مناسبسازی در منطقه صنعتی
حسین کاشانیپور- شهردار منطقه 21
منطقه 21 از دیرباز به محدوده صنعتی تهران مشهور بوده است. با قوام و رونق گرفتن زندگی شهری در تهران قدیم، نیازهای شهر از طریق صنایع بهویژه صنایع نزدیک به شهر تهران تامین میشد.
برخی از صنایع قدیمی بهصورت سنتی در محور و محدوده بازار و مرکز شهر شکل گرفتند و برخی دیگر از صنایع بهعنوان صنایع نو و کارخانهها در اطراف شهرها ایجاد شدند. منطقه 21نیز بهعنوان منطقه صنعت و سکونت از اوایل دهه 40بهطور جدی شروع به شکل گرفتن کرد.
این منطقه در نخستین طرح جامع شهر تهران بهعنوان پهنه اصلی استقرار کارخانجات صنعتی و فعالیتهای وابسته به آن درنظر گرفته شده است؛ بنابراین جمعیت شناور روزانه منطقه 21که غالبا کارگران و کارمندان کارخانجات و صنایع هستند، این محدوده را به یکی از مناطق پرجمعیت شهر تهران تبدیل کرده و همین عامل مسئله مناسبسازی و دسترسپذیر بودن معابر آن را بیش از پیش پراهمیت ساخته است.
با توجه به این موضوع، معاونت فنی و عمرانی منطقه با تکیه بر دستورالعملهای مناسبسازی معابر، مراکز تفریحی و ساختمانهای عمومی و اداری، شروع به عملیات عمرانی در این رابطه کرد. بر این اساس، مناسبسازی معابر اصلی و پرتردد منطقه ازجمله بلوار گلها، بلوار یاس، بلوار شاهد و خیابان شهید رجایی که از اهمیت ویژهای برخوردار هستند در اولویت برنامههای شهرداری منطقه 21قرار گرفت. همچنین مناسبسازی بوستانهای لاله، شهدای گمنام، الزهرا، بانوان و بهگل نیز در دست اجرا قرار دارد. همینطور عملیات مناسبسازی ساختمانهای سراهای محله تهرانسر شمالی، شرقی و غربی در دست اقدام است. در همین راستا، مناسبسازی ورودی و خروجی بوستانها برای دسترسی آسانتر معلولان و افراد کمتوان از خدمات تفریحی و ورزشی بوستانها، مناسبسازی ساختمانهای عمومی و مراکز اداری با تهیه و نصب نرده راهپله، راهاندازی زنگ خدمت، مناسبسازی سرویسهای بهداشتی برای شهروندان توانیاب، اصلاح رمپها و... از مهمترین اقدامات منطقه در سالهای 1400و 1401 به شمار میرود.