معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: کسب وکار استارتاپها در کیف پول باید معطوف به دریافت کارمزد باشد و اگر بخواهند از رسوب وجوه استفاده کنند، ممنوعیت جدی وجود دارد. به گزارش همشهری، این اظهارنظر در شرایطی عنوان شده که برخی از شرکتهای استارتاپی و خدمات مبتنی بر پرداخت الکترونیک به جای کسب درآمد از محل کارمزد خدمات از استفاده از رسوب پول ناشی از تأخیر در تسویه حساب بهره میبرد که شائبه انگیز شده است.
به گزارش ایبنا، ناصر حکیمی اظهار داشت: از منظر بانک مرکزی، استارتاپهای فینتک باید مؤسسه یا سازمانی مانند بانک یا مؤسسۀ اعتباری را که قانوناً مجاز به انجام دادن این کار است، وارد چرخۀ کسبوکار کیف پول خود کنند و این کار باید با مشارکت بانک انجام پذیرد. وی با رد دخالت بانکها در کسب و کارهای مبتنی بر ارائه خدمات مالی از سوی شرکتهای استارتاپی اظهار کرد: کسبوکار کیف پول باید معطوف به دریافت کارمزد باشد و اگر بخواهند از رسوب وجوه استفاده کنند، ممنوعیت جدی وجود دارد. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی درباره نحوه استفاده فینتکها از سود پولها، تصریح کرد: دربارۀ این موضوع اختلاف نظر وجود دارد و از نکاتی که باید برطرف شود، این است که فینتکها میتوانند از تأخیر تسویه استفاده کنند و سود پول را نصیب خودشان سازند یا خیر؟
وی افزود: برای این موضوع 2دیدگاه وجود دارد؛ مطابق دیدگاه اول، این پول به راهبر کیف پول تعلق ندارد که بخواهد از سود آن استفاده کند، بلکه این وجه متعلق به پذیرنده است و دیدگاه دوم میگوید زمانی که تسویه طبق قرارداد انجام نشده، این پول متعلق به راهبر کیف پول است. هرکدام از این دیدگاهها استدلال خود را دارند و باید دربارۀ این موضوع جمعبندی شود و به نتیجه رسید.
نه به استفاده استارتاپها از رسوب پول
در همینه زمینه :