• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
دو شنبه 3 دی 1397
کد مطلب : 42095
+
-

اصفهان روی خط فقر

نفیسه زمانی‌نژاد /اصفهان- خبرنگار

 اصفهان یکی از برخوردارترین شهرهای ایران به شمار می‌آید، اما گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نشان‌دهنده آمار فقر 11/95 درصدی این شهر است. شاید بتوان دلیل این وضع را به عواملی چون رکود تولید و صنعت، خشکسالی، آمار بالای مهاجران، تراکم زیاد جمعیت و مواردی از این مرتبط دانست.
یکی از پرمناقشه‌ترین بحث‌ها طی سال‌های اخیر در کشور مربوط به معیار تعیین خط فقر بوده و است. در حال حاضر برخی صاحب‌نظران درآمد 3 میلیون تومانی را معیاری برای خط فقر می‌دانند. برخی هم 2 میلیون و 700 هزار تومان درآمد را ملاک می‌گیرند. به‌تازگی هم خبر‌هایی از درآمد ماهانه 4 میلیون تومان به عنوان خط فقر در کلان‌شهرهای تهران و اصفهان در رسانه‌ها به گوش می‌رسد. 
رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار اصفهان و عضو شورای عالی کار کشور درباره تعیین رقم خط فقر بیان می‌کند: رقم خط فقر در استان‌ها متفاوت است. ضمن این‌که درکشور ما بررسی آماری درستی وجود ندارد و هر نهاد به ‌طور جداگانه آماری ارائه می‌دهد. اما با توجه به ارقام استخراجی از شهرها، در حال حاضر خط فقر در استان‌هایی مانند تهران و اصفهان تا رقم ۵ میلیون تومان هم تعیین می‌شود.
احمدرضا معینی با بیان این‌که بنا بر آمارهای غیررسمی، رقم خط فقر به درآمد زیر 2میلیون و ۴۰۰ هزار تومان اتلاق می‌شود، می‌افزاید: هرچند بانک مرکزی هنوز رقم دقیق خط فقر را مشخص نکرده، اما دستمزد کارگران زیر خط فقر است.
با ترسیم نقشه فقر از سوی موسسه عالی آموزش و پژوهش در مدیریت و برنامه‌ریزی درسال گذشته، بسیاری از باورهای مردم درباره میزان فقر موجود در شهرها به هم ریخت. نمونه بارز آن اصفهان است. 
طی سال‌های اخیر همواره اصفهان در رتبه بالای جدول فقر قرار داشته و امسال هم شرایط آن چندان خوشایند نیست. این نتایج در حالی مطرح می‌شود که بسیاری، اصفهان را استانی برخوردار می‌دانند و مانع از توجه مسئولان و حتی اختصاص اعتبار مناسب‌تر به این استان می‌شوند. 
یکی از کارشناسان اقتصادی در این باره تصریح می‌کند: آنچه خط فقر این استان را پررنگ می‌کند به بیکاری و نبود درآمد مناسب خانوارها مربوط می‌شود. یعنی افراد توانمند با تحصیلات مناسب وجود دارند، اما درآمد ندارند و این مساله منجر به رشد فقر می‌شود. 
مسعود شاه‌کرمی با بیان این‌که خط فقر در همه شهرستان‌های استان یکسان نیست، ادامه می‌دهد: در تعدادی از شهرستان‌ها مانند مبارکه، تیران و کرون فقر کمتر از 3 درصد برآورد شده است که می‌توان دلیل آن را سکونت سرمایه‌گذاران در آن مناطق، نزدیک بودن به مرکز استان، وجود امکانات بهتر و پیشرفته‌تر و وجود مراکز صنعتی دانست. واقعیت آن است که هرچه شرایط اشتغال در منطقه‌ای بیشتر فراهم باشد فقر در آن منطقه کمتر است و هرچه شرایط اشتغال پایین‌تر و خشکسالی و کمبود آب بیشتر باشد در آن منطقه فقر بیشتر خود را نمایان می‌کند؛ مانند شرق استان که به دلیل وجود این معضلات مردمش با فقر دست و پنجه نرم می‌کنند و کار به جایی رسیده که اغلب روستاهای این منطقه در حال تخلیه شدن هستند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید