• شنبه 19 آبان 1403
  • السَّبْت 7 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 09
سه شنبه 2 مهر 1398
کد مطلب : 80714
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/z0O5
+
-

جشنواره استانی سیب‌زمینی در قروه برگزار می‌شود

جشنواره استانی سیب‌زمینی در راستای رعایت الگوی کشت و مدیریت منابع آبی آبان‌ماه سال جاری در شهرستان قروه با تاکید بر ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی برگزار می‌شود. به گزارش مهر، قروه با دارا بودن موقعیت خاص برای کشاورزی یکی از مناطق مهم کردستان در این زمینه محسوب می‌شود. یکی از همین محصولات کشاورزی که بسیار در قروه کشت می‌شود سیب‌زمینی است. محصولی که در سال جاری در سطح ۳ هزار و ۷۵۰ هکتار کشت شده و به گفته مدیر جهاد کشاورزی قروه، این میزان کشت نسبت به سال قبل ۲۰۰ هکتار افزایش داشته است. 

بیشترین ارقام سیب‌زمینی که در قروه کشت می‌شود مطابق اظهارات «خسرو کریم پناه»، شامل بامبا، جیلی، اسپریت، بورن و میلوا است که از این میان اسپریت و بامبا بیشتر از بقیه کشت دارند. سیب‌زمینی قروه را یکی از باکیفیت‌ترین محصولات کشاورزی در استان می‌شناسند و بر همین اساس در سال جاری تصمیم متولیان جهاد کشاورزی کردستان و شهرستان بر این شده است که در راستای رعایت قانون الگوی کشت و مدیریت منابع آب اقدام به برگزاری جشنواره استانی سیب‌زمینی در شهرستان قروه کند.

مدیر جهاد کشاورزی قروه در همین زمینه با بیان این‌که مصوب شده ۴ جشنواره در بخش کشاورزی در کردستان برگزار شود گفت که این جشنواره شامل جشنواره انگور در بانه، گردو در کامیاران، گندم در بیجار و سیب‌زمینی هم در قروه است که ۱۹ آبان ماه سال جاری برگزار می‌شود.

 «خسرو کریم‌پناه» افزود: یکی از اساسی‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره برنامه رعایت قانون الگوی کشت است و به دنبال این هستیم که بگوییم مقصود از کشت سیب‌زمینی به هم زدن منابع آبی نیست. به گفته او، یکی دیگر از اهداف این جشنواره، تلاش برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و جلوگیری از خام‌فروشی محصول است؛ چراکه از این نظر در استان عقب هستیم و باید کارهایی برای این مهم لحاظ شود.کریم‌پناه اشتغال‌زایی از زمان کاشت تا برداشت سیب‌زمینی را بیش از ۲۰ نفر دانست و تصریح کرد: کشت سیب‌زمینی با آبیاری نوین و رعایت الگوی کشت باید ترویج شود تا بتوان به اهداف بلندمدت رسید. 

او همچنین به نبود مشکل در حوزه انبار محصول اشاره کرد و یادآور شد که در این زمینه بیش از ۲۰۰ هزار تن قابلیت ذخیره‌سازی وجود دارد که از این میزان حدود ۸۰ هزارتن به صورت مدرن ذخیره می‌شود. 
کریم‌پناه در مورد مشکل خرید محصول توسط دولت و فروش آن توسط کشاورز بیان کرد: محصولات استراتژیک خرید تضمینی دارند، اما محصولات اساسی نه، اما برای سیب‌زمینی دولت خرید تضمینی در نظر گرفته و قیمت آن زیر قیمت بازار است. 


توجه به صنایع تبدیلی

سال گذشته مدتی به دلیل منع صادرات این محصول، مشکلاتی برای کشاورزان در زمان برداشت به وجود آمد اما پس از برداشتن این مانع سیب‌زمینی‌ها از پادرهوایی نجات یافتند و این نگرانی باز هم برای کشاورزان وجود دارد که آیا وضعیت سال قبل تکرار می‌شود یا نه؟ با وجود این، هرچند دولت در سال جاری برنامه‌ای برای صادرات عنوان نکرده اما بنا به اظهارات «خسرو کریم‌پناه» میزان تولید که مشخص شود در این زمینه هم راهکاری داده خواهد شد.

در هر صورت هر محصول تولیدی در هر بخشی نیازمند صنایع تبدیلی و فراوری است. در این میان زنجیره تولید سیب‌زمینی در شهرستان کامل نیست و بخش پسین و پیشین سیب‌زمینی باید تعیین تکلیف شود و در واقع به گفته کارشناسان، وقتی بهترین تولید سیب‌زمینی را در شهرستان داریم چرا صنایع فراوری آن همین جا نباشد؟ شاید برگزاری چنین جشنواره‌هایی بتواند مشکل صنایع تبدیلی در این زمینه را رفع کنند و نگاه سرمایه‌گذاران و مسئولان مرتبط را به خود بگیرد و برای رفع خام‌فروشی در میدان عمل آستین همت را بالا بزنند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید