• یکشنبه 9 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 19 شوال 1445
  • 2024 Apr 28
یکشنبه 13 خرداد 1397
کد مطلب : 18746
+
-

یک میلیارد دلار کمتر

وضعیت نامطلوب صادرات از مرز مهران گلایه های تجار و بازرگانان را به دنبال داشته است

مرز
یک میلیارد دلار کمتر




مریم نظری| ایلام - خبرنگار:

مشکلات مرزی استان های ایلام و واسط عراق بررسی شد.به گزارش همشهری، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در نشست مرزی استان های ایلام و واسط عراق اظهار کرد: ایران و عراق همواره مراودات تجاری فعالی بین هم دارند و هم اکنون عراق به عنوان سومین مقصد صادرات کالاهای ایرانی شناخته می شود. فرود عسگری افزود: مرز مهران به عنوان یکی از مهمترین مرزهای کشور برای توسعه فعالیت های تجاری، ترانزیت کالا و تردد مسافر شناخته می شود.

وی تصریح کرد: به رغم همه ظرفیت ها و امنیت مطلوب در مرز مهران شاهد افت شدید صادرات کالا از مرز مهران به عراق هستیم.
رئیس گمرک کشور افزود: طی یک سال گذشته شاهد افت یک میلیارد دلاری صادرات کالا از مرز مهران به عراق بوده ایم، بطوریکه ترانزیت کالا در مهران از چهار میلیون تن به زیر 500 هزار تن رسیده است.


گسترش فضای گمرک مهران

وی یادآور شد: یکی از مهمترین نیازهای مرز مهران باز شدن درب ترانزیتی است که البته ما قصد داریم یک طرح جامع برای مرز مهران اجرا کنیم، در این طرح جامع قصد داریم با اختصاص بودجه لازم فضای گمرک مهران را گسترش دهیم.
رئیس کل گمرک گقت: باید در مرز مهران و زرباطبیه عراق اجازه ورود و خروج کامیون ها به خاک دو کشور داده شود، یکی دیگر از اقداماتی که می تواند باعث توسعه صادرات در دو مرز شود بحث دسترسی به اطلاعات ورودی و خروجی کالاها است که به طور مثال مسئولان دو مرز تصاویر اسکن شده دستگاه های ایکس ری را قبول داشته باشند.


لزوم خدمات دهی به زوار در مرز 

کاظم العقابی رئیس گذرگاه های مرزی عراق نیز در نشست مشترک مرزی استان ایلام و واسط عراق اظهار کرد : زیرساخت هایی که سال 2009 در مرز زرباطیه برای تبادل کالا در حد محدود طراحی شده بود و الان تبادلات کالا چند برابر شده که نیاز به توسعه میدانی دارد.
وی افزود: می خواهیم در نقطه صفر تبادل انجام شود و در آن واحد بیش از 100 خودرو تخلیه صورت گیرد ولی امکانات کنونی پاسخگوی این حجم از تبادلات مرزی در مرزهای مهران و زرباطیه عراق نیست.
رئیس گذرگاه های مرزی عراق تاکید کرد: با وجود این که مکاتباتی هم از طریق وزارت امور خارجه عراق با ایران انجام گرفته ولی هنوز در نقطه صفر تبادل انجام نمی گیرد.
العقابی یادآور شد: بیش از 70 تا 80 درصد زائران ایرانی و عراقی از مرزهای مهران و زرباطیه تردد می کنند و این نیازمند امکانات و خدمات دهی بیشتر در دو سوی مرز 
است.
وی اضافه کرد: تلاش می کنیم این زیرساخت ها آماده شود و تمهیداتی هم برای رفاه زوار در این مرز ایجاد خواهیم کرد.


ایجاد  پایانه مرزی نیازمند توجیه اقتصادی است

وی با اشاره به اینکه عراق بیشترین پایانه مرزی را با ایران داراست، گفت: هیچ مشکلی برای افزایش پایانه های مرزی نداریم ولی ایجاد پایانه مرزی جدید نیازمند توجیه اقتصادی است.
رئیس گذرگاه های مرزی عراق تاکید کرد: علاوه بر مطالعه ایجاد پایانه های جدید، باید این پایانه ها توسط دفتر نخست وزیری عراق نیز تایید شوند.
وی گفت: ما راغب به همکاری های بیشتر با مسئولان ایران برای افزایش پایانه ها هستیم و برای ایجاد بازارچه شهابی روبروی بازارچه چنگوله تلاش خواهیم کرد.
وضع عوارض از سوی شهرداری، اعمال مالیات های متعدد و برقراری تعرفه های بالا از سوی مسئولان محلی استان واسط از مهم ترین دلایل ناضایتی تجار و کاهش صادرات کالا از مرز مهران است .


ظرفیت‌های مرز

معاون اقتصادی استاندار ایلام دراین نشست گفت: با توجه به ظرفیت هایی که در دو سوی مرز وجود دارد اگر این قابلیت ها بالفعل شود، می تواند محل اصلی مبادلات اقتصادی و تجاری بین ایران و عراق تبدیل شود.
ایوب درویشی افزود: این عزم در ایران وجود دارد و با ایجاد زیرساخت ها مشاهده می شود، در متن تفاهم نامه قبلی پیش بینی شده بود که یک گروه مشترک از دو طرف در این جلسه به دنبال اجرای مصوبات باشند.
وی اضافه کرد: اخذ برخی عوارض در سمت عراقی موجب نارضایتی تجار ایرانی شده است که امیدواریم به همکاری مسئولان 2 کشور این مساله برطرف شود.


ایجاد زیرساخت های بازارچه چنگوله

وی با اشاره به اینکه بازگشایی درب ترانزیت برای تردد کامیون ها از مهمترین ضروریات مرز مهران است، گفت: انتظار داریم با توجه به اهمیت این مرز که به سمت یک مرز مهم و بزرگ حرکت می کند به سمت این 24 ساعته شدن مرز مهران حرکت کنیم و تأخیری در مبادلات تجاری ایجاد نشود.درویشی ادامه داد : برای ایجاد بازارچه چنگوله از طرف ایران تمام زیرساخت های لازم از جمله آب ، برق، راه و فیبر نوری و آماده سازی به صورت موقت را تا قبل از اربعین اجرا خواهیم کرد.
وی گفت: این بازارچه با توجه به شلوغی ایام اربعین جایگزینی برای مرز مهران است و می تواند کمک کند که تجارت ما هیچ گاه متوقف نشود.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید