02
شنبه 17 خرداد 1404
شماره 9409
سیاست
123
123
پیامـک شما را درباره این صفحه می خوانیم

سفر پارلمانی برای خنثی‌سازی تحریم‌ها

قالیباف با چه دستاوردهایی به کشور بازگشت؟
در جریان سفر دوره‌ای رئیس مجلس شورای اسلامی به 3 کشور آمریکای لاتین، محور اصلی دیپلماسی پارلمانی، تقویت همکاری‌های اقتصادی، علمی و سیاسی با تأکید بر مقابله با یک‌جانبه‌گرایی و تحریم‌ها بود. نخستین مقصد سفر، ونزوئلا بود؛ جایی که محمدباقر قالیباف و هیأت همراه تلاش کردند سند جامع همکاری ۲۰ ساله امضا شده در سال ۱۴۰۱ را احیا کرده و بر اجرایی شدن مفاد آن تأکید کنند. این سند شامل حوزه‌هایی همچون نفت، گاز، انرژی‌های نو، کشاورزی، حمل‌ونقل و دارو است. قالیباف همچنین در جریان بازدید از مرکز علم و فناوری ایران در کاراکاس، از پروژه‌های دانش‌بنیان مشترک در زمینه‌هایی چون فیبر نوری، نانودارو و داروهای دامی حمایت کرد. در دیدار با مقامات اقتصادی ونزوئلا، موضوعاتی همچون اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد سال ۱۳۸۴ و توسعه همکاری‌های تجاری بررسی شد. رئیس مجلس همچنین بر خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان در ایجاد فاصله میان ملت‌ها تأکید کرد و این سفر را در راستای مقابله با پروژه‌های ضدایرانی استکبار جهانی دانست. قالیباف سپس راهی کوبا شد. مهم‌ترین دستاورد این بخش از سفر، توافق برای تشکیل کمیسیون مشترک پارلمانی ایران و کوبا به‌منظور تسهیل همکاری‌های اقتصادی، حمل‌ونقل و دارویی بود. همچنین در جریان دیدار با رئیس‌جمهور کوبا، ۴کیت تشخیصی پیشرفته ایرانی برای شناسایی بیماری‌های نادر نوزادان به وی اهدا شد؛ اقدامی که با هدف معرفی توانمندی‌های علمی و پزشکی ایران صورت گرفت و مورد استقبال مقامات کوبایی قرار گرفت. در ادامه، رئیس مجلس به برزیل رفت تا در نشست رؤسای مجالس گروه بریکس حضور یابد. قالیباف در سخنرانی خود بر لزوم مقابله با تحریم‌های یک‌جانبه، گسترش تجارت غیردلاری، راه‌اندازی پلتفرم‌های بانکی مشترک و استفاده از ارزهای دیجیتال و ملی تأکید کرد. او پیشنهاد تشکیل کارگروه پارلمانی بریکس برای تدوین نقشه راه اصلاحات ساختاری در نظم جهانی را نیز مطرح کرد. این سفر، همزمان نقش پارلمان ایران را در عرصه دیپلماسی بین‌المللی پررنگ‌تر کرد و بر استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی، فناورانه و فرهنگی در مناسبات خارجی تأکید داشت.
ویژه
وزیر امورخارجه به تروئیکای اروپایی هشدار داد درصورت نقض حقوق ایران، با واکنش قاطع تهران مواجه خواهند شد.
رئیس کمیته هسته‌ای مجلس با تأکید بر لزوم حفظ غنی‌سازی اورانیوم در داخل ایران، اظهارکرد: همه مراحل و فرآیندها در صنعت هسته‌ای به‌صورت بومی توسط متخصصان ایرانی انجام می‌شود.

صنعت هسته‌ای سر سفره مردم

راهبرد «مردمی‌سازی صنعت هسته‌ای» در خدمت رفع نیازهای جامعه در حوزه‌های مختلف قرار گرفته است
گزارش
غنی‌سازی اورانیوم در ایران در شرایطی به نقطه کانونی مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا تبدیل شده که با توجه به اهمیت محوری «چرخه کامل سوخت هسته‌ای» در صنعت هسته‌ای، طرف‌های مقابل می‌کوشند زنجیره این صنعت راهبردی را در ایران قطع کنند.