• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
چهار شنبه 2 مرداد 1398
کد مطلب : 68182
+
-

بیماری‌های انگلی و باکتریایی در کمین صنعت زنبورداری

مسئول آموزش اداره کل دامپزشکی استان یزد بیماری‌های انگلی و باکتریایی را مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده زنبورهای عسل و صنعت زنبورداری برشمرد و به نقش کارشناسان دامپزشکی در کنترل این بیماری‌ها و ممانعت از خسارت‌های اقتصادی به بهره‌برداران این بخش اشاره کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر «حمید پورمیرزایی» با بیان این‌که بیماری‌های عمده زنبور عسل به دو نوع انگلی و باکتریایی تقسیم می‌شوند، گفت: «نوزما»، «لوک آمریکایی» و «واروا» از جمله شایع‌ترین بیماری‌های تهدیدکننده سلامت زنبورهای عسل هستند که هر کدام از روش‌های گوناگونی شامل تغذیه با آب و غذای آلوده، غارت کندوها، ملکه آلوده، نقل و انتقال کندوها، انتقال قاب‌های شفیره از کلونی‌های آلوده به کلونی‌های سالم و همچنین رعایت نکردن نکات بهداشتی هنگام وارد کردن بچه کندو به زنبورستان، قابل انتقال و انتشار هستند. 

وی به ضررهای اقتصادی وارده به زنبورداران به عنوان یکی از تاثیرات بروز بیماری در کلونی‌های زنبور عسل اشاره و تصریح کرد: کارشناسان دامپزشکی با پایش منظم بیماری‌های زنبور عسل در مناطق مختلف نقش مهمی در پیشگیری از بروز و شیوع این بیماری‌ها داشته و به رونق صنعت زنبوداری و جلوگیری از خسارات اقتصادی ناشی از تلفات زنبور عسل کمک می‌کنند. 

این مسئول زنبور عسل را در طبقه یک فراورده خام تحت پوشش برنامه‌های کنترلی و پیشگیرانه قانون سازمان دامپزشکی عنوان کرد و گفت: کنترل بیماری‌های آن نیز توسط کارشناسان دامپزشکی انجام و به نوعی کارشناسان دامپزشکی حافظ سلامت صنعت زنبورداری و محصولات آن در استان هستند. 
پورمیرزایی در پایان به زنبورداران توصیه کرد که با حفظ ارتباط خود با کارشناسان دامپزشکی و رعایت دقیق توصیه‌های آنان و فراهم آوردن شرایط بهداشتی، ضمن تضمین موفقیت شغلی خود، محصولی سالم و باکیفیت را به مصرف‌کنندگان ارائه دهند.

این خبر را به اشتراک بگذارید