08
چهار شنبه 5 دی 1403
شماره 9305
صفحه‌آخر
23023607
02123023900
پیامـک شما را درباره این صفحه می خوانیم

نان تهرانی‌ها را آجر کردند

تهران‌نامه
ریشه ضرب‌المثل «نان کسی را آجرکردن» به سیلوی نازی‌آباد برمی‌گردد و از قحطی تهران در جریان جنگ جهانی دوم حکایت دارد. ماجرا از این قرار است که به‌دلیل کمبود شدید گندم، در آن روزها از هر نوع غله‌ای که امکان پخت داشت، برای تولید نان استفاده می‌شد و در‌نتیجه نانوایی‌ها نانی سفت و شبیه آجر می‌پختند. این نوع نان‌ها به نان سیلو و نان آجری معروف شد و در روزگار قحطی، مردم هم تمایلی به خوردن آن نداشتند. از همان موقع «نان کسی را آجرکردن» به موقعیتی گفته می‌شود که کسب‌وکار فردی از رونق بیفتد و کساد شود.
ویژه
قصه خشک‌شدن چنارهای باشکوه خیابان ولیعصر عج، تنها قصه کوتاهی‌ها نیست،گذشت زمان، آلودگی‌ها، آفات و هزار‌هزار دلیل پیدا و پنهان دیگر می‌تواند دلیل این اتفاق غم‌انگیز و گریزناپذیر باشد.
کوچه‌گرد
علی کموتر صبح‌ها تا چشم باز می‌کرد می‌آمد زیر شیروانی خانه که پر بود از کبوتر و صدا می‌زد.

کریسمس متمایز تهران

جشن میلاد حضرت عیسیع در کشورمان آغاز شده و تا حدود 12روز دیگر هم ادامه دارد
خیابان میرزای شیرازی تهران که همه ماه‌های سال بورس عروسک و اسباب بازی است، اوایل دی و روزهای آخر و اول سال میلادی، به‌دلیل نزدیکی به کلیسای سرکیس مقدس، تبدیل می‌شود به بازار کریسمس یا همان جشن میلاد حضرت مسیح ع.
شترسواری در تهران قدیم

شترسواری در تهران قدیم

هر وقت سخن از شتر و شترسواری به میان می‌آید یاد کویر و بیابان می‌افتیم، اما قدیمی‌های تهران به‌خصوص آنهایی که در منطقه 20 و در جوار حرم مطهر حضرت عبدالعظیم ع ساکن‌ هستند، می‌دانند که در ضلع جنوبی حرم، محله‌ای به نام «نفرآباد» وجود دارد.
مددسراهای گرمابخش سیار
مددسراهای گرمابخش سیار
زمستان، نخستین روزهایش را پشت سر می‌گذارد و در شهر می‌چرخد و گرد سرما و لرز را روی سر همه‌‌چیز به عدالت می‌پاشد. اما آیا این تقسیم عادلانه سرما عین عدالت است؟