وجود بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد، تهران را با چالشهای بزرگی مواجه کرده است. این موضوع توسط میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران مطرح شده است. بنا بهگفتههای این عضو پارلمان شهری وجود بافت فرسوده، شهر تهران را بهویژه در زمان وقوع حوادثی چون زلزله، سیل و آتشسوزی با مخاطرات جدی مواجه میکند. ازاینرو ضرورت دارد تا شورا در امر سیاستگذاری و استانداری و فرمانداری در امر تولیگری مدیریت شهر و ارتباط با مراجع دولتی در این موضوع با هم همکاری کنند. مظفر در ادامه به تشریح برخی از مشوقها و معضلات نوسازی بافتهای فرسوده پرداخت که در ادامه میخوانید.
پرداخت سهم ۵۰درصدی دولت
در قانون برای دولت الزام شده تا ۵۰درصد از سهم عوارض صدور پروانه در بافتهای فرسوده را تأمین و به شهرداریها پرداخت کند. این موضوع تاکنون هرگز توسط دولتها اجرایی نشده است. اکنون برای جهش در احیا و نوسازی بافت فرسوده ضرورت دارد استاندار در تعامل با دولت نسبت به تعریف و ارائه بستههای تشویقی و تسهیلات بانکی کمبهره اقدام کند.
پیشبینی سطح اشغال بیشتر
برای نوسازی بافتهای فرسوده، کمیسیون ماده ۵ میتواند با مصوبه سطح اشغال بیشتر ، تراکم مازاد متناسب با قواعد شهرسازی پیشبینی کند تا بهعنوان یک مشوق، مالکان ترغیب به نوسازی شوند.
نبود نظارت مهندسان در بافت فرسوده
ناظران منتخب از سوی سازمان نظاممهندسی بهصورت ارجاعی و اجباری تعیین میشوند. باتوجه به اینکه طبق مصوبات، مهندسان ناظر در بافت فرسوده باید ۵۰درصد تخفیف از تعرفه دریافتی خویش را درنظر بگیرند، ازاینرو مهندسان ناظر تمایل ندارند سهمیه نظارت خود را صرف نظارت بر بافت فرسوده کنند؛ زیرا منافع کمتری دریافت میکنند و این موضوع باید پیگیری شود.
یکشنبه 30 دی 1403
کد مطلب :
246582
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/58mwR
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved