانی در کرج ساکن شدند.

زندگی در عظیمیه کرج
کرج در آن روزگار، شهری در حال توسعه بود که فاصله کمی با تهران داشت و به‌دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش، فضایی امن و دور از تنش‌های مرزی را فراهم می‌کرد. 3کوچه مجاور هم محل اسکان خاندان بارزانی شد و 100واحد را در برگرفت.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید