• جمعه 14 دی 1403
  • الْجُمْعَة 3 رجب 1446
  • 2025 Jan 03
پنج شنبه 24 آبان 1403
کد مطلب : 240439
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/66P0N
+
-

سفر به ماه؛ به‌زودی

روزی فراخواهد رسید که انسان‌ها می‌توانند با هزینه نه چندان بالا به فضا سفر کنند

گزارش
سفر به ماه؛ به‌زودی

ساسان شادمان- روزنامه‌نگار

این روزها صحبت‌هایی درباره گردشگری فضایی به گوش می‌رسد، اما طرح‌ها و ایده‌های اولیه همچنان جای کار زیادی دارند و به‌نظر می‌رسد که در اواسط دهه2050میلادی یعنی حدود 30سال دیگر بتوان به این رویا برای عموم مردم جامه عمل پوشاند. هدف این است که انسان‌ها بتوانند به فضا سفر کنند؛ درست به همان شکل که به کشورهای خارجی سفر می‌کنند. در حال حاضر نمی‌توان درباره قیمت چنین مسافرت‌هایی برآورد خاصی داشت، اما هر چه هست باید بدانیم که دست‌کم در اوایل، این کار ارزان نخواهد بود. در اینجا به چند ایده و طرح اشاره می‌کنیم.

آسانسور فضایی
یکی از عجیب‌ترین پیشنهادهایی که مهندسان مطرح کرده‌اند، آسانسوری به طول 35هزار و 200کیلومتر است. این پروژه ۱۰۰میلیارد دلاری که توسط سازندگان برج مشهور «توکیو اسکای‌تری» ارائه شده، می‌تواند مشتریانی را که هزینه پرداخت می‌کنند تنها با فشار یک دکمه به فضا برساند. به‌گفته مدیران Oyashi، این آسانسور از نظر فنی قابل اجراست و می‌تواند تا اوایل یا اواسط سال۲۰۵۰ افراد را به مریخ منتقل کند. «به جای اینکه سفر به مریخ 6تا 8ماه طول بکشد، دانشمندان تخمین زده‌اند که آسانسور فضایی می‌تواند ما را در 3تا 4‌ماه یا حتی در زمانی به سرعت ۴۰روز به آنجا برساند.» برای رسیدن به آنجا گردشگران ابتدا باید در ایستگاه زمینی که روی آب‌های دریا و در خط استوا قرار دارد، ثبت‌نام و از طریق یک تونل زیرآبی به آن دسترسی پیدا کنند. این پروژه واقعاً جاه‌طلبانه است؛ چرا که باید به اندازه‌ای قوی باشد که تحت‌تأثیر شرایط آب‌وهوایی شدید قرار نگیرد. هدف این است که دسترسی به فضا را به اندازه «سوار شدن به قطار» آسان کنند.

هواپیمای فضایی
یکی از شکل‌های مرسوم‌تر حمل‌ونقل، در حال تجربه یک ارتقای بزرگ است. طبق گفته‌ شرکت Radian Aerospace، یک هواپیمای جدید می‌تواند تا سال۲۰۲۸ با استفاده از یک سورتمه موشکی به فضا پرتاب شود. پس از پرتاب با سرعتی حدود 800کیلومتر بر ساعت به فضا، این فضاپیمای قابل‌ استفاده مجدد – که رادین وان نام دارد – می‌تواند تا 5روز در مدار باقی بماند. این فضاپیما برای ۱۰۰بار استفاده طراحی شده و می‌تواند 2تا 5فضانورد را با زمان بازگشت ۴۸ساعته بین مأموریت‌ها حمل کند. انتظار می‌رود که یک نمونه اولیه از «رادین وان» در سال۲۰۲۴ آماده شود و یک هواپیمای فضایی کامل قبل از پایان دهه به آسمان پرواز کند.

بالن فضایی
چند بالن فضایی در دست توسعه هستند؛ اما تنها یکی از آنها نمایی زیبا ارائه می‌دهد. کشتی فضایی نپتون، از شرکت Space Perspective در فلوریدا، می‌تواند مسافران را تا لبه فضا، حدود 30کیلومتری ببرد و سپس به آرامی آنها را به زمین بازگرداند. مشتریان می‌توانند از وای‌فای در هوا برای ارسال عکس به دوستان و خانواده‌شان استفاده کنند یا حتی از سرویس غذا بهره‌مند شوند. تعداد مسافران قابل تنظیم است، اما در مجموع، بالن فضایی می‌تواند تا 8گردشگر را در خود جای دهد. نپتون پنجره‌های مستطیلی بلند و ۳۶۰درجه برای مشاهده دارد. این تجربه حدود 6ساعت از پرتاب تا فرود طول می‌کشد که شامل حدود 4ساعت در آسمان است. «اسپیس پرسپکتیو» قصد دارد در سال۲۰۲۵ پروازهای فضایی انسانی را آغاز کند و فعالیت‌های تجاری از سال۲۰۲۶ شروع شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید