تهراننامه
نذری ماست و نان
در دوران صفوی و قاجار تهرانیها به قدری به ماست و دوغ علاقه داشتند که آن را بهعنوان یکی از وعدههای صبحانه صرف میکردند. جالب اینکه در آن زمان محبوبیت مصرف ماست بهقدری زیاد بود که علاوه بر ماستفروشی در بازار، دورهگردها نیز ماست میفروختند. ماست در آماده کردن انواع کباب و در دستور پخت بریان پلو نقش ویژهای داشت. از ارزش ماست و دوغ در دوره قاجار همین بس که قیمت یک لیوان دوغ با قیمت یک قرص نان برابر بود و با قیمت ۳ لیوان دوغ بزرگ میشد یک سیخ کباب یا یک پرس برنج از رستورانها خریداری کرد. برای همین یکی از نذریهای مردم در زمان قاجار، نذر نان و ماست در کنار نذر شله زرد و آش شلهقلمکار بود.
در همینه زمینه :