• سه شنبه 29 آبان 1403
  • الثُّلاثَاء 17 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 19
دو شنبه 28 آبان 1403
کد مطلب : 240836
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3lM3x
+
-

صندوق‌های طلا؛ بازاری با ۶۰۰هزار سرمایه‌گذار

رینگ طلایی بازار سرمایه این روزها پررونق است

صندوق‌های طلا؛ بازاری با ۶۰۰هزار سرمایه‌گذار

آمارها نشان می‌دهد تاکنون ۶۰۰هزار سرمایه‌گذار به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق صندوق‌های طلا در معاملات گواهی سپرده شمش طلا فعال هستند. این آمار نشان می‌دهد عموم مردم نیز در حال آشنایی با ابزارهای مالی طلا در بازار سرمایه هستند؛ به‌طوری‌که امروز هر فردی می‌تواند با حداقل سرمایه و از مسیر صندوق‌های طلا یا گواهی طلا در این بازار جذاب سرمایه‌گذاری کند و دیگر ریسک‌های سنتی و قدیمی سرمایه‌گذاری در بازار فیزیکی طلا همچون ریسک سرقت و نگهداری، کیفیت و عیار، مراجعه به بازار و ... را نداشته باشد.

ریسک‌‌های سرمایه‌گذاری در صندوق‌طلا
به‌دلیل ایجاد نوسانات قیمت در بازارهای داخلی و خارجی، در هر سرمایه‌گذاری ممکن است ریسک‌هایی به‌وجود بیاید. کسانی هم که برای سرمایه‌گذاری، طلای فیزیکی نگهداری می‌کنند از این نوسانات در امان نیستند. فارغ از این نوسانات بازار، مدیریت حرفه‌ای و دقیقی که در صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا وجود دارد به نوعی این نوسانات را به دقت مدیریت می‌کنند و در بیشتر مواقع از این نوسانات برای منتفع‌شدن دارندگان سرمایه در این صندوق‌ها استفاده می‌کنند. تنها ریسکی که در این نوع سرمایه‌گذاری وجود دارد، تعطیل‌شدن بازار سرمایه‌است، این تعطیلی ممکن ‌است به دلایلی مانند اتفاقات و مناقشات سیاسی یا وقوع جنگباشد. با این حال دارندگان واحدهای صندوق طلا، به اندازه گواهی دارایی خود می‌توانند با مراجعه به صندوق‌ها به نقد کردن دارایی خود اقدام کنند، همچنین می‌توانند اوراق خود را در بورس واگذار کنند. اینکه چنین اتفاقی بیفتد و بازار سرمایه تعطیل شود یک احتمال بسیار بسیار ضعیف بوده و تا‌کنون چنین مسئله‌ای اتفاق نیفتاده است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا یکی از ابزارهای بسیار کارآمد و رایج در تمام بازارهای مالی دنیاست و نقش تعیین‌کننده‌ای در جهت‌گیری بازارهای مالی داشته و همچنین نقش بسیار تأثیرگذاری در پوشش ریسک سرمایه‌گذاری دارند.

چگونه یک صندوق مناسب پیدا کنیم؟
ترکیب دارایی طلای صندوق‌های طلا با یکدیگر متفاوت است، تعدادی از صندوق‌ها بیشتر در شمش طلا سرمایه‌گذاری و برای ایجاد پشتوانه دارایی‌هایشان به خرید شمش اقدام و در صندوق‌ها نگهداری می‌کنند و تعدادی دیگر نیز بیشتر سهم سبد سرمایه‌گذاری خود در طلا را صرف خرید و فروش سکه می‌کنند. خرید و فروش سکه طلا در بعضی اوقات دچار حباب می‌شود و ریسک بیشتری دارد، اما از طرف دیگر با مدیریت صحیح می‌تواند بازده بیشتری داشته باشد. مسئله ایجاد حباب قیمت در شمش طلا کمتر اتفاق می‌افتد اما در نهایت تفاوت چندانی بین دو نوع متفاوت سرمایه‌گذاری در شمش یا سکه وجود ندارد و در یک بازه زمانی یکی دو ماهه تقریبا به لحاظ ارزشی همتراز می‌شوند. شاید سرمایه‌گذاری روی شمش به‌دلیل اینکه شامل کارمزد نمی‌شود اندکی امن‌تر و مطمئن‌تر باشد، ‌گرچه ممکن است بازده کمتری داشته باشد.

عبور ارزش صندوق‌های طلای بورس از مرز 73همت
نگاهی به رکوردهای تاریخی بازار طلای بورس کالای ایران نشان می‌دهد در حال حاضر ارزش بازار صندوق‌های طلا از ۷3همت عبور کرده و ارزش معاملات گواهی سپرده شمش طلا نیز به ۴۵همت رسیده است. همچنین ارزش معاملات ماهانه صندوق‌های طلا از ۳۳همت در مهر‌ماه عبور کرده است.اقبال سرمایه‌گذاران باعث شده تا رکورد حجم و ارزش ماهانه گواهی شمش طلا در بورس کالا نیز در مهر‌ماه امسال جابه‌جا شود.

مشخصات گواهی سپرده شمش طلا
دارایی پایه در این معاملات، شمش طلا با عیار حداقل ۹۹۵ بوده و اندازه هر گواهی سپرده ۰.۱ گرم معادل ۱۰۰سوت است. همچنین روزهای معاملاتی این بازار، شنبه تا چهارشنبه ۱۷-۱۲ و پنجشنبه‌ها ۱۵-۱۲ است.

معامله بیش از  10تن طلا
تاکنون بیش از ۱۰تن شمش طلا در خزانه بورس کالا سپرده‌گذاری شده؛ به این ترتیب 006هزار مشتری به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق ۱۳صندوق طلا در معاملات گواهی سپرده شمش طلا فعال هستند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید