برای پارالمپیک پاریس برنامه دارم
سینا ضیغمینژاد، برنده 6مدال در مسابقات شنای کشورهای اسلامی میگوید: اگر اقدامات میزبان نبود مدالهای بیشتری میگرفتم
محسن محمودصفری
سینا ضیغمینژاد شناگر معلول ایران در بازیهای کشورهای اسلامی در پایان این رقابتها موفق شد 2مدال طلا، 3نقره و یک برنز کسب کند. ضیغمینژاد را میتوان پدیده شنای ایران نامید که با کسب 6مدال از ترکیه به ایران بازخواهد گشت. تازه او معتقد است بهدلیل کلاسبندیهای میزبان نتوانسته صد درصد توانش را به نمایش بگذارد و اگر همهچیز طبق استانداردها انجام میشد مدالهای بیشتری میگرفت. در ادامه گفتوگوی همشهری با ضیغمینژاد را میخوانید.
شنا را از کجا و چطور آغاز کردی؟
بهخاطر علاقهای که داشتم شنا را از 8سالگی شروع کردم. زیرنظر آقای زینعلی آموزش دیدم و مراحل را کمکم طی کردم و بالا آمدم. اول عضو تیم استان شدم و بعد از آن به تیمملی رسیدم و حالا هم که بهعنوان ملیپوش شنای ایران در مسابقات حاضر میشوم.
شنا در ایران ورزش غریبی است و هیچگاه در سطح قهرمانی مطرح نبوده است. هدفی که برای خودت در این رشته درنظر گرفتهای چیست؟
امکانات شنا در کشور ما مناسب نیست. پیدا کردن استخر با سانس خالی و محیط مناسب، خودش نخستین مشکل ماست. در کل هزار و یک مشکل پیش پایتان است تا حداقل بتوانید یک تمرین کنید. با این حال علاقه و هدفتان میتواند همه این سختیها را برای شما راحت کند. من برای کسب مدال در بازیهای پاراآسیایی هانگژو و پارالمپیک پاریس برنامهریزی کردهام و برای کسب مدال در این مسابقات تلاش خواهم کرد.
سطح مسابقات در رشته شما در بازیهای کشورهای اسلامی چطور بود؟
پنجمین دوره بازیهای کشورهای اسلامی با حضور 54کشور برگزار شده بود و در شنا هم مسابقات سطح خوبی داشت. میتوانستیم نتایج بهتری بگیریم ولی یکسری از اقدامات میزبان مانع از درخشش بیشتر بچههای شنای تیم ایران شد.
دقیقا چه اتفاقی افتاد که مانع از کسب نتیجه بهتر شد؟
زمانی که ما به قونیه رسیدیم میزبان اعلام کرد مسابقات برحسب امتیاز برگزار میشود. یعنی شناگران برحسب رکوردی که ثبت میکنند امتیاز میگیرند و این امتیاز نفرات اول، دوم و سوم را مشخص میکند. کلاسهای پایین تعدادشان از ما بیشتر بود و آنها مسلما امتیاز بیشتری از ما میگرفتند. برای همین نتیجهای که حالا کسب شده میتوانست بهتر باشد، اگر میزبان این کار را نمیکرد.