• پنج شنبه 18 اردیبهشت 1404
  • الْخَمِيس 10 ذی القعده 1446
  • 2025 May 08
چهار شنبه 3 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253537
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/48ppk
+
-

لاله‌های سربه‌زیر

لاله‌های سربه‌زیر

اثر طبیعی ملی لاله واژگون یکی از ۲۰ اثر طبیعی ملی ایران است که در ارتفاع ۲8۰۰–۲5۰۰ متری دامنه کوه میلی با مساحت ۳۷۹ هکتار در شهرستان کوهرنگ قرار دارد و از سال ۱۳۷۵ مورد حمایت سازمان حفاظت محیط‌زیست قرار گرفته است.
لاله واژگون اما به جز کوهرنگ در بسیاری از مناطق دیگر هم می‌روید. سمیرم، فریدون‌شهر، افوس، مشکان، سپیدان، برم و قلات به جز مناطقی که در ادامه ذکر شده از دشت‌های مهم رویش لاله واژگون محسوب می‌شوند.

خراسان شمالی
خمبی گرمه

خمبی دشتی در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر گرمه واقع در خراسان شمالی در این فصل از سال میزبان لاله‌های واژگون کمیاب و زیباست که از اواسط فروردین‌ تا آخر اردیبهشت‌ گل می‌دهد و منظره‌ای دل‌انگیز و چشمنواز ایجاد می‌کند. وسعت ذخیره‌گاه اصلی این لاله‌ها که در دامنه کوه خمبی واقع شده حدود ۲۰ هکتار و پراکندگی این لاله‌ها در کل شهرستان حدود ۳۰ هکتار است.

چهارمحال و بختیاری
کوهرنگ

دشت لاله‌های واژگون در ۱۲ کیلومتری شهر چلگرد، مرکز شهرستان کوهرنگ قرار دارد و از رویشگاه‌های مهم این گل به شمار می‌رود.
این دشت با حدود ۳۶۰۰ هکتار وسعت از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی چهارمحال‌وبختیاری محسوب می‌شود. دشت کوهرنگ به‌عنوان یکی از رویشگاه‌های اصلی لاله واژگون شناخته می‌شود.

لرستان
الیگودرز

دشت دالانی با ۲۹۰۰ هکتار وسعت در لرستان این روزها میزبان انواع لاله ازجمله لاله واژگون زردرنگ که گونه کمیابی محسوب می‌شود، است.
این دشت شرق اشترانکوه تا شمال قالیکوه را پوشش می‌دهد. این دشت که یکی از بهترین جاهای دیدنی الیگودرز محسوب می‌شود، ۲۹۰۰ هکتار است.

اصفهان
گلستان کوه

دشت لاله‌های واژگون گلستان‌کوه در دره باریکی در دامنه گلستان‌کوه شهرستان خوانسار استان اصفهان قرار دارد. دشت لاله‌های واژگون گلستان‌کوه، در فصل بهار مملو از گل‌های طبیعی به‌ویژه لاله سرخگون  با رنگ سرخ مایل به بنفش است. وجود دشت گل در این منطقه زنبورهای عسل را به سمت خودش کشیده و عسل مرغوبی در خوانسار به عمل می‌آید.‌

 

این خبر را به اشتراک بگذارید