• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
دو شنبه 28 مرداد 1398
کد مطلب : 73330
+
-

آب سد کوثر 2ساله به دهدشت می‌رسد

خبرخوان
آب سد کوثر 2ساله به دهدشت می‌رسد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: پروژه آب‌رسانی از سد کوثر به 4 شهر دهدشت، سوق، چرام و لنده و روستاهایی با جمعیت ۲۴۰ هزار نفر در افق ۱۴۱۰ طراحی شده که مطابق برنامه انجام‌شده تا سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد. 

به‌ گزارش تسنیم، «علی داودی‌ مهر» اظهارکرد: طرح آب‌رسانی به شهر دهدشت مرکز کهگیلویه هم‌اکنون 25 درصد پیشرفت دارد و طبق برنامه زمان‌بندی در صورت تامین اعتبار تا پایان سال 99 افتتاح می‌شود و به بهره‌برداری می‌رسد.

وی عنوان کرد: این پروژه سال 96 آغاز شد و طبق برنامه می‌بایست در مدت 4 سال به اتمام برسد. در این طرح در مجموع حدود 17 میلیون متر مکعب در سال، آب شرب با دبی لحظه‌ای 860 لیتر در ثانیه انتقال داده می‌شود که از این مقدار 2/12 میلیون متر مکعب برای مصارف شرب شهری و 8/4 میلیون متر مکعب برای مصارف روستایی در نظر گرفته شده است. 

داودی ‌مهر با بیان این‌که قابلیت افزایش ظرفیت تا سقف 1345 لیتر در ثانیه به منظور انتقال آب مورد نیاز صنعت را نیز دارد ادامه داد: عملیات جوش‌کاری و لوله‌گذاری به طول 8 هزار متر در قطعه اول، حفر کانال انتقال آب به طول 8400 متر، تهیه و خرید 2500 تن ورق فولادی، شروع تولید لوله‌ها با قطر هزار میلی‌متر و تهیه و حمل 982 تن میلگرد مورد نیاز به کارگاه در 2 سال اخیر انجام شده است.وی تصریح کرد: همچنین در این مدت اقدامات دیگری شامل پایان خاک‌برداری و پی‌کنی محل مخزن شماره 3 و 4 و ایستگاه پمپاژ شماره 3 و همچنین تمامی مجوزهای لازم از ادارات منابع طبیعی، میراث فرهنگی و گردشگری، اداره راه و شهرسازی اجرا شده است.

 داودی‌ مهر با بیان این‌که این پروژه هم‌اکنون در تمامی جبهه‌های کاری فعال بوده و با وجود عدم پرداخت کامل مطالبات، مسیرسازی، حفر ترانشه و احداث ابنیه‌ فنی در حال انجام است افزود: در تلاشیم در حداقل زمان ممکن تا پایان سال 99 عملیات اجرایی تامین آب شرب دهدشت را به‌ منظور رفع کامل کم‌آبی و مدیریت تنش آبی شهرهای دهدشت و سوق به اتمام برسانیم. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تصریح کرد: با تکمیل این طرح، آب شرب شهر دهدشت از سد کوثر و آب شرب شهر سوق از منابع فعلی تامین‌کننده آب شهر دهدشت تامین می‌شود. 

وی با بیان این‌که برای تسریع در عملیات اجرایی و آغاز فرایند بهره‌برداری نیاز به افزایش اعتبار مصوب سال جاری و تامین سایر اعتبار مورد نیاز در سال آتی به مبلغ 2200 میلیارد ریال است اضافه کرد: افزایش ناگهانی قیمت مصالح مورد نیاز و عدم همخوانی قیمت‌های روز با قیمت‌های مندرج در فهرست بهای ملزوم به پیمان، عدم نقدینگی برای پرداخت بهای اراضی و خسارات کشت آنها، عدم دست‌یابی به ورق مورد نیاز برای ساخت لوله‌ها، عدم ارائه راهکار شفاف و عملی برای پرداخت نرخ تنزیل اسناد خزانه و اوراق مشارکت که به عنوان اعتبار طرح اعلام می‌شود، از مهم‌ترین موانع و مشکلات این طرح به‌ شمار می‌آید.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :