براساس اعلام شورای ملی سالمندان، حدود 92درصد از سالمندان حداقل یک بیماری مزمن و 77درصد آنها حداقل 2بیماری دارند. بیماریهای قلبی، سکته، سرطان و دیابت از شایعترین و پرهزینهترین بیماریها هستند. همچنین طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیش از 15درصد بزرگسالان بالای 60سال از یکی از اختلالات روانی رنج میبرند. با هم نگاهی به مهمترین مشکلات جسمی و روانی دوره سالمندی که تقریبا بین افراد این گروه مشترک است، میاندازیم.
مردها تا 60سالگی و زنان تا 70سالگی با افزایش وزن روبهرو هستند و بعد از آن بهدلیل تحلیل رفتن عضلات، وزنشان بهصورت تدریجی کم میشود.
یکی از دلایل ضعف بدنی شدید در دوره سالمندی، ورزش نکردن است. اگر فرد سالمند فعالیت منظم ورزشی روزانه نداشته باشد، دچار افزایش سطح چربی و کاهش توده عضلانی میشود.
زمینخوردن از مسائل اصلی دوران سالمندی است که گاهی موجب مرگ فرد میشود. از آنجا که افزایش سن باعث کوچک شدن استخوانها از بین رفتن قدرت و انعطافپذیری عضلات و گاه پوکی استخوان میشود، افراد سالخورده بیشتر مستعد از دست دادن تعادلاند.
سوء تغذیه در افراد مسن بالای 65سال اغلب تشخیص داده نمیشود. افسردگی، تنهایی، مشکلات مالی جدی، محدودیتهای غذایی و کاهش ارتباط اجتماعی همگی میتوانند از دلایل سوءتغذیه سالمندان باشند.
اختلالات حسی مانند بینایی و شنوایی در افراد بالای 70سال بسیار شایع است. از هر 6بزرگسال، یک نفر ضعف بینایی دارد و از هر 4نفر یک نفر دچار کمشنوایی است.
سلامت دهان و دندان یکی از بزرگترین چالشهای سالمندی است و معمولا نادیده گرفته میشود.
یکی از رایجترین مسائل جسمی و روانی در سالمندان، بروز اختلالات شناختی است. رایجترین مسئله اختلالات شناختی که سالمندان با آن روبهرو هستند، زوال عقل و آلزایمر است.
یک اختلال روانی رایج در میان سالمندان، افسردگی است که در 7درصد از افراد مسن رخ میدهد.
تنهایی، انزوا و احساس رهاشدگی از چالشهای مهم دوران سالمندی است که اگر مورد توجه قرار نگیرد، عوارض مخربی به همراه دارد.
یکی از بزرگترین وحشتهای افراد در دوران سالمندی، فرستاده شدن به خانه سالمندان است که در آنها ایجاد افسردگی و اضطراب میکند.
متن کامل این گزارش را در همشهری آنلاین بخوانید.
یکشنبه 9 مهر 1402
کد مطلب :
204396
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/qjoWp
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved