• جمعه 21 دی 1403
  • الْجُمْعَة 10 رجب 1446
  • 2025 Jan 10
یکشنبه 14 آذر 1400
کد مطلب : 147235
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2k0R1
+
-

ترکیب عجیب اومیکرون و ویروس سرماخوردگی

طبق تحقیقات انجام شده، دانشمندان می‌گویند احتمالا سویه اومیکرون در بدن یک بیمار با ضعف سیستم ایمنی و مبتلا به سرماخوردگی ترکیب شده است

دانش
ترکیب عجیب اومیکرون و ویروس سرماخوردگی

 دانشمندان به تازگی دریافته‌اند سویه اومیکرون از ویروس کرونا که موجب بیماری کووید-19می‌شود، احتمالا یکی از جهش‌های خود را با برداشتن قطعه‌ای از مواد ژنتیک یک ویروس دیگر – همانی که عامل سرماخوردگی است - موجود در همان سلول‌های آلوده به‌دست آورده است.
به گزارش یاهو، این توالی ژنتیک در هیچ‌کدام از نسخه‌های قبلی ویروس کرونا به نام SARS-CoV-2دیده نشده بود اما به‌گفته محققان، در بسیاری از ویروس‌های دیگر، ازجمله ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی می‌شوند و همچنین در ژنوم انسان، وجود دارد.
ونکی سانداراراجان از شرکت تجزیه و تحلیل داده nference گفت: اومیکرون با قرار دادن این قطعه خاص در خودش ممکن است خود را انسانی‌تر جلوه دهد تا بهتر بتواند سیستم ایمنی بدن انسان را دور بزند. به این ترتیب ویروس راحت‌تر منتقل می‌شود درحالی‌که ممکن است میزبان بی‌علامت یا دارای علائم خفیف باشد. دانشمندان هنوز نمی‌دانند که آیا اومیکرون از سایر گونه‌های ویروس عفونی‌تر و موجب وخامت حال بیشتر می‌شود یا جای دلتا را به‌عنوان خطرناک‌ترین ویروس کرونا می‌گیرد یا خیر اما ممکن است چند هفته زمان ببرد تا پاسخ این سؤال‌ها مشخص شود.
طبق مطالعات تازه، سلول‌های موجود در ریه و سیستم گوارش می‌تواند محل خوبی برای لنگر انداختن ویروس‌های کووید و سرماخوردگی باشد و این مکان‌ها می‌تواند شرایط را برای ترکیب شدن ویروس‌ها فراهم کند. در این فرایند دو ویروس متفاوت در یک سلول مشترک میزبان با هم تعامل می‌کنند و درحالی‌که خود را تکثیر می‌کنند، کپی‌های جدیدی که مواد ژنتیک هر دو ویروس را دارند، می‌سازند.
این جهش جدید شاید نخستین بار در فردی که به هر دو پاتوژن آلوده شده است، رخ داده باشد. در این شرایط نسخه‌ای از SARS-CoV-2توالی ژنتیک را از ویروس دیگر دریافت کرده است. ساندارارجان گفت که همان توالی ژنتیک بارها در یکی از ویروس‌های کرونا که باعث سرماخوردگی در افراد می‌شود - معروف به HCoV-229E - و در ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) که باعث ایدز می‌شود، ظاهر می‌شود.
آفریقای جنوبی جایی که اومیکرون نخستین بار در آنجا مشاهده شده استریال بالاترین نرخ مبتلایان به HIV را دارد که باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی می‌شود و درصد افراد کاندیدا برای ابتلا به سرماخوردگی و سایر پاتوژن‌ها را بالا می‌برد. در این نقطه از دنیا، افراد زیادی وجود دارند که ممکن است بازترکیبی که این مجموعه از ژن‌ها را به اومیکرون اضافه کرد، در آنها رخ داده باشد. تحقیقات بیشتری نیاز است تا ریشه جهش‌های اومیکرون و اثر آن و عملکرد آن در بدن افراد مختلف را مشخص کند اما همچنان یافته‌ها به اهمیت واکسن کووید-19 اشاره دارند. همه باید واکسن بزنند تا احتمال مواجهه سایر افرادی که دارای نقص ایمنی هستند با ویروس SARS-CoV-2 کاهش یابد.

   خطر کم کووید-19 برای افراد آلرژیک
افرادی که از شرایط آلرژیک رنج می‌برند، کمتر به کووید-19مبتلا می‌شوند. تحقیقی از سوی دانشگاه کویین مری لندن که در مجله Thorax منتشر شده است داده‌هایی از بیش از 16هزار فرد بزرگسال در بازه زمانی یک مه 2020تا 5 فوریه 2021 را مورد تحلیل قرار داده است. در این تحقیق اطلاعاتی ازجمله سن، موقعیت خانوار، شغل، سبک زندگی، وزن، قد، شرایط پزشکی طولانی‌مدت، داروهای مصرفی، وضعیت واکسیناسیون، رژیم و مکمل‌های دریافتی از شرکت‌کنندگان گرفته شده است. محققان از مدل‌های رگرسیون لجستیک برای تخمین ارتباط بین عوامل خطر بالقوه و احتمال ابتلا به کووید-19 استفاده کردند. 15هزار و 227نفر که اکثر آنها زن بودند، حداقل یک پرسشنامه تکمیلی را پر کردند و 14هزار و 348نفر پرسشنامه نهایی را تکمیل کردند. میانگین سنی شرکت‌کنندگان 59سال بود.
در مجموع فقط 446مورد ابتلا به کووید-19در میان آنها ثبت شد، یعنی در حدود 3درصد شرکت‌کنندگان و در نهایت نیز از میان آنها 32نفر نیاز به بستری در بیمارستان داشتند.
افرادی با بیماری‌هایی مانند اگزما و یا تب یونجه یا رینیت 23درصد ریسک کمتری برای مواجه با بیماری داشتند. در طرف دیگر، افرادی که از آسم رنج می‌برند 38درصد کمتر ریسک ابتلا به کووید-19داشتند چراکه داروهای تنفسی استروئیدی استفاده می‌کردند.
مصرف داروهای سرکوب‌کننده ایمنی نیز با 53درصد خطر کمتر ابتلا همراه بود. اما افرادی از قومیت آسیایی و بریتانیایی آسیایی با جمعیت زیاد خانوار، اهل معاشرت با خانواده‌های پرجمعیت، شاغل در مشاغل سخت و در ارتباط با بیماران کرونایی و همچنین افزایش شاخص توده بدن یا چاقی به‌طور مستقل با افزایش خطر ابتلا مرتبط بودند.
در نهایت، برخلاف مطالعات گذشته، محققان دریافتند که سن بالاتر، جنسیت مرد و سایر بیماری‌های زمینه‌ای با خطر بالاتر عفونت مرتبط نیستند. محققان گفتند این مطالعه نشان می‌دهد که همپوشانی محدودی بین عوامل خطر ابتلا به کووید-19و عوامل بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ وجود دارد، همانطور که در گروه‌های بستری در بیمارستان گزارش شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید