• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
یکشنبه 2 تیر 1398
کد مطلب : 61243
+
-

اجرای 207 طرح آب،‌ برق و فاضلاب در اصفهان

در استان اصفهان
اجرای 207 طرح آب،‌ برق و فاضلاب در اصفهان

وزیر نیرو با بیان این‌که ۲۰۷ طرح آب، برق و فاضلاب در استان اصفهان با اعتبار ۸۰ هزار میلیارد ریال در دست اجراست، گفت: میانگین پیشرفت فیزیکی این طرح‌ها حدود ۶۳ درصد و در مقایسه با نقاط دیگر بالاست.
«رضا اردکانیان» در جمع خبرنگاران در اصفهان با بیان این‌که این طرح‌ها توسط دولت و بخش خصوصی طبق برنامه بهره‌برداری خواهد شد، افزود: 8 طرحِ پایان یافته در شهرستان‌های مختلف استان اصفهان با بیش از 7 هزار میلیارد ریال اعتبار افتتاح ‌شد.

وی درباره پست ۲۳۰ کیلوولت منطقه صُفه اصفهان که روز گذشته افتتاح شد، اظهار کرد: این طرح بسیار حائز اهمیت است زیرا سطح بالایی از فناوری دارد و فضای محدودی را می‌گیرد.

وی با بیان این‌که ایجاد این ایستگاه‌ها در مناطق شهری که محدودیت مکان وجود دارد، بسیار به‌صرفه است، افزود: اصلی‌ترین تأثیر آن در پایداری شبکه به‌ویژه برای مناطق صنعتی مانند اصفهان است.
وزیر نیرو با اشاره به این‌که مقرر است این طرح در نقطه دیگری در مرکز شهر اصفهان نیز تکرار شود، خاطرنشان کرد: تکمیل آن نیاز به اعتبار 5 هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال دارد که امیدواریم طبق برنامه انجام شود.

اردکانیان اضافه کرد: با تکمیل این طرح‌ها، از وضعیت پایدار شبکه برق در شهر بزرگ اصفهان با توجه به ابعاد مختلف آن از جمله شبکه حمل‌و‌نقل قطار شهری اطمینان حاصل خواهیم داشت.

وی درباره خاموشی‌ها نیز توضیح داد: وقتی که مصرف ما در مسیر صحیح باشد، نگرانی‌های مربوط به این موضوع نیز کاهش می‌یابد.
وزیر نیرو با اشاره به ظرفیت ۸۰ هزار مگاواتی شبکه انرژی الکتریسیته کشور تصریح کرد: شدت مصرف انرژی ما نسبت به جهان بالاست و باید در شیوه‌های مصرف به‌ویژه در بخش دولتی بازنگری 
کنیم.

به گفته وی، از ۵۷ هزار مگاوات اوج بار مصرف برق در سال گذشته ۲۳ هزار مگاوات مربوط به وسایل سرمایشی و 4 هزار مگاوات مربوط به دستگاه‌های دولتی بود.

وی ادامه داد: صرفه‌جویی و مصرف درست در بخش برق فقط برای کاهش خاموشی‌ها نیست بلکه در تولید برق نیز تأثیر می‌گذارد.

وزیر نیرو برای شرکت در مراسم افتتاح و کلنگ‌زنی 8 طرح با اعتبار 7 هزار میلیارد ریال به استان اصفهان سفر کرده بود.


جاری بودن آب زاینده رود براساس برنامه زمان‌بندی

وزیر نیرو گفت: چگونگی جاری بودن آب زاینده‌رود در سال جاری بر اساس برنامه زمان‌بندی و محاسبات آب منطقه‌ای درباره ورودی مخزن سد انجام می‌شود.

اردکانیان افزود: امسال شرایط ویژه‌ای را سپری می‌کنیم و در محاسبات خود باید محافظه کاری معقول داشته باشیم اما نباید به گونه‌ای سختگیری کنیم که معیشت کشاورزان و جنبه‌های زیست‌محیطی با خطر روبه‌رو شود.

وی اولویت نخست مسئولان آب منطقه‌ای را تأمین آب آشامیدنی و در کنار آن آب مورد نیاز کشاورزی دانست و تصریح کرد: در عین حال شرایط را رصد می‌کنیم تا با هر نوع تغییر مثبت، گشایش بیشتری ایجاد ‌شود.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه احیا و جریان پایدار زاینده‌رود مساله مهمی برای دولت است، خاطرنشان کرد: همان اندازه که زاینده‌رود و حفظ حیات آن در شرایط روحی و روانی مردم اصفهان نقش مؤثری دارد، حفظ این حیات و طراوت در سایر نقاط کشور نیز تأثیرگذار است.

وی یادآور شد: کارگروهی برای احیای زاینده‌رود شکل گرفته و واگذاری اختیارات لازم به کمیته استانی در حال پیگیری است.

اردکانیان اضافه کرد: این موضوع با سطح بالاتری از همکاری بین سازمان‌های مسئول از جمله وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، حفاظت محیط زیست، مدیریت و برنامه‌ریزی، وزارت کشور و مردم به وضعیت پایداری درخواهد آمد. وی وضعیت پایدار زاینده‌رود را متکی به مصرف درست و تأمین منابع آبی جدید دانست و گفت: وضعیت باید به گونه‌ای باشد که خیال مردم در این سال‌ها و نسل‌های آینده از این امر آسوده باشد و دغدغه حیات زاینده‌رود را نداشته باشند.


تالاب گاوخونی متعلق به همه است

وزیر نیرو همچنین درباره تالاب گاوخونی تاکید کرد: این تالاب فقط برای اصفهان نیست، بلکه به همه ایران تعلق دارد. اردکانیان با بیان این‌که امسال ۴۴ تالاب مهم کشور به دلیل بارش‌های زیاد بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد آبگیری شده، افزود: این موضوع حتی در رویاها هم نمی‌گنجید که آبی داشته باشیم تا بتوانیم با قصد و برنامه‌ریزی، آن را (برای تالاب‌ها) رها‌سازی کنیم.

وی با بیان این‌که برخی تالاب‌ها مانند گاوخونی سهم کمتری از این بارندگی‌ها داشتند، اظهار کرد: احیای زاینده‌رود که در دستور کار ماست، عملی میان‌بخشی و همگانی محسوب می‌شود و در عین حال که وظیفه ذاتی دستگاه‌ها به جای خود باقی است، وزارت نیرو هم باید مسئولیت خود را در این زمینه انجام دهد.

وزیر نیرو با اشاره به این‌که مدیریت آب، عرصه‌ای چند بُعدی است، اضافه کرد: اگر هر سازمانی به مسئولیت خود عمل کند این کار به استمرار جریان آب در رودخانه و ادا شدن حق تالاب گاوخونی منجر می‌شود. اردکانیان تاکید کرد: ذکر نکردن نام تالاب گاوخونی در صحبت‌ها به معنای نادیده گرفتن آن نیست. وی با بیان این‌که در قانون، ستادی برای حفظ تالاب‌های کشور داریم، خاطرنشان کرد: آیین‌نامه اجرایی آن اخیراً به تصویب هیأت وزیران رسیده و در انتظار تشکیل نخستین جلسه آن هستیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :