
ماجرای پیاز

چند روزی است فیلمی از پیازهای فاسد در هرمزگان منتشر شده. ماجرا از این قرار است که طبق اعلام مسئولان این استان ۴۰ کانتینر حامل پیاز ۱۷ فروردین امسال از مبدا هند وارد کشور و بهدلیل ترخیص نشدن در بندرشهید رجایی، فاسد شده است. این محموله مدت زیادی در بنادر هند معطل و یا در مسیر دریایی بوده است، اما واقعا فرایند ترخیص اینقدر زمان میبرد؟ مهدی کرمانینژاد، معاون عملیات یکی از شرکتهای خدمات دریایی و بندری مستقر در بندر شهید رجایی به این سؤال پاسخ داده و گفته است که فرایند ترخیص ۲ تا ۳ هفته طول میکشد و خروج این محموله برعهده مالک آن است که باید هماهنگیهای لازم را انجام دهد. این پیازها در شرایطی وارد شده بود که محصول پیاز هرمزگان با توجه به کشت نشایی از باکیفیتترین انواع تولید شده در کشور و منطقه است که خواهان بسیاری نیز دارد. طبق اعلام مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی در سال زراعی 1401 - 1400، حدود 4میلیون تن پیاز در کشور تولید شد.