• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
پنج شنبه 18 بهمن 1403
کد مطلب : 248168
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxN88
+
-

رؤیاپردازی در کاخ سفید

رؤیاپردازی در کاخ سفید

رضا عمویی-روزنامه‌نگار

دونالد ترامپ همواره با سخنان عجیب خود باعث شگفتی مي‌شود. او شخصیتی بسیار جنجالی، پرحاشیه و غیرقابل‌پیش‌بینی دارد. صراحت بی‌حد و افراطی، خودشیفتگی و رک‌گویی بی‌محتوا و بی‌معنا چه در سخنرانی‌ها و چه در شبکه‌های اجتماعی، بارزترین ویژگی‌های چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکاست که تمایل زیادی به اغراق در دستاوردهای خود دارد و معمولا خويش را موفق‌ترین و بهترین فرد در هر زمینه‌ای معرفی می‌کند.
 شخصیتی اهل نمایش و تبلیغات و اهل درگیری و جنجال‌برانگیز؛ وی در دیدار اخیرش با بنیامین نتانیاهو، آنچنان آسمان و زمین را به هم بافت که حتی نزدیک‌ترین افراد به او هم در برابر اظهاراتش ابراز شگفتی کردند. در این گزارش اظهارات ترامپ در دیدارش با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را مورد تحلیل محتوایی قرار خواهیم داد.

  ادعای اول
 با اسرائیل داعش را شکست دادیم

ترامپ در جلسه خبری اخیر خود با نتانیاهو با اشاره به همکاری آمریکا و اسرائیل مدعی شد که «ما با هم داعش را شکست دادیم.»
آیا آمریکا و اسرائیل با داعش مقابله کردند؟
برخلاف ادعای ترامپ، نه‌تنها آمریکا و اسرائیل اقدامی درجهت شکست داعش انجام ندادند، بلکه نشانه‌های زیادی از حمایت آمریکا و اسرائیل از گروه تروریستی داعش وجود دارد، از جمله:

   راند پاول، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا، سیاست‌های نادرست این کشور و مداخله بیش‌ از حد در بحران سوریه را عامل به‌وجود آمدن پناهگاهی مناسب برای تروریست‌های غرب آسیا و کشیده شدن هرج‌ومرج به شمال عراق می‌داند. وی یکی از دلایل تقویت داعش را ارسال سلاح‌های آمریکایی برای متحدان این گروه در سوریه عنوان می‌کند و می‌گوید: داعش در سوریه متحد ما بود.
   در افشاگری‌های ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، علیه دستگاه‌های اطلاعاتی این کشور، در این‌باره آمده است: «سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در شکل‌گیری داعش نقش داشتند و در عملیاتی با نام «لانه‌زنبور»، گروه داعش را تشکیل دادند.»
   مایکل اشپرینگ‌من، دیپلمات بازنشسته وزارت امور خارجه آمریکا که در اواخر دوران کاری‌اش در دفتر اطلاعات و پژوهش‌های این وزارتخانه مشغول به‌کار بوده نیز در کتابش این موضوع را افشا کرده که عملیات‌ مخفیانه ایالات‌متحده همراه با متحدانش در خاورمیانه به تأسیس گروه‌های تروریستی ضدغربی منجر شده است.
   مایکل تی. فلین، رئیس سابق آژانس اطلاعات دفاعی پنتاگون، نیز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه «الجزیره» اعلام کرد که رشد داعش نتیجه مستقیم حمایت ایالات‌متحده از شورشیان سوری بود که هسته مرکزی جنگجویان آن را افراد القاعده عراق تشکیل می‌دادند.

  ادعای دوم
 به توافق هسته‌ای ایران پایان دادیم
رئیس‌جمهور آمریکا همچنین ادعا کرده است که به توافق فاجعه‌بار هسته‌ای ایران(یکی از بدترین توافق‌های انجام‌شده)، پایان دادیم و سخت‌ترین تحریم‌ها را علیه تهران اعمال کردیم.
  واقعیت ماجرا: توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام پایان نیافته است؛ بلکه آمریکا به‌صورت یک‌طرفه از آن خارج شده است. این توافق همچنان پابرجاست و 3کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه به همراه روسیه و چین عضو این توافق هستند.
  بی‌بی‌سی: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش خود پس از ترک برجام توسط آمریکا، پایبندی تهران به تعهداتش در توافق هسته‌ای موسوم به برجام را تأیید کرد.
  سال ۲۰۲۵:  محدودیت‌های مشخص‌شده در توافق هسته‌ای برجام درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به‌صورت قانونی و براساس توافق برجام پایان می‌یابد.

  ادعای سوم
 اسرائیلی‌ها در برابر دشمن(حماس) که زنان، کودکان و حتی نوزادان بی‌گناه را ربود و شکنجه و تجاوز کرد، ایستادند
  واقعیت ماجرا: ادعای ترامپ درباره شکنجه کودکان و تعرض به زنان توسط نیروهای حماس در حمله 7اکتبر بی‌اساس است و حتی منابع غربی هم این ادعاها را رد کرده‌اند.
  سی‌ان‌ان: هیچ سند معتبری وجود ندارد که نشان دهد نیروهای حماس، سر کودکی را در اسرائیل بریده‌ باشند. ارتش اسرائیل هم در آخرین اظهارنظر رسمی‌اش اعلام کرد که نمی‌تواند این اخبار را تأیید کند.
  کاخ سفید هم تأیید نکرد: براساس گزارش واشنگتن‌پست، سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد که هیچ‌کدام از مقامات ایالات متحده ازجمله رئیس‌جمهور هیچ تصویری از سوزاندن کودکان اسرائیلی ندیده‌اند و یا به‌طور مستقل چنین گزارش‌هایی را تأیید نکرده‌اند.
  حماس ما را تهدید نکرد: لیات بینین آتزیلی، اسیر آزادشده اسرائیلی که چندماهی را در اسارت گروه مقاومت اسلامی حماس در غزه به سر برده، در گفت‌وگویی با روزنامه اسرائیلی هاآرتص درباره رفتار اعضای حماس گفته است که آنها سلاح داشتند، اما مرا تهدید نکردند و به من گفتند که لازم نیست بترسی، ما به تو صدمه نمی‌زنیم.
  خوش‌رفتاری حماس: الموگ گولدشتاین، اسیر آزادشده اسرائیلی از خوش‌رفتاری مبارزان گردان‌های عزالدین قسام شاخه نظامی این جنبش با خود و خانواده‌اش خبر داده و گفته که آنها آمادگی داشتند برای حفاظت از زن و 3فرزندش در برابر موشک‌باران ارتش اسرائیل، جان خود را فدا کنند.

  ادعای چهارم
آمریکا نوار غزه را تصرف خواهد کرد

واقعیت ماجرا: مردم غزه با وجود متحمل‌شدن حدود 60هزار شهید و بیش از 100هزار زخمی و بیشتر از 2میلیون نفر آواره در 15‌ماه جنگ، اکنون که آتش‌بس شده حاضر به ترک سرزمین خود نیستند. کشورهای عربی ازجمله مصر، اردن و عربستان نیز با هرگونه جابه‌جایی مردم غزه به‌شدت مخالفت کرده‌اند.
مخالفت در آمریکا با پیشنهاد ترامپ: کریس وان هولن، سناتور دمکرات ایالات متحده درباره طرح ترامپ در مورد غزه گفته است که پیشنهاد ترامپ برای بیرون راندن ۲میلیون فلسطینی از غزه و به‌دست آوردن «مالکیت» با استفاده از زور، صرفا پاکسازی قومی با یک نام دیگر است.
پل اوبرین، مدیر اجرایی سازمان عفو بین‌الملل در آمریکا: اخراج همه فلسطینی‌ها از غزه به‌معنای نابودی آنها به‌عنوان ملت است. غزه خانه آنهاست. مرگ و ویرانی در غزه نتیجه کشتار هزاران نفر از غیرنظامیان توسط ارتش اسرائیل است که اغلب با بمب‌های ایالات متحده انجام می‌شده است.
مخالفت فرانسه: پاريس طرح ترامپ درباره کنترل غزه و جابه‌جایی ساکنان این منطقه را به‌شدت محکوم کرد. وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد که آینده غزه نباید تحت کنترل یک کشور ثالث باشد، بلکه باید بخشی از یک دولت فلسطینی تحت رهبری تشکیلات خودگردان فلسطینی قرار بگیرد.
ترکیه هم مخالف است: هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه گفته است کشورش با هرگونه طرحی که هدف آن حذف مردم غزه از معادله باشد، مخالفت می‌کند.
مخالفت چین: وزارت امور خارجه چین ضمن اعلام مخالفت خود با طرح ترامپ برای تصرف نوار غزه و آواره کردن فلسطینی‌ها به کشورهای دیگر، بر اهمیت اداره مناطق فلسطینی توسط خود فلسطینیان تأکید کرد.
مخالفت آلمان: آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان برنامه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای به‌دست گرفتن کنترل نوار غزه و جابه‌جایی فلسطینی‌های ساکن این منطقه را رد کرد.

  ادعای پنجم
 برای بازگرداندن سیاست فشار حداکثری بر ایران اقدام کرده‌ام

واقعیت ماجرا: ترامپ در حالی به سیاست گذشته خود درباره فشار حداکثری علیه ایران بازگشته است که بسیاری از کارشناسان آمریکایی اجرای این سیاست در دوره اول ترامپ را شکست‌خورده می‌دانند:
کریس مورفی، عضو مجلس سنای آمریکا از ایالت کنتیکت در فوریه سال2022 در شبکه ایکس نوشت: ایالات متحده از تحریم‌های «فشار حداکثری» علیه ایران چیزی به‌دست نیاورد. در حقیقت همه‌‌چیز بدتر شد. حملات علیه نیروهای آمریکایی افزایش یافت و برنامه هسته‌ای ایران بزرگ‌تر شد.
اندیشکده شورای آتلانتیک در ژوئن 2022: مفهوم «فشار حداکثری» دوران ترامپ، در دنیایی که کمبود نفت وجود دارد و دولت‌ها به‌دنبال دور‌زدن تحریم‌ها هستند دیگر هیچ کاربردی ندارد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید