16
سه شنبه 18 آذر 1404
شماره 9559
همشهری محله
123
123
پیامـک شما را درباره این صفحه می خوانیم

عکس هوایی از شمال تهران

۶۷ سال پیش، آبادی‌های شمیران هنوز میان باغ‌های انبوه و زمین‌های کشاورزی نفس می‌کشیدند؛ جایی که امروز آن را با عنوان محله‌های شمال تهران می‌شناسیم
ویژه
این تصویر، گوشه‌ای از بازاری را نشان می‌دهد که ریشه‌های آن به دوره صفویه می‌رسد؛ بازاری حدودا ۵۰۰‌ساله که در دوره قاجار نیز مرمت و بازسازی شده است.
مجتبی موسوی، استاد دانشگاه، در باره نخستین مجسمه تهران در باغشاه که دیگر وجود ندارد، می‌گوید: «ناصرالدین شاه با دیدن مجسمه‌های اسب‌سوار در اروپا، تصمیم گرفت مجسمه خودش هم چنین باشد
کافه پارس نخستین و مدرن‌ترین رستوران ایرانی را در حدود سال ۱۳۰۹ خورشیدی در محل سفارتخانه سابق اتریش، در ضلع شمال شرقی تقاطع لاله زار ساختند.

اگر تئاتر تهران نبود، لات می‌شدم

روایت «بیوک میرزایی» از محله امامزاده حسن‌ع و ورود به دنیای هنر در تلویزیون همشهری
گزارش
بیوک میرزایی، بازیگر نام‌آشنای تئاتر، سینما و رادیو، از نسلی است که در کوچه‌ پس‌کوچه‌های خاکی محله امامزاده حسن ع تهران بزرگ شد؛ جایی که صدای ضرب زورخانه «هژبر» زیر آن سقف بلند می‌پیچید و پهلوانان، الگوی واقعی بچه‌های محل بودند.