سکانس42؛ فیلم فجر خارج از پایتخت
تلاش برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر برای اکران گسترده فیلم در شهرهای مختلف
فهیمه پناهآذر-روزنامهنگار
اعلام آمار و ارقام حضور فیلمها در بخشهای مختلف جشنواره سنت دیرینهای است که هر سال تکرار میشود؛ آماری که با نزدیک شدن به روزهای برگزاری جشنواره میتواند یک برآورد نسبی از کم و کیف بزرگترین جشنواره فیلم کشور نشان دهد. اما بهنظر میرسد امسال برگزارکنندگان جشنواره مصمم هستند تا جشنواره فجر علاوه بر تهران در دیگر شهرها به شکل گستردهتری اکران شود.
تنوع مضامین
در آخرین جلسهای که مدیران جشنواره چهل ودوم با همراهی مدیران کل ارشاد استانها داشتند، عنوان شد که 115 فیلم در بخش ملی جشنواره ثبتنام کردهاند. همچنین با حضور برخی از سازمانها که داعیهدار تهیه فیلمهای دفاع مقدسی و سیاسی هستند، تنوع ژانری نیز وجود دارد. آثار اجتماعی و طنز در کنار دیگر ژانرها شاید بتواند یک ترکیب قابلقبول را ایجاد کند.
استانها، درگیر رویداد فیلم فجر
علاوه بر اعلام آمار و ارقام، یکی از نکاتی که مجتبی امینی، دبیر جشنواره بر آن تأکید دارد گسترش جشنواره فیلم فجر و اکران فیلمهای جشنواره در شهرهای مختلف است. وی در این جلسه عنوان کرده براي اينكه استانها درگیر این رویداد سینمایی شوند باید از چارچوب تهران خارج شده تا فیلمها در کل کشور دیده شوند. بهگفته امینی هر استان باید ستاد ویژه فجر داشته باشد و جشنواره تنها در پایتخت برگزار نشود.
فیلمها ذبح نشوند
باتوجه به صحبتهای دبیر جشنواره، محمدرضا مصباح، تهیهکننده سینما نیز از ضرورت اکران فیلمهای فجر در دیگر شهرها و استانها در زمان برگزاری جشنواره میگوید و اینکه اگر قرار است فیلمها در زمان جشنواره اکران خود را در شهرستانها داشته باشند، باید برنامهریزی مبسوطی در این زمینه صورت بگیرد. آثار سینمایی براساس نسبت جمعیت و صندلیها، جدول نمایش بگیرند تا از یکسو فیلمهای جشنواره ذبح نشوند و از سوی دیگر آثار به خوبی دیده شوند و جشنواره گستردگی لازم را داشته باشد.
هم درآمدزایی؛ هم شناخت
مصباح در ادامه اضافه میکند: وقتی فیلمهای جشنواره در شهرهای دیگر اکران میشود بهطور حتم یک درآمدزایی از نمایش آثار وجود دارد. تجربهام در چند سال اخیر هم این بود که فیلمها و اکرانشان در شهرستان تأثیر خود را داشتهاند. ممکن است در گیشه خیلی زیاد نباشد اما به هر حال نتیجه مالی حاصل شده است.
گستردگی تأثیرگذار
تهیهکننده «سینما شهر قصه» با عنوان این مطلب که سینما فقط برای پایتخت نیست، یادآور میشود: باید با یک برنامهریزی مدون عرصه را برای ورود استعدادهای جدید باز کرد. اکران فیلمها در گستره کشور ایران یکی از راهحلهای ورود استعدادهاست و اینکه بتوانند به راحتی فیلم ببینند و در جشنوارهها باشند. همه اینها به شرطی است که بتوان فضا را در ایام جشنواره برای اکران گسترده آماده کرد.
مکث
بستری برای استعدادیابی
محمدرضا مصباح، تهیهکننده سینما، جشنواره فیلم فجر را بستری برای عرضه آثار میداند و با اشاره به تم فیلمهای تولید شده میگوید: حالا که وزنه تولیدات به سمت فیلمهای طنز و کمدی رفته، حضور فیلمهایی با تم اجتماعی در جشنواره و نمایش آنها در دیگر شهرها میتواند مؤثر باشد.
دغدغهمندی اجتماعی در همه جا وجود دارد و اکران فیلمها در تمهای مختلف فرصت خوبی هم برای مخاطبان و هم فیلمسازان است.