• پنج شنبه 4 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 23 رجب 1446
  • 2025 Jan 23
چهار شنبه 8 اردیبهشت 1400
کد مطلب : 129388
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gJNlj
+
-

پیشنهاد خرید یک میلیون دام از عشایر

گپ
پیشنهاد خرید یک میلیون دام از عشایر


خشکسالی و چالش تامین علوفه، گرانی نهاده‌های دامی، قیمت ارزان دام در کنار گرانی گوشت قرمز، اجبار به کوچ ماشینی در شرایط شیوع کرونا و تنش‌های آبی ازجمله مشکلاتی است که جمعیت یک‌میلیون و ۱۰۱هزار نفری عشایری ایران را در معرض آسیب قرار داده؛ آسیبی که کارشناسان معتقدند درصورت استمرار می‌تواند در دراز مدت به کاهش جمعیت عشایری دامن بزند.

در انتظار تصمیم ستاد تنظیم بازار

رئیس سازمان امور عشایر ایران در گفت‌وگو با همشهری به بخشی از این نگرانی‌ها پاسخ می‌دهد و می‌گوید: «به وزارت جهادکشاورزی پیشنهاد خرید و صادرات دام عشایر را داده‌ایم و در انتظار تصمیم‌گیری ستاد تنظیم بازار در این‌باره هستیم. پیشنهاد ما این بود که یک‌میلیون دام عشایر از مناطق مرزی خریداری و از آنجا صادر شود».
شاهپور علایی مقدم همچنین به پیشنهاد راه‌اندازی ایستگاه‌هایی برای خرید دام از سوی شرکت پشتیبانی دام با مباشرت اتحادیه‌های عشایری اشاره می‌کند و می‌گوید: «این موضوع قرار است بررسی شود تا با خرید دام مازاد و حذفی عشایر به نگهداری دام مولد کمک کنیم. پیشنهاد ما راه‌اندازی این ایستگاه‌ها در مناطقی است که خشکسالی آسیب بیشتری ایجاد کرده».
او همچنین درباره تامین علوفه مورد نیاز دام عشایر و نهاده‌های دامی هم توضیح می‌دهد: «معمولا در زمان ییلاق نیاز چندانی به نهاده‌های دامی وجود ندارد، زیرا عشایر از علوفه مرتعی استفاده می‌کنند. اما امسال به‌دلیل کاهش حدود 56درصدی بارش نسبت به سال زراعی گذشته و 44درصدی نسبت به میانگین بلندمدت با مشکل روبه‌رو هستیم و به همین دلیل پیشنهاد دادیم طی 6ماه اول سال 570هزار تن انواع علوفه دستی ازجمله جو، ذرت و کنجاله با ارز دولتی برای عشایر تامین شود».
علایی مقدم درباره پاسخ وزیر جهادکشاورزی به پیشنهاد تامین نهاده‌های دامی هم می‌گوید: «فعلا وزیر دستور دادند 100هزار تن نهاده دامی در فاز اول و مابقی نیز طی 7ماه تامین شود».
به‌گفته وی، عشایر سالانه به 8.5میلیون تن نهاده دامی نیاز دارند اما امسال به‌دلیل مشکلات ناشی از خشکسالی علاوه بر پیگیری‌های سازمان امور عشایری از نهادهای مختلف چون بنیادهای خیریه، قرارگاه محرومیت‌زدایی، مدیریت بحران، سپاه و ارتش برای تامین نهاده‌ها و آبرسانی سیار به عشایر درخواست کمک شده است تا آثار خشکسالی تعدیل شود و عشایر به مشکل حادی برنخورند.

کمک‌هزینه کوچ پرداخت نشد
رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره کمک‌هزینه کوچ ماشینی برای عشایر هم توضیح می‌دهد: «براساس مصوبه ستاد ملی و ستادهای استانی از سال گذشته قرار شد کوچ به‌صورت ماشینی انجام شود و به همین دلیل ما به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد داده بودیم که به ازای هر خانوار عشایری 500هزار تومان یارانه پرداخت کنند که در مجموع حدود 65میلیارد تومان می‌شود. این پیشنهاد به‌دلیل کمبود‌ اعتبار عملی نشد».

‌واکسیناسیون عشایر
او درباره واکسیناسیون عشایر هم می‌گوید: «برای واکسیناسیون اولویت‌بندی اقشار مختلف جامعه توسط ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت انجام می‌شود و همانطور که می‌دانیم از روز گذشته واکسیناسیون افراد بالای 80سال آغاز شده است. به‌نظر ما افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند در اولویت هستند و البته بعد از گروه‌های در اولویت، جامعه عشایری و کشاورزی هم باید در اولویت قرار گیرند که حتما وزارت بهداشت به این مسئله توجه خواهد کرد».

این خبر را به اشتراک بگذارید